Előfizetés

Teljesen kiégett egy csepeli társasház emeleti lakása – Videóval

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.04.11. 17:43

Fotó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság / Facebook
A lakó az erkélyre menekült a lángok elől.
Tűz ütött ki egy csepeli társasház egyik kilencedik emeleti lakásának konyhájában szombat délután – jelentette be a BM Katasztrófavédelmi Főigazgatósága Facebook-oldalán.
Az ingatlan lakója az erkélyre menekült a füst elől. A fővárosi hivatásos tűzoltók létrakosárral menekítettek ki és juttattak le őt az utcaszintre. A feltöltött videón bejelentették, hogy a lakó már biztonságban van. A katasztrófavédelem felvételén látszik, ahogyan lángolt a lakás. Az egységek eloltották a tüzet és átszellőztették az épületet, de a felvétel szerint a lakás teljesen kiégett.

Megpróbálta felgyújtani haragosai házát egy nő Miskolcon, miközben a család bent aludt

MTI
Publikálás dátuma
2020.04.11. 16:50
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Korábban többször is gyújtogatott az asszony a ház udvarán.
Egy hónapra elrendelte a Miskolci Járásbíróság annak a nőnek a letartóztatását, aki a gyanú szerint szándékosan felgyújtott egy miskolci családi házat, hogy a lakókat megölje – tájékoztatta a bíróság az MTI-t szombaton.
Balogh Adrienn szóvivő ismertetése szerint péntek éjjel a gyanúsított szándékosan felgyújtott egy kanapét haragosai családi házának teraszán, miközben a házban öten tartózkodtak. A tűz átterjedt a lakás tetőszerkezetére is.

A család tagjai felébredtek és kimenekültek a házból. A lángokat a tűzoltók oltották el.
A közlemény kitér arra, hogy a nő az esetet megelőző napokban többször is okozott tüzet a család házának udvarán, ennek szétterjedését minden esetben a tűzoltók akadályozták meg. A helyszín átvizsgálásakor a nyomozó hatóság - feltehetőleg a nőtől származó - a család halálára utaló fenyegető levelet is talált.

A gyanúsítottal szemben több ember, közöttük tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt indult eljárás, amely miatt 10 évtől 20 évig, de akár életfogytig tartó szabadságvesztés is kiszabható. A kiszabható büntetés mértéke miatt a bíróság álláspontja szerint fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye és tartani kell attól is, hogy a gyanúsított szabadon bocsátása esetén a sértetteket megfélemlítené vagy jogellenesen befolyásolná. Az sem zárható ki, hogy a nő újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el. A járásbíróság ezért elrendelte a nő letartóztatását, amely ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.

Meghalt egy motoros Pencnél

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.04.11. 16:29
Illusztráció. Fotó: Shutterstock
Egyelőre nem tudni, miért, de a 40 éves férfi az árokba hajtott.
Halálos közúti közlekedési baleset történt 2020. április 11-én 13 óra után Penc térségében, a 2106-os úton – jelentette be a rendőrség honlapján. A jelenlegi adatok szerint egy 40 éves férfi haladt motorkerékpárjával Csővár irányából, amikor egyelőre ismeretlen okból letért az úttestről és az árokba hajtott. A baleset következtében a motoros a helyszínen életét vesztette. A Váci Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja a baleset körülményeit.