Előfizetés

Mesterlövészpuskát és legelésző szarvast találtak a rendőrök egy tamási férfinál

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.04.07. 10:25
Képünk illusztráció
Fotó: NICHOLAS KAMM / AFP
A fegyver miatt érkező járőröket egy ártatlanul nézelődő borjú is fogadta.
Bejelentés alapján érkezhettek január 9-én tamási rendőrök egy 30 éves helyi férfi ingatlanjára: a nyomozók lőfegyvert kerestek, amit meg is találtak, a férfi ugyanis egy engedély nélkül tartott „Sniper típusú lőfegyvert” - magyarán mesterlövészpuskát rejtegetett, a hozzá tartozó lőszerekkel. Nem csak emiatt kellett felelnie, mivel a rendőrök az állatok tartására kialakított, körbekerített udvarban egy dámszarvas borjút is találtak. Az állat tartására a tamási lakosnak szintén nem volt engedélye.  
A 30 éves férfi ellen így lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntette, és lopás vétsége miatt indult büntetőeljárás. A nyomozást a napokban zárta le a Tamási Rendőrkapitányság, így az ügyben hamarosan vádemelés jöhet (police.hu).

Így a járvány idején nagyon felpörgött a szájmaszkbűnözés

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.04.07. 08:53

Fotó: Erdős Dénes / Népszava
Maszkot kínált a csaló a neten, az előleget elrakta, de persze nem szállított.
Szájmaszkokkal csaltak Magyarországon a koronavírus-járvány idején; tízmilliókkal károsítottak meg magánszemélyeket, háziorvosokat és gyógyszertárakat - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság a police.hu-n. Azt írták, hogy az elkövetők az interneten kínálták a védőeszközöket; előre kértek átutalást, de nem szállítottak. A Baranya megyei rendőrök egy 33 éves budapesti férfit és egy 32 éves, szintén fővárosi nőt őrizetbe vettek. Mivel a csalássorozat nem csupán Budapestet érintette, hanem több megyére kiterjedt, országos bűnügyi koordináció segíti a nyomozást.

Megöltem anyámat - közölte K. Rita telefonon a rendőrökkel

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.04.07. 08:05
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Maga hívta a rendőrséget egy 55 éves mogyoródi nő, miután több késszúrással megölte édesanyját.
Megöltem anyámat - érkezett K. Rita bejelentése a rendőrségre április 6-án este fél tízkor. A kiérkező járőr az akkor már élettelen asszonyon nem tudott segíteni - számolt be a police.hu. Tettes és áldozata együtt éltek az anya nyugdíjából, mivel K. Ritának egy ideje nem volt munkahelye és egyéb forrásból sem volt bevétele. A gyilkosság indítéka egyelőre nem ismert, a nő jelenleg nincs kihallgatható állapotban. K. Ritát őrizetbe vették, ellene emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya.