Mellkason szúrta élettársát egy nő Zuglóban, miután összevesztek a kutyasétáltatáson

Publikálás dátuma
2020.04.02. 15:05
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Korábban húsklopfolóval bántalmazta élettársát.
A Fővárosi Főügyészség indítványára a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája csütörtökön egy hónapra elrendelte a 25 éves budapesti nő letartóztatását - számolt be róla az ügyészség. A megalapozott gyanú szerint 2020. március 30-án este a nő és az élettársa a zuglói lakásukban – italozást követően – összevesztek a család kutyáinak sétáltatásán. A nő ezután egy 20 centiméter pengehosszúságú konyhakéssel mellkason szúrta az élettársát. A sérült férfit még aznap éjjel kórházba szállították és megműtötték. A gyanúsítottat a ténylegesen megvalósított bűnismétlés miatt tartóztatták le, mert a nő ellen már tavaly is súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt indult eljárás. Akkor egy húsklopfolóval bántalmazta az élettársát. A bíróság letartóztatást elrendelő végzése ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be, így az nem végleges.
Szerző

Orrcsonttöréssel és koponyasérüléssel ért véget egy verekedés a hevesi piacon

Publikálás dátuma
2020.04.02. 14:54
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Egy fűkasza nyele is előkerült a vitában.
A Heves Megyei Főügyészség testi épség elleni, valamint a köznyugalmat sértő bűncselekmények elkövetése miatt emelt vádat öt személlyel szemben, akik többeket bántalmaztak Hevesen a piactéren - írja az ügyészség. Az öt – lakberendezési tárgyak alkalmi árusításával foglalkozó – vádlott rokona egymásnak, közülük hárman férfiak, ketten nők. Ők 2019. június 29-én hajnalban egy furgonnal érkeztek a Jászságból a hevesi piacra azért, hogy ott árusítsanak. Miközben kipakolták az árujukat, észrevették, hogy a közelükben egyikük lánya és annak férje szintén elfoglalt egy standot. Mivel a vádlotti társaság hosszabb ideje haragban állt a párral, rövid időn belül szóváltás támadt a kereskedők között. Emiatt szidalmazták a sértetteket, majd az egyre durvább vita hevében rájuk támadtak.
Közrefogták a két embert, közösen ütötték és rugdalták őket, miközben egyikük a védekező fiatalasszonyt ököllel orrba vágta, emiatt a nőnek eltörött az orrcsontja. A férj próbálta védeni a feleségét, de az apósa kivette a kocsijából a motoros fűkaszája fém nyelét, és leütötte vele a férfit.

Földre került rokonát tovább akarta bántalmazni, ám ekkor a sértettek két segítője odaugrott és megpróbálta lefogni őt. Ez nem sikerült nekik, mert a vádlott erőteljesen forgatta az alumínium nyelet, amivel többször is eltalálta a körülötte állókat.
A bántalmazás következtében – amelynek csak a rendőrség kiérkezése vetett véget – a leütött férfi életveszélyes koponyasérülést szenvedett, a többiek részben súlyos, részben könnyebb sérülésekkel kerültek ki a verekedésből.

A Heves Megyei Főügyészség a jelenleg bűnügyi felügyelet alatt álló elsőrendű vádlottat – a családfőt – életveszélyt okozó testi sértés bűntettével, emellett két rendbeli súlyos testi sértés bűntettének kísérletével, míg társait súlyos testi sértés bűntettével és csoportosan elkövetett garázdaság bűntettével vádolja. Vádiratában az ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság az elsőrendű vádlottal szemben főbüntetésül végrehajtandó, két további elkövetővel szemben felfüggesztett szabadságvesztést, a bántalmazásban tevőlegesen részt vevő nőkkel szemben pénzbüntetést szabjon ki, emellett kötelezze a terhelteket az eljárásban felmerült csaknem 1,8 millió forint bűnügyi költség megfizetésére is.
Szerző

Hallgat az ismerősét halálra késelő gödöllői nő

Publikálás dátuma
2020.04.02. 14:18
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Katalin kedd délelőtt szúrta le áldozatát, majd órákkal később visszatért hozzá.
Őrizetbe került az a 39 éves gödöllői nő, aki Pest megyei rendőrök gyanúja szerint kedden több szúrással megölte 42 éves ismerősét. A Faiskola téri gyilkosságról a Népszava is beszámolt, ahogy arról is, hogy a gyanúsított maga tett bejelentést a rendőrségen – a police.hu azonban most újabb részleteket közöl a történtekről.  Ezek szerint a gödöllői R. Katalin egy eldurvuló veszekedés után, kedden délelőtt 11 óra körül többször is mellkason szúrta vitapartnerét, majd magára hagyta a vérző férfit. Órákkal később visszatért a helyszínre, és szembesült tettével, az áldozat élettelen testével. Este fél kilenc után aztán értesítette a rendőröket.
A gyanúsított azonban nem tett vallomást, így az sem tudni, mi váltotta ki a gyilkosságig fajuló vitát. A megyei főkapitányság már kezdeményezte a nő letartóztatását.
Szerző