Tíz kiló speed lapult az újpesti díler szatyraiban (videó)

Publikálás dátuma
2020.03.28. 15:25
Közel tíz kiló amfetamin lapult a szatyrok
Fotó: police.hu
Rendőrök várták a több tízmilliós drogszállítmánnyal hazaérkező férfit.
Nagy tételben amfetamint áruló dílerről kaptak információt a fővárosi rendőrök, akik március 26-án, csütörtökön délelőtt le is csaptak a gyanúsítottra. A BRFK kábítószeres bűnözés elleni osztályának nyomozói újpesti lakása előtt várták a 36 éves férfit: az autóval érkező B. Zsoltot lefogták, majd átkutatták a kocsit is, melyből tescós szatyrokba rejtve közel 10 kiló amfetamin, vagyis speed került elő.
A rendőrök lefoglalták B autóját, és kábítószer-kereső kutya segítségével átvizsgálták az újpesti lakást is. A házkutatás során további egy kilogramm amfetamint, 31 gramm kábítószergyanús zöld, növényi törmeléket, kábítószer adagolásához használt eszközöket – mérlegeket, tasakokat, őrlőt –, több mint ötmillió forintot és valutát találtak. A lefoglalt amfetamin feketepiaci értéke meghaladja a 28 millió forintot. Az újpesti férfit kábítószer-kereskedelem gyanújával hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására  is - írja a police.hu.
Szerző

Temetésről hazaérve fogott betörőt apa és fia Mogyoródon

Publikálás dátuma
2020.03.28. 10:46
Több millió forinton hasalt a Mogyoródon elfogott betörő
Fotó: police.hu
A rajtakapott tolvaj egy csavarhúzóval kezdett fenyegetőzni, gyorsan a földön találta magát.
 Temetésről tért haza szülei otthonába egy mogyoródi férfi, amikor az előzőleg kulcsra zárt ajtót résnyire nyitva találta. Belépve felfordulással, szétdobált holmikkal szembesült, majd az egyik szobából egy idegen lépett ki - kezében egy csavarhúzóval. Eközben betoppant a tulajdonos apja is, és és fiával együttes erővel földre vitték az előbb a szerszámmal fenyegetőző, majd az ablakon menekülni próbáló betörőt. Addig tartották sakkban, amíg a rendőrök megérkeztek. Mikor a járőrök megbilincselték, derült ki, hogy 
a lebirkózott ismeretlen közel öt millió forinttal teletömött borítékokon és zacskókon hasalt, amiket valószínűleg a lakásból szedett össze

– írja a police.hu. A 49 éves, vas megyei származású, de Győrből stoppal érkező K. Miklós találomra választotta ki a települést és a házat is, amelynek egyik ajtaját a hátizsákjából elővett feszítővassal nyomta be, a másikat egyszerűen berúgta, miután kopogására senki nem felelt. K. Miklós ellen lopás bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt-folytatja le a további eljárást a Gödöllői Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya. A férfi rendőrségi indítványra letartóztatásba került.
Szerző

Meghalt egy motoros Helvéciánál az M5-ösön

Publikálás dátuma
2020.03.27. 21:52

Fotó: Donka Ferenc / MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap
Nekiment egy pályafenntartó autónak.
Az M5-ös autópályán Helvécia térségében – Szeged irányába – 2020. március 27-én 17 óra 30 perc körül egy motorkerékpáros eddig tisztázatlan körülmények között nekiment egy pályafenntartó autónak - írja a police.hu. A balesetben a motoros olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.
Szerző