Rendőrök mentettek ki égő házából egy nőt Debrecenben

Publikálás dátuma
2020.03.25. 07:42

Fotó: police.hu
Kézben vitték ki a magatehetetlen asszonyt a lakásból.
Járőrök mentettek ki egy bajbajutott nőt egy égő házból Debrecenben - írja a police.hu. A rendőrségre 2020. március 24-én 17 óra körül érkezett bejelentés arról, hogy a debreceni Felsőpércsi utcában kigyulladt egy családi ház. A rendőrök azonnal a helyszínre mentek, ahol megtudták, hogy a házban valószínűleg bent van a tulajdonosa is, aki egyedül él. A járőrök nem haboztak és bementek az épületbe. Már az előszobában észrevettek egy földön fekvő, magatehetetlen nőt. 
Felemelték a 44 éves asszonyt és kivitték az ingatlanból, ahol a mentőszolgálat munkatársai várták őket.

 Az elsődleges orvosi vélemény alapján a nő könnyű sérüléseket szenvedett.
Szerző

Gránátokat, füvet, puskát találtak a TEK kommandósai egy körözött férfinél (videó)

Publikálás dátuma
2020.03.24. 18:39
Kommandósok és szkafanderes rendőrök veszik körbe a gyanúsítottat
Fotó: Youtube /Police Hungary /TEK
Szkafanderes nyomozók bilincselték meg a gyanúsítottat, akit egy másik bűnügyben is köröztek.
A terrorelhárítás kommandósai rohantak meg szerdán reggel egy nyugotszenterzsébeti tanyát: a TEK a pécsi nyomozókkal együttműködve csapott le egy 45 éves helyi férfira, mivel gyanújuk szerint engedély nélkül tartott lőfegyvert, ráadásul a Kaposvári Törvényszék is elfogatóparancsot adott ki ellene.
A fenyegetést tényleg komolyan vették a TEK felszámoló egységei – a bódéjából felemelt kézzel kilépő férfi hasán a célzólézer piros pöttye is átvillant – aztán valamiért tetőtől talpig szkafanderbe öltözött rendőrök bilincselték meg a gyanúsítottat.

A nyomozók ezután átkutatták a bódét, ahol két kézigránátot, egy lőfegyvert, lőszereket, valamint 16 tő „kábítószergyanús növényt” – köznyelven marihuánát - és közel 3,5 kilogramm füvet foglaltak le. Pozitív lett az elfogott férfi drogtesztje is. 
Ügyében most robbanóanyaggal vagy robbantószerrel visszaélés, lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés és kábítószer birtoklása is miatt nyomoz a Pécsi Rendőrkapitányság. A más ügyben már körözött férfit kihallgatása után börtönbe vitték – írja a police.hu.
Szerző

Vádat emeltek a férfi ellen, aki a hajánál fogva vonszolta élettársát a pápai főúton

Publikálás dátuma
2020.03.24. 14:21
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Börtönbüntetést kértek a bántalmazóra.
A Pápai Járási Ügyészség személyi szabadság megsértésének bűntette miatt emelt vádat azzal a 20 éves férfival szemben, aki 2019 októberében élettársát a hajánál fogva vonszolta a várost elkerülő főút mentén - írja az ügyészség. A vádirat szerint az elkövető ittasan, az elkerülő út melletti majorban szóváltásba került a volt élettársával, aki emiatt otthagyta a férfit, és a főút mellett gyalogosan elindult. A vádlott azonban nem akarta, hogy a sértett elmenjen, és gyalog utána indult. 
Miután utolérte, a hajánál fogva megragadta volt élettársát, és akarata ellenére elkezdte a major irányába vonszolni. A sértett segítségért kiabált, mire a vádlott megütötte, és a nő elesett.

A férfi ezek után továbbra is a hajánál fogva húzta őt a major bejáratáig. A nő eközben könyörgött a férfinak, hogy hagyjon fel a bántalmazással. Sérülései nem keletkeztek. Az ügyészség a letartóztatásban lévő elkövetővel szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratában.
Szerző