Több helyen is tízcentis hó esett

Publikálás dátuma
2020.03.24. 14:23

Fotó: Varga György / MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap
Az előrejelzés szerint délen még szerdán is havazhat.
A Dél-Dunántúlon több helyen is mértek tíz centiméter körüli hóvastagságot kedden - írta a Facebook-oldalára az Országos Meteorológiai Szolgálat. 
Autó a behavazott Mecsekben, Pécs közelében 2020. március 24-én
Fotó: Sóki Tamás / MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap
A kedd délelőtt közzétett bejegyzésben az állt: a Tolna megyei Váralján 17 centiméteres a hóréteg. Baranya megyében, Pogányban 14 centiméteres a hó. A Tolna megyei Hőgyészen, a Somogy megyei Tabon és a Baranya megyei Somogyhatvanban egyaránt 10 centiméteres, a Tolna megyei Szakályon pedig 8 centis a hóréteg. Több településen esett többcentinyi hó, és a meteorológiai szolgálat adatai szerint az országban másutt is van - egyebek között Budapest egyes részein - foltokban hó.
Az előrejelzés szerint kedden délen előfordulhat további gyenge havazás, havas eső. Szerdán a délnyugati, déli országrészben, körülbelül a Szombathely-Békéscsaba vonaltól délre többfelé várható csapadék; kezdetben általában havazás, majd - főleg a Dunától keletre - havas eső, eső is. Csütörtökön a Dunántúlon még több helyen lehet gyenge vegyes halmazállapotú csapadék, de ott is fokozatosan megszűnik.
Szerző

Változnak a kedvezményes BKK-bérletekre vonatkozó szabályok

Publikálás dátuma
2020.03.24. 14:15
Képünk illusztráció
Fotó: Népszava
Átmeneti intézkedéseket vezetett be a koronavírus-járvány miatt a Budapesti Közlekedési Központ: az álláskeresők egy igazolással többször is kérhetik az ingyenes havi bérletet, valamint a nyugdíjas és kisgyerekes bérletigazolványokat a veszélyhelyzet ideje alatt nem kell meghosszabbítani.
A BKK kedden közleményben tudatta, hogy az álláskeresők a februári vagy márciusi keltezésű, illetve a kormány által március 11-én kihirdetett veszélyhelyzet ideje alatt kiállított hatósági bizonyítványokkal az átmeneti időszak végéig kiválhatják a bérletüket. Az intézkedés visszavonása a veszélyhelyzet megszűnését követő 15. napon várható. Azoknak, akik kidobták az előző havi igazolásukat vagy új álláskeresők, az első alkalommal még kérniük kell a hatósági bizonyítványt, de aztán erre az egy igazolásra kapják a bérletüket – írták. Az álláskeresők bérletét kilenc bérletpénztárban lehet kiváltani: a Batthyány téren, az Örs vezér terén (egy a metró-, egy a HÉV-végállomásnál), a Puskás Ferenc Stadionnál, a Blaha Lujza téren, a Corvin-negyednél, Újpest-központnál, a Nyugati pályaudvarnál, a Nagyvárad téren. A BKK közölte azt is, hogy azokat a nyugdíjas- vagy kisgyerekes-bérletigazolványokat, amelyeknek az érvényessége a veszélyhelyzet ideje alatt járna le, nem kell meghosszabbítani, hanem továbbra is felhasználhatók a veszélyhelyzet megszűnését követő 15. napig. Az átmeneti intézkedés részeként a március 13. után pótdíjazott utasok esetében az utólagos személyes bérletbemutatás öt munkanapos határidejét csak az ügyfélközpontok újranyitásától kell számolni, míg az utólagos helyszíni pótdíjbefizetés a pótdíjazástól számított két munkanap helyett 15 munkanapon belül átutalással lehetséges – olvasható a közleményben.
Szerző

Szabó Tímea feljelentést tesz a fideszes képviselő miatt, aki otthagyta az önkéntes karantént, és megjelent a Parlamentben

Publikálás dátuma
2020.03.24. 11:46
Szabó Tímea
Fotó: Kovács Tamás / MTI
„Ha minket megfertőz, mi további százakat fertőzhetünk meg, fontos kórházi kapacitásokat lefoglalva az ő felelőtlensége miatt” – hangsúlyozta a Párbeszéd frakcióvezetője.
Szabó Tímea feljelentést tesz Bíró Nagy László fideszes képviselő ellen járványügyi szabályszegés miatt – ezt a Párbeszéd frakcióvezetője a Facebook-oldalán közölte. Szabó Tímea a bejegyzésben azt írta: „elfogadhatatlan, hogy a szegedi képviselő 7 nap után elhagyta a karantént, és százakat veszélyeztetve bejött hétfőn a Parlamentbe, és órákig ott ült közöttünk! Ha minket megfertőz, mi további százakat fertőzhetünk meg, fontos kórházi kapacitásokat lefoglalva az ő felelőtlensége miatt.” Hozzátette: B. Nagy László „üzent” neki, hogy a társadalom iránti felelősség miatt ment be a Parlamentbe. „Az ember esze megáll! A felelősség ott kezdődik, hogy betartjuk a karantén szabályait! Ebből is látszik, hogy hazudik Orbán, amikor azt mondja, hogy az emberek biztonsága az első. Nem, nekik az a legfontosabb, hogy a korlátlan hatalmuk bebiztosításához meglegyen a kétharmad. Ezért bárkit és bármit beáldoznak” – írta Szabó Tímea.
Szerző