Oszlopnak csapódott autójában halt meg egy férfi Zuglóban

Publikálás dátuma
2020.03.22. 08:44

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
Egyelőre nem tudni, mi történt.
Eddig tisztázatlan körülmények között 2020. március 22-én 1 óra 43 perckor Budapest XIV. kerületében, a Kacsóh Pongrác úti felüljárón egy autó villanyoszlopnak ütközött - írja honlapján a rendőrség. A balesetben az autót vezető 54 éves férfi – a helyszíni ellátás ellenére - életét vesztette. A rendőrök a helyszínelés és a műszaki mentés idejére a Hungária körút és a Hősök tere felé vezető útszakaszt lezárták. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.
Szerző
Frissítve: 2020.03.22. 08:52

Fehér overallos csalók járják Budapestet

Publikálás dátuma
2020.03.21. 17:24
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Önkormányzatilag elrendelt fertőtlenítést vagy ételosztást emlegetnek, csakhogy senki sem küldte őket.
"A lakók jelzéseiből tudjuk, hogy csalók járják a kerületet. Ételosztásra hivatkozva lakcím egyeztetést végeznek, ehhez bebocsájtást kérnek a lakásokba. Vannak olyanok is, akik fehér ruhában járják Erzsébetvárost és azt mondják, hogy az önkormányzat megbízásából fertőtlenítést végeznek a lakásokban"– írja Niedermüller Péter, Erzsébetváros polgármestere a kerület honlapján (a felhívást a 444.hu vette észre).
Niedermüller leszögezi: Erzsébetváros önkormányzata senkinek sem adott felhatalmazást ezen tevékenységekre.
„Ha bármi hasonlót tapasztalnak és Önöknél vagy szomszédjaiknál az említett emberek felbukkannak kérem, hogy semmiképpen ne engedjék be őket a lakásba és hívják a rendőrséget!”

 - kéri a polgármester. Fővárosi kerületekben házaló csalókról ír Facebook-oldalán Pikó András is: Józsefváros vezetője úgy tudja, egyelőre más városrészben bukkantak fel a hatósági fertőtlenítéssel házaló, és visszautasítás esetén több tízezres bírsággal fenyegetőző csalók. „A józsefvárosi önkormányzat sem adott senkinek ilyen megbízást, ne üljenek fel a csalóknak és ha ilyet tapasztalnak, hívják a rendőrséget. Védjük az időseket! - hangsúlyozza üzenetében Pikó is. 

Több milliót követelt a nem létező vakcinákért

A koronavírus  nem csak Budapesten adott ötletet a bűnözőknek: egy 36 éves siófoki nő március 18-án, magát az ÁNTSZ munkatársának kiadva zsarolt meg egy helyi pékséget: több millió forintért kell megvenniük száz darab, a koronavírus ellen védelmet nyújtó vakcinát (ilyen oltóanyag még nem létezik – a szerk.), különben bezáratja az üzemet. A pékség vezetője nem ijedt meg, egyszerűen felvette a beszélgetést, és továbbította a rendőrségnek. A zsarolót egy nappal később rendőrségi kommandósok keresték fel, és vették őrizetbe - szombatra pedig elrendelték letartóztatását is.
Szerző

Szétverték az autóját, így bukott le a hamis rendszámmal

Publikálás dátuma
2020.03.21. 13:10
A megrongált autó, ami dupla gondot okozott tulajdonosának
Fotó: police.hu
Nem élete legjobb döntését hozta a 17 éves fiú, aki kéz alól szerzett magának autót és rendszámtáblát is.
Bejelentés érkezett a rendőrségre 2020. január 10-én délután, hogy Veszprémben, az Egyetemvárosban egy parkoló autót megrongáltak, betörték több ablakát. Mivel a bejelentést nem a tulajdonos tette, ezért az intézkedő rendőr a jármű forgalmi rendszáma alapján próbálta felvenni a kapcsolatot a sértettel. Az ellenőrzés során azonban a járőr megállapította, hogy a gépkocsira felszerelt rendszám eredetileg egy másik autóra lett kiadva – számol be az esetről a police.hu.
Ha már ez is kiderült, a veszprémi nyomozók felkutatták a megrongált autó tulajdonosát: így derült ki, hogy a 17 éves megyeszékhelyi lakos rendszám és okmányok nélkül vásárolta meg a kocsit egy ismerősétől, még 2019 decemberében. A kamasz hazavitte a frissen szerzett autót, majd szerzett hozzá egy pár rendszámtáblát is. A Veszprémi Rendőrkapitányság az ügyben egyedi azonosító jellel való visszaélés miatt indított nyomozást, amit a napokban befejeztek, így az ügyben vádemelés jöhet. Az autót megrongáló garázdát azonban nem sikerült megtalálni: ebben az esetben jelenleg is ismeretlen tettes ellen zajlik szabálysértési eljárás.
Szerző