Azt híresztelte egy pusztaberki férfi, hogy a faluja lesz a koronavírus epicentruma

Publikálás dátuma
2020.03.20. 08:36

Fotó: police.hu
Az önkormányzat cáfolta az értesülését.
Közveszéllyel fenyegetés bűntett miatt hallgattak ki gyanúsítottként egy 23 éves pusztaberki férfit a Nógrád megyei nyomozók - írja a police.hu. Egy internetes üzenőfelületen a férfi 2020. március 17-én olyan, minden alapot nélkülöző hírt állított, miszerint az egyik Nógrád megyei településről egy ott lakó személyt kórházba szállítottak új koronavírus-járvány gyanúja miatt, továbbá, hogy a vele érintkezők többsége elkaphatta a betegséget, és a község lesz a vírus epicentruma. Az álhír elterjedése következtében – az esetleges pánik megelőzése érdekében – a helyi önkormányzat cáfoló nyilatkozatot adott ki. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának nyomozói 2020. március 18-án elfogták az álhírt közlő 23 éves pusztaberki lakost, akit a Balassagyarmati Rendőrkapitányság épületébe előállítottak és közveszéllyel fenyegetés bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgattak ki és őrizetbe vettek. A gyanúsított lakásán a rendőrök kutatást tartottak, ennek során különböző számítástechnikai eszközöket foglaltak le.  Azt már mi tesszük hozzá, hogy a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint a 2015. január 1-jei állapot szerint a falunak 124 állandó lakosa volt.
Szerző

Lakóház falának ütközött egy autó Nagykőrösön, a sofőr meghalt

Publikálás dátuma
2020.03.20. 07:28
Összeroncsolódott személyautó mellett helyszínel egy rendőr Nagykőrösön
Fotó: Donka Ferenc / MTI
Az autó másik utasa súlyos sérüléseket szenvedett, a mentők kórházba vitték.
Oszlopnak, majd egy lakóház falának ütközött egy autó csütörtök éjszaka, Nagykőrös belterületén – írja a police.hu.  A baleset következtében a gépjármű vezetője olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt, az autó másik utasa súlyos sérüléseket szenvedett, őt a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték.
Szerző
Témák
baleset
Frissítve: 2020.03.20. 07:30

Tűvel és facsavarokkal tűzdelt húst szórt ki a kutyáknak egy férfi Pécelen

Publikálás dátuma
2020.03.19. 14:56

Fotó: police.hu
Megelégelte, hogy sok a kóbor állat fia telke közelében.
Egy kutyasétáltató nő értesítette a rendőröket 2020. március 17-én délután, hogy Pécelen tűkkel átszúrt húsdarabokat talált az utcán, és kutyája evett is belőle - írja a police.hu. Az ebet állatmentők kórházba vitték, a kiérkező járőrök pedig a helyszínről előállították azt a 70 éves helyi férfit, aki elismerte, hogy ő szórta ki az állatokra veszélyes ételt. Tettét azzal indokolta, hogy fia telkének környezetében sok a kóbor kutya és azok ürüléke, amit megelégelt. 
Ezért aznap délelőtt egy adag nyers sertéshúst kockára vágott, tűkkel és facsavarokkal tűzdelte, majd kirakta a porta közelébe.

A rendőrök lefoglalták a húst, amelyet megsemmisítésre átadtak az önkormányzat hatósági embereinek. A Gödöllői Rendőrkapitányságon állatkínzás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.
Szerző