Előfizetés

Halálos baleset – Fának hajtott egy autó Dány közelében

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.03.19. 13:59
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A jármű vezetője olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.
Csütörtök délelőtt, a  3102. számú út 27. kilométerszelvényében, Dány lakott területén kívül egy autó egy mezőgazdasági vontató előzése során lehaladt az útpályáról, egy fának ütközött, majd felborult. A jármű vezetője olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette – írja a police.hu. A forgalom az érintett útszakaszon rendőri irányítás mellett, félpályán halad. 

Életfogytig tartó börtönbüntetést indítványoznak a férfi ellen, aki társaival kirabolt és halálra vert egy idős férfit a XVII. kerületben

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.03.19. 13:31

Fotó: police.hu
Előzetesen kifigyelték az áldozatuk szokásait.
A Fővárosi Főügyészség vádat emelt a csoport ellen és a halált okozó férfival szemben életfogytig tartó szabadságvesztést indítványoz - derül ki az ügyészség közleményéből. A vádirat szerint egy 25 éves férfi 2018. elején, a XVII. kerületben, kifigyelte az idős és mozgásában is korlátozott sértett életvitelét. A férfi egy 33 éves másik férfival együtt elhatározta, hogy az egyedül élő sértettet kirabolják. Az idősebb férfi a tervezett bűncselekmény elkövetésébe bevonta az általa is tudottan személy elleni erőszakos bűncselekmény elkövetése miatt már büntetett harmadik terheltet, egy 35 éves férfit. A csoport 2018. április 17-én a sértett házához ment, és a késő este a 35 éves férfi a bejárati ajtót berúgva behatolt a házba, majd kutatni kezdett. Erre a sértett felébredt, mire a behatoló életveszélyesen bántalmazta. A 25 éves férfi ezt követően ment be a házba, és miután látta, hogy a sértett magatehetetlenül fekszik a földön, ő is értékeket kezdett keresni és készpénzt vett magához, ezután társával – a sértettet magára hagyva – távozott az ingatlanból. A 33 éves férfi ez idő alatt a sértett házának környékén körözött a gépkocsival, majd a helyszínről menekülő társait felvette és hazaszállította.
A sértett a bántalmazás következtében számos súlyos sérülést szenvedett el, és a helyszínen életét vesztette.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság rendkívül alapos nyomozás eredményeképpen azonosította és elfogta a három férfit. A Fővárosi Főügyészség a bántalmazó vádlottal mint visszaesővel szemben nyereségvágyból és az elhárításra korlátozottan képes sértett sérelmére elkövetett emberölés bűntette; társai ellen csoportosan és az elhárításra korlátozottan képes sértett sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt, egyikükkel mint felbujtóval szemben emelt vádat a Fővárosi Törvényszék előtt.

Ellopta, majd pénzért visszaadta a telefont tulajdonosának egy pécsi férfi

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.03.19. 13:07
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Azt mondta, hogy találta a készüléket.
Lopás vétségével vádolja a Pécsi Járási Ügyészség azt a férfit, aki ellopott egy mobiltelefont, majd azt a találói díjért adta vissza a tulajdonosnak - írja az ügyészség. A vádirat szerint a pécsi férfi tavaly ősszel lopott el egy nagy értékű telefont egy női táskából, amit a tulajdonos a házának ablakában felejtett kinyitva. Röviddel ezután a férfi megtudta, hogy a sértett 20 ezer forintot ajánlott fel a telefon megtalálójának, ezért felkereste őt, és a felajánlott összegért visszaadta a telefont. A vádlott a sértettnek nem ismerte el a lopást, azt mondta, hogy találta a telefont. A férfi cselekménye lopás vétség megállapítására alkalmas, amiért két év szabadságvesztés szabható ki.