Megverte volt barátnőjét, majd lövöldözött egy keszthelyi férfi

Publikálás dátuma
2020.03.19. 11:55

Fotó: police.hu
A rendőrök elfogták a gyanúsítottat.
A rendőrség közleménye szerint szerdán, a kora esti órákban egy kehidakustányi nő tett bejelentést a rendőrségre arról, hogy megjelent nála a volt barátja, aki többször arcon ütötte, és a veszekedés során egy lőfegyverrel vagy annak utánzatával a levegőbe lőtt. A helyszínen megjelentek a rendőrök, és a lövöldöző férfi távozási útvonalának ellenőrzése során felfigyeltek a keresett Volvo típusú gépkocsira, melyet a garázda férfi vezetett. A sofőr a rendőröket észlelve letért az úttestről és egy jelzőtáblát kidöntve a vízelvezető árokban állt meg. A zalaszentgróti rendőrök elfogták a még járó motorú gépkocsiból kiszálló férfit, majd megtalálták az elkövetéshez használt forgótáras gáz-riasztó pisztolyt is. Mivel felmerült a gyanúja, hogy a sofőr a vezetés megkezdése előtt alkoholt fogyasztott, alkoholtesztert is alkalmaztak, majd annak pozitív eredménye miatt további mintavételre előállították. A férfit a nyomozók garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, az elkövetéshez használt gáz-riasztó pisztolyt lefoglalták.
Szerző

Letartóztatásban szenvedett kábítószer-mérgezést egy férfi Nógrád megyében

Publikálás dátuma
2020.03.19. 11:09
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A zárkájában rosszul lett, eszméletét vesztette és kórházba került. Társa ellen, akitől a drogokat kapta, vádat emeltek.
Büntetés-végrehajtási intézetben töltött letartóztatásban szenvedett kábítószer-mérgezést egy férfi Nógrád megyében; társa ellen, akitől a drogokat kapta, vádat emeltek – közölte az MTI-vel csütörtökön a Nógrád megyei főügyész. Bóna Gyula ismertette: az eset 2017 májusában történt, amikor egy büntetés-végrehajtási intézetben letartóztatásban lévő 29 éves vádlott egyik este egy szintén letartóztatott társának átadott egy sárgás színű és egy fehér színű, gyurma állagú anyagot tartalmazó zacskót, aki annak tartalmát még aznap elfogyasztotta. Ezt követően zárkájában rosszul lett, az eszméletét is elvesztette, kórházba került. A nyomozás során kiderült, hogy a sértett legalább 100-150 milligramm, 20-100 adagnak megfelelő, ADB-Fubinaca típusú kábítószert fogyasztott el. Ennek következtében életveszélyes állapotot okozó mérgezést szenvedett, mely a gyors orvosi segítség nélkül a halálához vezetett volna. A Nógrád Megyei Főügyészség gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt vádat a 29 éves férfi ellen, vele szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta.
Szerző

Két bombát is találtak Soroksáron

Publikálás dátuma
2020.03.18. 14:43
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az építkezésen kitúrt rombológránátok miatt lezárták a Hungária közt.
Világháborús bombák miatt zárta le szerda délelőtt a rendőrség a XXIII. kerületi Hungária köz nagyobb részét, és a közelben található épületeket – jelentette a police.hu. A rendőrségi tájékoztatás szerint a munkálatok 11 órakor kezdődtek a Házikert utca – Kelep utca – Hungária köz által határolt területet érintették.
A lezárt zónában ugyanakkor nem egy, hanem két bombát is találtak a kihívott tűzszerészek: „Két szovjet rombológránátot találtak és vittek a helyszínről kollégáink, mindkét darab szállítható állapotban volt – mondta a Népszavának Markovics Zita, a honvédelmi Tűzszerész ezred kommunikációs tisztje.
Mint hozzátette, a hatósági kiürítés 17 lakóépületet, 5 építési területet, 26 lakót és 19 munkást érintett, de zárlat már délután fél kettő körül véget ért. 
Szerző