Hatalmas tűz csapott fel a Tiszai Vegyi Kombinát mellett (videó)

Publikálás dátuma
2020.03.12. 21:04
Képünk illusztráció
Fotó: Pavel Bogolepov / Népszava
Hulladéklerakó gyulladt ki a vegyi üzem közelében, robbanások zaja is hallatszik a tűzről készült felvételeken.
Óriási lángnyelvek csaptak fel csütörtök este egy telephelyen, a tiszaújvárosi vegyi kombinát szomszédságában: a tűzről készített videó gyorsan bejárta a netet, készítője mellett robbanásokat is lehetett hallani a helyszínen. A tűzesetről a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság is beszámolt: a Népszava kérdésére elmondták, hogy egy hulladékmegsemmisítő melletti raktárban ütött ki tűz, és a lángok mintegy háromszáz négyzetméteren terjedtek szét. 
Az esethez a helyi tűzoltók mellett mezőcsáti, a miskolci, a mezőkövesdi és a hajdúnánási hivatásos egységeket is riasztották. A megyei szóvivő azt egyelőre nem tudta megmondani, mi robbanhatott fel, de elmondta, kollégái hamarosan megfékezik a tüzet.
A tűzesetről Bitó Barnabás, a Tiszaújvárosi Polgármesteri Hivatal közbiztonsági referense beszámolt a Facebookon –  azt írta, az esti órákban az Ecomissio Kft. telephelyén tűz ütött ki, ez azonban nem veszélyezteti a várost, a  lakosságnak nincs tennivalója. Későbbi bejegyzésében pedig már arról tudósított, hogy a tüzet megfékezték, Pap Zsolt polgármester pedig a tűzeset helyszínén tartózkodik,.
Szerző

Kamasztársaság vert meg egy buszsofőrt a Batthyány téren

Publikálás dátuma
2020.03.12. 14:40

Fotó: Népszava
Nem akartak leszállni a buszról, aztán nekiestek az őket leparancsolni próbáló férfinak.
Gyerekek is voltak abban az öttagú bandában ami március 6-án este buszsofőrre támadt  a Batthyány téren. A konfliktus abból adódott, hogy a sofőr leszállította volna a társaságot járművéről a végállomáson, ők azonban túlzottan is jól érezték magukat a helyükön. Mikor a férfi nem engedte vissza az utastérbe egyik, korábban már leszállított társukat, a sofőrt többen körbe állták, lökdösni és ütlegelni kezdték. A dulakodás közben a férfi zsebéből két telefon is kiesett, ezeket a banda egyik lány tagja gyorsan felkapott, majd elmenekültek a helyszínről.
A támadást bejelentették a rendőrségen is; az I. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói visszanézték a kamerafelvételeket, amely alapján sikerült beazonosítani és begyűjteni az elkövetőket: négy nappal később, egy II. kerületi pláza előtt fogták el a társaság két tagját, egy 16 éves lányt és egy szintén 16 éves fiút. Egy órával később a kapitányságon megjelent két társuk is, akik közül a 12 éves fiút eltűnés miatt már körözték. A nyomozók az ügyben végül 15 éves és egy 16 éves lányt, valamint egy 16 éves fiút gyanúsítottak meg, csoportosan elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett és lopás vétség miatt. A rendőrök az elkövetők két gyermekkorú társát is meghallgatták (police.hu).
Szerző

Leszakadt egy békéscsabai étterem mennyezetének egy része

Publikálás dátuma
2020.03.11. 22:06

Fotó: Körös Hírcentrum
Az álmennyezet és több négyzetméternyi üveggyapot is leesett.
Leszakadt a békéscsabai Halcentrum Vendéglő mennyezetének egy része szerda délelőtt 11 óra körül - számolt be róla a Körös Hírcentrum. A portál információi szerint az eset nem sokkal nyitás után történt, így a vendéglátóhelyen többen is tartózkodtak, de senki nem sérült meg. A Körös Hírcentrum munkatársai a helyszínre kiérkezve azt látták, hogy körülbelül egy 20 négyzetméteres rész érintett. Ott az álmennyezet teljes egészében leszakadt, és több négyzetméternyi szigetelő anyag, üveggyapot is leesett. A mennyezet közvetlenül a bejárat után szakadt le, de az asztaloknál akkor senki nem ült. A cikk megjelenését követően az étterem tulajdonosa azt mondta a szerkesztőségnek, hogy „a mennyezet nem leszakadt, hanem leereszkedett.” Hozzátette, gőzerővel dolgoznak a helyreállításon. A vendéglő továbbra is üzemel.
Szerző