Előfizetés

Sokkoló képek: harmonikába gyűrte a kamion a beléje csattanó kisteherautót

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.03.05. 16:53
Az M5-ös autópályán összetört kisteherautó, 2020. március 5-én
Fotó: Donka Ferenc / MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap
Súlyos baleset történt az M5-ösön, centimétereken múlhatott az összetört furgont vezető sofőr élete.
Kisteherautó és kamion ütközött csütörtökön az M5-ös autópályán, Kecskemét határában: a kisebb furgon eddig ismeretlen okból az előtte haladó nagyobb teherjárműbe rohant – derül ki az MTI képeiből.
A balesetben a kisteherautó egyedül utazó sofőrje sérült meg, őt a mentők kórházba vitték. A jelek szerint centimétereken múlhatott, hogy nem vesztette azonnal életét: 
a kamion pótkocsija szó szerint harmonikába gyűrte, összepréselte a furgon anyósülés felőli oldalát – a sofőr oldala azonban többé-kevésbé épen maradt, és szabályosan kinyílt az autó légzsákja is.

A balesethez Kecskemétről érkeztek ki a hivatásos tűzoltók, akik áramtalanították a járműveket és megkezdték a műszaki mentést. A munkálatok idejére a sztráda főváros felé vezető oldalának érintett szakaszát félpályán lezárták - írja honlapján a katasztrófavédelem.

Jogsi, biztosítás és műszaki nélkül, lapos kerékkel autókázott gyerekeivel

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.03.05. 16:14
Képünk illusztráció
Fotó: Jaap Arriens / AFP
Ha mindez nem lenne elég, a felsőzsolcai sofőr a műszaki érvényességit sem újíttatta meg.
Tizenkét hónapra eltiltotta a rendőrség a járművezetéstől azt a sofőrt, akit Alsóvadászon szűrtek ki a forgalomból az encsi rendőrök – a fiatal sofőr ugyanis négy szabálytalansággal is veszélyeztette a gyermekei és a közlekedés biztonságát.
A rendőrök még február 20-án, a reggeli órákban a 24 éves felsőzsolcai férfit, aki a Fő utcán érvényes vezetői engedély nélkül vezetett egy autót. Az ellenőrzés során az is kiderült, hogy
  • a járműre nem kötöttek felelősségbiztosítási szerződést,
  • műszaki érvényessége lejárt, továbbá
  • a hátsó kerekek profilmélysége nem érte el a megfelelő mértéket.
  • A kocsiban ülő két és három éves gyermekek pedig hátul, gyermekbiztonsági rendszer használata nélkül utaztak.
A szabálysértés elkövetőjét a járőrök bevitték az Encsi Rendőrkapitányságra, ahol a hatóság - még aznap meghozott - elsőfokú határozatában a szabálysértőt egy évre eltiltotta a járművezetéstől és 120 000 forint pénzbírsággal sújtotta. A rendőrség az eset kapcsán felhívja az autósok figyelmét, hogy csak megfelelő műszaki állapotban lévő gépjárművel induljunk útnak. A megfelelően felkészített járművek mellett fontos, hogy a járművezető is kellően felkészült legyen és az adott út- és látási viszonyoknak megfelelően közlekedjen.

Ittasan akarta az óvodába vinni gyermekét egy debreceni nő

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.03.05. 13:50

Fotó: Népszava
Menet közben lebukott.
A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztály munkatársai 2020. március 5-én 7 óra körül Debrecen, Sámsonkertben igazoltattak egy járművezetőt. Az ellenőrzéskor a 26 éves nőnél az alkoholszonda pozitív értéket mutatott - írja a police.hu. Kiderült, hogy a nő gyermekét akarta óvodába vinni. A rendőrök előbb gondoskodtak a kislány felügyeletéről, majd az anyukát előállították további mintavétel céljából.
A Debreceni Rendőrkapitányság vizsgálja az eset körülményeit. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság felhívta arra a figyelmet, hogy az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, amelyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. A szeszes ital fogyasztás hatására ugyanis növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek és 
„a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek”.