Előfizetés

Eltűnt egy pakisztáni egyetemista Budapesten

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.03.05. 06:50

Fotó: police.hu
A rendőrök az állampolgárok segítségét kérik a 28 éves Rasa Khan megtalálása érdekében.
A rendőrség közleménye szerint csütörtökön kaptak bejelentést arról, hogy a 28 éves pakisztáni egyetemista március 2-án délután V. kerületi lakhelyéről ismeretlen helyre távozott, azóta életjelet nem adott magáról, a felkutatására tett rendőri intézkedések ezidáig nem vezettek eredményre. Rasa Khan körülbelül 170 centiméter magas, vékony testalkatú, rövid fekete hajú, sötétbarna szemű. A férfi jól beszéli az angol nyelvet. A Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a képen látható Rasa Khan-t felismeri, tartózkodási helyéről vagy eltűnésének körülményéről információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett hívja az ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámát, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikét. ​ 

Tizenkét év börtönre ítélték a környei férfit, aki baltával többször is fejbevágta nőismerősét

MTI
Publikálás dátuma
2020.03.04. 15:28
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Nem tudta elfogadni, hogy a nő csak barátként tekint rá.
Jogerősen tizenkét év börtönbüntetésre ítélt a Győri Ítélőtábla szerdán egy férfit, aki 2017 augusztusában baltával támadt egy nőismerősére és életveszélyes sérüléseket okozott - tájékoztatta a táblabíróság szóvivője az MTI-t. Ferenczy Tamás közölte, a férfit különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt ítélték el, két évvel súlyosítva az első fokon eljáró Tatabányai Törvényszék korábbi döntését. A vádirat szerint a férfi egy internetes társkereső oldalon ismerkedett meg a nővel, majd többször is találkoztak. A vádlott beleszeretett a nőbe, aki azonban közölte vele, hogy nem akar a vele komoly kapcsolatot, csak barátként tekint rá. Egy ideig nem találkoztak, majd megbeszélték, hogy a nő meglátogatja a vádlottat Környén. 2017. augusztus 6-án egész este beszélgettek, majd hajnalban aludni tértek. A férfi nem tudta elfogadni az elutasítást, ezért megvárta, hogy a nő elaludjon, majd egy baltával legalább hétszer fejbe vágta. Azt hitte, hogy a sértett meghalt. 
A napot biciklizéssel töltötte, este hat óra körül adta fel magát a rendőrségen.

A járőrök egy órával később érkeztek a bűncselekmény helyszínére, majd értesítették a mentőket, mert a nő még élt. Az ítélőtábla megállapította, hogy a férfi cselekménye rendkívül brutális volt, a nő maradandó fogyatékosságát, súlyos egészségromlását okozta. Álláspontjuk szerint az elsőfokú bíróság enyhe ítéletet hozott, amikor a büntetési tétel alsó értékéhez közelítve szabta ki a vádlottal szemben a büntetést.

Öt év nyolc hónap börtönbüntetést kapott az afgán férfi, aki megerőszakolt egy nőt egy budapesti étteremben

MTI-Népszava
Publikálás dátuma
2020.03.04. 13:00
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az ítélet nem jogerős.
Öt év nyolc hónap börtönbüntetésre ítélte a Pesti Központi Kerületi Bíróság szerdán első fokon, nem jogerősen azt a menekült afgán férfit, aki szexuális aktusra kényszerített egy nőt 2018-ban Budapesten, egy belvárosi török gyorsétterem mosdójában. A bíróság megállapítása szerint a férfi 2018 szeptemberében megerőszakolta a munkahelyének, egy belvárosi török gyorsétkezdének a személyzeti mosdóját használó nőt, majd elmenekült az országból. Elkövette továbbá a szeméremsértést is azzal, hogy a VII. kerületben egy nőnek a nemi szervét mutogatta, és egy harmadik nőt szintén a VII. kerületben akarata ellenére az utcán megfogdosott, ölelgetett, csókolgatott. A vádlott az eljárás során a gyorsétteremben történt aktust beismerte, de azt mondta, nem történt erőszak, a másik két eset elkövetését azonban tagadta. A bűncselekmény idején 18 éves afgán férfit osztrák rendőrök kapták el Linzben, vonattal menekült Frankfurt felé.