A hívő Hernádi Zsolt szerint a veszteséges üzlet bűn

Publikálás dátuma
2020.02.28. 20:41

Fotó: Pavel Bogolepov / Népszava
A Mol-vezér ezzel indokolta az egri hotel 2,8 milliárdos vissza nem térítendő állami támogatását.
Piaci alapon veszteséges lett volna - indokolta a Privátbankár szerint a Régió TV Esztergomnak adott nyilatkozatában Hernádi Zsolt a városban a cége által épített Mária Valéria Hotel 2,8 milliárd vissza nem térítendő állami támogatását. A Mol-vezér szerint egy veszteséges befektetés pazarlás, illetve közgazdasági és vallási alapon is bűn. A lap úgy számol, hogy a beruházás mintegy 40 százalékát az adófizetők állják. Kapcsolódó hír, hogy tovább húzódhat a Mol INA-részvényeinek esetleges eladása. A horvát olajtársaság átvilágítása és a becsült cégérték megállapítása ugyanis a tervezettnél később, csak a második negyedévben érhet véget – idézi a Világgazdaság Tomislav Coric környezetvédelmi és energiaügyi miniszter Tportal.hr-nak adott nyilatkozatát. A horvát tárcavezető január elején lapunknak még április második felére tette a folyamat lezárultát.
Szerző

Tőzsdei vérengzést hozott a hét

Publikálás dátuma
2020.02.28. 20:36
Illusztráció.
Fotó: Shutterstock
Pénteken az amerikai nyitáshoz közeledve új lendületet vett a zuhanás.
Péntek délelőtt nagyot estek az európai tőzsdeindexek - közölte a Portfolio.hu. Némi pihenő után, az amerikai nyitáshoz közeledve új lendületet vett a zuhanás. A német DAX 4,2 százalékos, illetve a francia CAC 3,8 százalékos esésére számítottak. A BUX múlt pénteken 5,7 százalékkal került lejjebb, majd a héten további 12,7 százalékot gyengült. A hazai blue chipek kivétel nélkül estek. A Mol pénteken 3,8 százalékkal került lejjebb, a héten pedig 12,3 százalékot veszített értékéből. A Magyar Telekom 5 százalékot zuhant, míg a héten 10,8 százalékot esett. A Richter 6,3 százalékkal lett olcsóbb, a héten pedig 11,9 százalékkal került lejjebb. Az OTP 7,4 százalékot veszített az árából, a héten pedig 13,2 százalékot esett. A szerdai adatok szerint a magyar befektetési alapok több mint 70 százaléka veszített az árfolyamából. Az amerikai S&P 500 tavaly októberi mélypontjára esett: hét nap alatt 5 havi emelkedés tűnt el. A Tesla néhány nap alatt a csúcsáról közel 36 százalékot esett. Az Apple értéke ötöde vált köddé. A menedéknek tekintett az amerikai állampapírokat közben venni kezdték, amit hozamuk esése jelez. A lap a visszaeséseket azzal magyarázza, hogy tudatosult a befektetőkben: rengetegen mászkálhatnak a karanténokon kívül fertőzött, fertőző, azonosítatlan betegek. A kínai intézkedések miatt több millió vállalat a csőd szélére juthat. Európai és amerikai cégek beszállító-láncai is veszélybe kerülhetnek. Emellett a tőzsdék sokak szerint eleve túlárazottak voltak, így egy kisebb kedvezőtlen hír is nagyobb pánikot indított el.
Szerző

A Wizz Air megszünteti Debrecen-Milánó járatát

Publikálás dátuma
2020.02.28. 18:37
Illusztráció
Fotó: NICOLAS ECONOMOU / NURPHOTO / AFP
A Wizz Air megszünteti Debrecen-Milánó járatát 2020 március 16-ával - jelentette be pénteken a diszkont légitársaság.
A cég a Debrecen-Milánó Malpensa útvonala iránti jelentős keresletcsökkenéssel indokolta döntését. A Wizz Air közölte: az érintett járatokra foglalással rendelkező utasokat a lehető legkorábbi időpontban, de legkésőbb az indulás előtt 14 nappal automatikusan tájékoztatják, és átfoglalják őket egy alternatív útvonalra. A közlemény szerint a jegyüket a wizzair.com honlapon és a légitársaság mobilalkalmazásában megvásárló utasok e-mailes értesítést kapnak, amelyben választhatnak a viteldíj teljes összegének visszatérítése vagy 120 százalékának WIZZ számlára jóváírása között. A magyar kötődésű Wizz Air Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága, jelenleg 120 Airbus A320 és A321 típusú repülőgépből álló flottát üzemeltet, több mint 700 útvonalat kínál 25 bázisról, 155 célállomásra, 45 országban.
Témák
Wizz Air Milánó