Előfizetés

Több mint három hónapja eltűnt nőt keresnek a józsefvárosi rendőrök

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.02.28. 16:24
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Nem ők késlekedtek, csak csütörtökön kaptak hívást a 43 éves asszony eltűnéséről.
Nehéz elképzelni, hogy miért csak most hívták a rendőrséget, de a Józsefvárosi Rendőrkapitányság február 27-én kapott róla hívást, hogy tavaly novemberben nyoma veszett egy kerületi lakosnak.  A bejelentés szerint a 43 éves Oláh Dórát 2019. november 7-én látták utoljára, azóta ismeretlen helyen tartózkodik, és életjelet sem ad magáról. Mivel a rendőrség a bejelentés utáni egy nap alatt sem jutott előre az eltűnt személy felkutatásában, fényképes körözést adtak ki, a nő megtalálásához pedig a lakosság segítségét is kérik.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a képen látható Oláh Dórát felismeri, tartózkodási helyéről vagy eltűnésének körülményéről információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett hívja az ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámát, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikét (police.hu).

Késsel raboltak ki egy ékszerboltot Nagykanizsán

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.02.28. 13:46
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az elkövetőt 11 percen belül elfogták a rendőrök.
A rendőrség közleménye szerint péntek délelőtt érkezett bejelentés a rendőrségre arról, hogy Nagykanizsán, egy Deák téri ékszerboltban rablás történt és az elkövető gyalog elmenekült a helyszínről. Az eddigi információk alapján egy férfi 10 óra körül bement az ékszerboltba, majd egy kést vett elő és ékszerek átadására szólította fel az alkalmazottat, miközben folyamatosan fenyegette őt. A megrémült eladó a rablónak átadott több aranygyűrűt és aranyláncot, ezután a fekete kapucnit viselő férfi elmenekült. A percek alatt kiérkező rendőrök gyors adatgyűjtést végeztek, beszerezték az elkövető személyleírását, majd 10 óra 22 perckor Nagykanizsa belterületén elfogták a rablással gyanúsítható férfit. Megtalálták nála az ékszereket, valamint a kést. Az egyenruhások a rablót előállították a helyi rendőrkapitányságra, elszámoltatása megkezdődött.

Öt hónap alatt 65 budapesti étterembe tört be egy fiatal csapat (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.02.28. 13:45

Fotó: police.hu
A ferencvárosi nyomozók befejezték annak a fiatal betörőcsapatnak az ügyét, akik a gyanú szerint öt hónap alatt 65 budapesti étterembe törtek be - írja a police.hu. Négy fiatalkorú és négy gyermekkorú fiú a gyanú szerint 2018 októbere és 2019 februárja között 65 budapesti büfébe, gyorsétterembe, pékségbe, illetve üzlethelyiségbe tört be. A fiatalok szinte minden betörésüknél ugyanazt a módszert alkalmazták. 
A vendéglátó egység – általában egy gyros büfé – vevők utcafronti kiszolgálásához használt egyik ablakát kifeszítették, majd a pénztárgépben talált pénzt ellopták; de volt, amikor mobiltelefont, laptopot vagy italt is magukkal vittek.

Az elkövetők elfogása több lépcsőben 2018. december 27. és 2019. január 15. között történt. A nyomozók a betörőcsapat egyes tagjait kamerafelvételek alapján azonosították, majd elfogatóparancsot adtak ki ellenük, vagy éppen az eltűnt személyek között ismerték fel őket.
A ferencvárosi rendőrök a négy fiatalkorút 49 rendbeli lopás vétség, 9 rendbeli lopás vétség kísérlet, 4 rendbeli lopás bűntett és 7 rendbeli rongálás vétség miatt hallgatták ki gyanúsítottként, illetve a négy gyermekkorú fiút is meghallgatták.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. kerületi Rendőrkapitányság munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratot átadták az illetékes ügyészségnek.