Előfizetés

Ketten hazamehettek a budapesti karanténból

MTI
Publikálás dátuma
2020.02.28. 12:49

Fotó: Béres Márton
Jelenleg 16 ember van karanténban a Dél-pesti Centrumkórházban koronavírus gyanújával.
Ketten hazamehettek azok közül a magyarok közül, akiket a Dél-pesti Centrumkórházban tartottak karantén alatt koronavírus-fertőzés gyanúja miatt - közölte az intézmény pénteken az MTI-vel.
A házaspár két hete került a Dél-pesti Centrumkórház erre kijelölt épületébe, miután kiderült, azon a holland óceánjárón utaztak, amelyen egy koronavírus-fertőzést diagnosztizáltak.

Jelenleg tizenhatan vannak karanténban a Dél-pesti Centrumkórházban.

Szarvas fideszes polgármestere szexista beszólással utasította vissza a mikrofon használatát

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.02.28. 12:41
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A képviselő-testület ülésén.
Szexista beszólással oktatta ki a jegyzőt Szarvas fideszes polgármestere a múlt héten a képviselő-testületi ülésén – vette észre a 444 az ezt bemutató felvételt.
– Maga engem nem hall?! Hát, ne haragudjon meg, de nem rakom a számba. Ez nőnek jobban áll, mint nekem, úgyhogy nem csinálom

– mondta a település jegyzőjének a polgármester. A videót az Ellenvélemény Szarvas nevű csoport töltötte fel Facebook-oldalára. Eszerint Babák Mihály a mikrofon használatát utasította vissza megjegyzésével.

“Elnézést, kutya bunkó voltam!”

“Elnézést kérek, kutya bunkó voltam, akik ismernek tudják, hogy nem ilyen a modorom, és én is tudom, hogy ilyet nem illik mondani sem nyilvánosan, sem máshogy” - ezt az atv.hunak nyilatkozta Babák Mihály szarvasi polgármester.

Másfél év börtönbüntetést kért az ügyészség a volt fideszes polgármesterre

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.02.28. 12:20

Fotó: Google Street View
Ha nem ismeri be a bűncselekmények elkövetését, akkor ennél többre számíthat.
Egy év hat hónap végrehajtandó szabadságvesztést, és két év közügyektől eltiltást kér az ügyészség Köteles Istvánra, Álmosd egykori polgármesterére – tudta meg a 24.hu.
A folytatólagosan elkövetett nagyobb vagyoni hátrányt okozó, költségvetési csalással és más bűncselekményekkel vádolt volt Fideszes polgármestert a jövőhéten állítják bíróság elé.

Köteles 2010-ben lett Álmosd polgármestere, a Debreceni Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság azonban 2017. június 1-én felmentette a tisztségéből. A vádirat szerint Köteles 2014-ben és 2015-ben arra utasította az önkormányzati hivatal egyik dolgozóját, hogy készpénzfelvételi utalványt állítson ki a részére. Ezzel felvette az önkormányzati bankszámláról a rajta lévő összeget, de a házipénztárba már elmulasztotta azt befizetni. Az előleggel csak többszöri felszólítást követően számolt el 2016 januárjában. Ráadásul olyan rendezvényekhez kapcsolódó számlákat, promóciós anyagokat csatolt be hozzá, amelyeket valójában meg sem rendeztek a településen. Pár évvel korábbi rendezvényszámlákkal és okiratokkal kapcsolatban is ezt tette. A „megtartott” rendezvényekről és a felhasznált forrásokról a képviselő-testületet a polgármester nem tájékoztatta.
Az élelmiszer vásárlásokról szóló számlákat ráadásul egy olyan egyéni vállalkozó állította ki, aki gazdasági kapcsolatban volt az önkormányzattal.

Az ügyészség szerint Köteles úgy próbálta azt a látszatot kelteni, hogy a rendezvények megvalósultak, hogy a pénzügyi elszámoláshoz kapcsolódó számlákon kívül egy önkormányzati dolgozót arra utasított, hogy utólagosan készítsen plakátokat a rendezvényekről. A település vezetője a képviselő-testület, illetve az önkormányzat jóváhagyása nélkül több háztartási eszközt, köztük egy konyhai robotgépet, gőzölős vasalót, egy LCD televíziót, egy Blu-Ray lejátszót és egy forróvíztárolót is vett önkormányzati pénzen. A majdnem 370 ezer forint értékű tárgyi eszközöket nem mutatta be, azok leltárba vétele kizárólag a számlák alapján történt. A nyilvántartásuk lapján csak annyi szerepelt, hogy a polgármester személyes használatában vannak az eszközök.
Az ügyész által felajánlott 1 év 6 hónap csak abban az esetben áll, ha a volt polgármester mindent beismer az előkészületi ülésen. A jegyzőre pénzbüntetés vár abban az esetben, ha alkut köt az ügyészséggel.