Hiába ítélték el miatta, továbbra is lefeküdt lányával a marcali férfi

Publikálás dátuma
2020.02.26. 14:09
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Két és fél év börtönt ért a vérfertőző kapcsolat, amit az apa a felfüggesztett börtönbüntetés ellenére is folytatott.
Vérfertőzés bűntette, kiskorú veszélyeztetésének bűntette és lopás vétsége miatt halmazati büntetésként 2 év 6 hónap börtönre ítélte a Marcali Járásbíróság azt a 38 éves férfit, aki több éven keresztül szexuális viszonyt folytatott kiskorú, majd a nagykorúságát éppen betöltött lányával.   A terhelt annak folytatta, hogy a bíróság 2017 novemberében, ugyanezen gyermeke sérelmére elkövetett ugyanilyen bűncselekmény miatt már felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte őt.  A bíróság ennek megfelelően az újabb, immár hosszabb tartamú szabadságvesztés kiszabása mellett elrendelte a korábbi felfüggesztett büntetés végrehajtását is. Az ítéletet az ügyész, a vádlott és a védő is tudomásul vette, így az első fokon jogerőre emelkedett – írja közleményében a Kaposvári Törvényszék.  
Szerző
Frissítve: 2020.02.26. 14:16

Egymást verték az olasz drukkerek a debreceni focimérkőzésen

Publikálás dátuma
2020.02.26. 12:16
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A hazai szurkolókat be sem vonták programba, a vendégcsapat kísérői egymás csépelésével voltak elfoglalva.
 Csoportosan, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság miatt emelt vádat  a Debreceni Járási Ügyészség az ellen a három olasz férfi ellen, akik egy tavaly augusztusi debreceni focimeccs alatt „felfokozott hangulatban egymást megverték”– ahogy közleményében a vádhatóság fogalmaz. Az eset augusztus elsején este, a Nagyerdei Stadionban történt, ahol a debreceni klub egy olasz csapattal játszott. A vádlottak és negyedik olasz társuk a mérkőzés napján érkeztek meg Olaszországból, és a stadionban a vendégszurkolók részére fenntartott szektorban kaptak helyet. A meccs első félidejében, 19:00 óra körül, két vádlott között szóváltás és dulakodás alakult ki, majd ezt látva a kissé távolabb ülő harmadik vádlott bekapcsolódott a vitába és ököllel megütötte az egyikük fejét.  
Ezután a dulakodás eldurvult, két vádlott kölcsönösen többször ököllel fejen ütötte egymást. A közöttük lévő vitába többen is bekapcsolódtak, ezért a vádlottak egyike odament egy távolabb ülő olasz állampolgárhoz, és őt is arcon öklözte

A balhénak a biztonsági őrök megjelenése vetett véget, akik kikísérték a verekedőket és negyedik társukat a szektorból. Bár egyiküknek sem esett baja – az ököllel arcon vágott kívülálló sem sérült meg – az ügyészség szerint „a három vádlott kihívóan közösségellenes, személy ellen irányuló erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy a stadionban tartózkodó személyekben megbotránkozást és riadalmat keltsen.” A járási ügyészség mindhárom érintett esetében tárgyalás nélküli eljárás lefolytatására kérte a bíróságot.  A vádlottakra felfüggesztett fogházbüntetést kértek, és azt, hogy tiltsák ki őket a Magyar, valamint az Európai és Nemzetközi Labdarúgó Szövetség versenyrendszerében Magyarország területén megrendezésre kerülő labdarúgó mérkőzések látogatásától.
Szerző

"Távgyógyítók" ellen emeltek vádat Nógrádban

Publikálás dátuma
2020.02.25. 19:07

Fotó: illusztráció / Shutterstock
A büntetett előéletű "médiumot" és a korábban ugyancsak elítélt társát csalással vádolja az ügyészség.
A Salgótarjáni Járási Ügyészség egy 32 éves férfi és 42 éves társa ellen emelt vádat, akik gyógyító szolgáltatást ígérve 98 ezer forintot csaltak ki egy sértettől. A 32 éves elsőrendű vádlott
gyógyító médiumként hirdette magát tavaly júliusban egy közösségi oldalon.

Egy 64 éves ember felvette velük a kapcsolatot, akinek azt ígérték, hogy meg tudják gyógyítani távol lévő lányát. A "távgyógyításért" három alkalommal kaptak pénzt, összesen 98 ezer forintot.
Az elsőrendű vádlott nem rendelkezett képzettséggel, nem szerepel az egészségügyi dolgozók nyilvántartásában, így egészségügyi - közte természetgyógyászati - tevékenység önálló végzésére nem volt jogosult, amivel társa is tisztában volt. A két büntetett előéletű vádlott ellen az ügyészség társtettesként elkövetett csalás vétsége miatt emelt vádat.