Előfizetés

Hatos lottó – Elő a szelvényeket, mutatjuk a nyerőszámokat

MTI
Publikálás dátuma
2020.02.23. 17:09
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Volt egy telitalálat, a nyeremény 328 371 365 forint.
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 8. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:  Nyerőszámok: 2 (kettő) 16 (tizenhat) 22 (huszonkettő) 33 (harminchárom) 43 (negyvenhárom) 44 (negyvennégy) Nyeremények: 6 találatos szelvény egy volt, nyereménye 328 371 365 forint. az 5 találatos szelvényekre 375 270; a 4 találatos szelvényekre 7555; a 3 találatos szelvényekre 2070 forintot fizetnek.

Karanténba kerülnek az Olaszországból hazatérő magyar középiskolások

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.02.23. 17:03
Védőmaszkot viselő járókelők Velencében
Fotó: Manuel Romano / AFP/NurPhoto
Szálláshelyük mindössze 13 kilométerre volt a lezárt területtől. A Budapest Airport eközben közölte: felkészült az észak-olaszországi járatok szűrésére.
Tizenegy magyar középiskolás diák, valamint kísérőjük és az autóbusz két vezetője kerül a Szent László Kórházba kéthetes elkülönítésre, miután hazatérnek Észak-Olaszországból, ahol gyorsan terjed az új koronavírus – jelentette be a Nemzeti Népegészségügyi Központ szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében. Az M1 később közölte: az iskolásokból és kísérőikből álló csoport vasárnap este megérkezett a budapesti Szent László Kórházba. Lombardia tartományban rövid időn belül megtöbbszöröződött, 90-re emelkedett az igazoltan fertőzött esetek száma, és több északi tartományban is a betegek számának emelkedéséről adtak tájékoztatást. A magyar diákok szálláshelye mindössze 13 kilométerre volt a lezárt területtől, a tanulók sokat ingáztak tömegközlekedéssel Milánó északkeleti térségében a néhány hetes ott-tartózkodásuk ideje alatt. Tekintettel e tényezőkre, valamint a diákok és a magyar lakosság lehető legmagasabb szintű védelme érdekében hozta meg az NNK az említett járványügyi intézkedést. A Külgazdasági és Külügyminisztérium az észak-olaszországi utazást tervezőknek a járvány miatt azt javasolja, hogy a látogatásról csak alapos megfontolás és mérlegelés után döntsenek. A Belügyminisztérium tájékoztatása szerint a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs soron kívüli tájékoztatást kért az olasz hatóságoktól, egyidejűleg a határátlépési egészségügyi szűrést kiterjesztette az Észak-Olaszországból érkezőkre.   Giuseppe Conte olasz miniszterelnök vasárnapra virradó éjjel rendkívüli törvényerejű intézkedéseket jelentett, amelyekkel két hétre vesztegzár alá helyezték az új koronavírus okozta járvány két olaszországi gócpontjának tartott térséget. Az intézkedés Lombardiában a Milánó közeli Lodi város térségében lévő 11 önkormányzat lakosait érinti, közel 47 ezer embert.

Mérik az észak-olaszországi tartományokból érkező utasok testhőmérsékletét Ferihegyen

A Budapest Airport felkészült az észak-olaszországi járatok szűrésére is – közölte a Zrt. vállalati kommunikációs és kormányzati kapcsolatok igazgatója vasárnap az MTI-vel. Valentínyi Katalin azt írta: a hatósági döntésnek megfelelően a Budapest Airport megkezdte az észak-olaszországi tartományokból érkező utasok testhőmérséklet-mérését a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Az első két érintett járat a Ryanair 15:30-kor Trevisóból, valamint 16:05-kor Bergamóból érkező járata volt, az utasok egyikénél sem mértek magasabb testhőmérsékletet. Az Észak-Olaszországból érkező utasok szűrését is a kínai járatokhoz hasonló módon a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság irányítása mellett a Budapest Airport szerződött egészségügyi szolgáltató partnere végzi. Annak érdekében, hogy a különböző ellenőrzési módszerek akár együttes alkalmazásával biztosíthatók legyenek a legpontosabb adatok és a legbiztonságosabb eredmények, a Budapest Airport az elmúlt héten beszerzett egy hőkamerát, valamint egy további kamerát napokon belül bérbe vesz – tudatta a társaság. A Budapest Airport közölte: ezen felül százmillió forintos nagyságrendű felszereléssel és eszközzel rendelkezik, amellyel képes ellátni a rá vonatkozó előírásokat, és támogatni tudja a hatóságok munkáját. A repülőtér üzemeltetőnek jelentős készlet áll rendelkezésére a szükséges védőfelszerelésekből (védőruhák, kesztyűk, maszkok, cipővédők) és a fertőtlenítéshez szükséges anyagokból, eszközökből, továbbá biztosítani tudja a megfelelő elkülönítő helyiségeket is – tette hozzá. A Budapest Airport folyamatos kapcsolatot tart fenn a Nemzeti Népegészségügyi Központtal (NNK), valamint Budapest Főváros Kormányhivatala Népegészségügyi Főosztályának repülőtéri népegészségügyi kirendeltségével, hogy elrendelés esetén a rendkívüli óvintézkedéseket haladéktalanul be tudja vezetni a repülőtéren. A közleményben emlékeztetnek arra, hogy a hatóságok döntése értelmében a repülőtéren január 31. óta végeznek egészségügyi vizsgálatot valamennyi Kínából közvetlen járattal érkező utason. Az intézkedések elrendelése óta 1388 utas és a személyzet 180 tagja esett át hőmérős szűrésen.

Frontokban gazdag időjárás várható a hét első felében

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.02.23. 16:00

Fotó: Pixabay
Szél, eső, zápor, de enyhe idő várható.
Enyhe, de barátságtalan idő várható a következő napokban. Ahogy az Időkép előrejelzése fogalmaz, „frontok jönnek, mennek”. Az Országos Meteorológiai Szolgálat arra hívta fel a figyelmet, hogy az észak felől érkező, és gyorsan átvonuló markáns hidegfront hatására vasárnap estétől egyre több helyen kell viharos széllökésekre számítani. A legerősebb széllökések síkvidéken általában 70-80, míg főként a Dunántúl északi tájain, illetve Pest és Nógrád megyében néhol akár 90 km/h-t is meghaladhatják, de a magasabban fekvő helyeken 100 km/h körüli lökések is lehetnek.
Hétfőre virradó éjszaka országszerte viharossá fokozódhat az északnyugati szél, és napközben is többfelé lehetnek erős lökések, majd estére mérséklődik a légmozgás. Emellett változóan felhős-napos idő ígérkezik, kisebb eső, zápor főként a nap első felében alakulhat ki, de délután nyugaton is lehet még néhol egy-egy futó zápor. Délután 7-13 fok valószínű. Kedden kezdetben naposabb, délután felhősebb idő várható, estefelé az északi tájakon kisebb eső, futó zápor is előfordulhat. Élénk, néhol erős lökések kísérhetik a déli-délnyugati szelet. A csúcshőmérséklet 11 és 17 fok között alakul. Szerdára egy hullámzó hidegfront hozhat felhős, borongós, sokfelé csapadékos időt, valamint élénk, erős nyugatira, északnyugatira forduló szelet. Napközben 7-13 fokot mérhetünk. Csütörtökön egyre többfelé újra kisüthet a nap.