Traktorjának akart parkolót kialakítani a felsőnyéki sofőr az út mellett, mert „felidegesítette magát”

Publikálás dátuma
2020.02.23. 10:02

Fotó: police.hu
Akkor biztos jó ötletnek tűnt.
A tamási rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, amelyet egy 40 éves felsőnyéki férfival szemben indítottak közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény bűntett elkövetése miatt - írja a police.hu. A helyi szabadnapos körzeti megbízott észlelte 2020. február 1-jén a délutáni órákban, hogy Felsőnyék egyik utcáján az úttest teljes szélességében faágakkal van teleszórva. Hat farönk feküdt az úton, valamint a „Veszélyes útkanyarulat” jelzőtáblát ismeretlen személy kiemelte a helyéről. Az egyenruhások az adatgyűjtést követően rövid időn belül azonosították, majd előállították a feltételezett elkövetőt, egy 40 éves helyi lakost, akit gyanúsítottként hallgattak ki. 
A férfi tettét azzal magyarázta, hogy felidegesítette magát, mert kicsit több alkoholt ivott, és parkolót szeretett volna kialakítani a traktorjának és az autójának az út mellett.

A Tamási Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Alosztályán az eljárást lezárták, a keletkezett iratokat elküldték az ügyészségnek.
Szerző

Más útlevelével próbált Magyarországra csempészni két gyermeket egy nő Ferihegyen

Publikálás dátuma
2020.02.23. 09:03
Képünk illusztráció
Fotó: Molnár Ádám / Népszava
A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérig jutottak.
Más részére kiállított útlevéllel próbált meg bejuttatni az országba két gyermeket egy iraki nő 2020. február 22-én délután – írja a police.hu. Mindhárman egy menetrend szerint érkező repülőgéppel érkeztek a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre. Az ellenőrzés során a 27 éves nővel együtt utazó két gyermek, más nevére kiállított útlevéllel próbálta igazolni magát. A nővel szemben, előállítását követően embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást a rendőrség. A nőt őrizetbe vették, a gyermekeket otthonban helyezték el.
Szerző
Frissítve: 2020.02.23. 09:08

Sörétes puskával akarta lelőni volt élettársát egy 75 éves kecskeméti férfi

Publikálás dátuma
2020.02.23. 08:14

Fotó:
Nem bírta elviselni a szakítást.
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság vádemelést javasol egy 75 éves kecskeméti férfival szemben, aki le akarta lőni volt élettársát - írja a police.hu. Néhány hónappal korábban a gyanúsított és párja szakítottak, de ebbe a férfi nem törődött bele. 2019. július 24-én magához vette engedéllyel tartott – ám szabálytalanul átalakított – sörétes lőfegyverét, és elment volt élettársa munkahelyére, ahol fegyvert fogott az asszonyra. 
A nő a pult mögé bújva egy gázsprayvel próbálta a támadót ártalmatlanná tenni, aki dulakodni kezdett egy, az üzletben tartózkodó férfival. Eközben a kezében tartott puska elsült, de a sörétek senkit nem találtak el.

A helyszínen elfogott férfit a megyei nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették. Őt az emberölés bűntett kísérlete mellett zaklatás bűntettével is gyanúsítják, mivel szétköltözésüket követően telefonon és személyesen is folyamatosan háborgatta volt élettársát azért, hogy kibéküljenek. A zaklató magatartás az idő múlásával fenyegetővé vált. A jelenleg letartóztatásban lévő 75 éves gyanúsított ügyében a nyomozók az emberölés bűntett kísérlete miatt indított nyomozást lezárták, és az iratokat vádemelési javaslattal átadták a főügyészségnek.
Szerző