Illetlen tapogató után nyomoznak a győri rendőrök

Publikálás dátuma
2020.02.22. 17:18
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az idős férfi egy távolsági busz utasát molesztálta, annak heves tiltakozása ellenére.
Fényképes körözést adott ki a Győri Rendőrkapitányság egy éltes zaklató ellen. A lenti képen látható, hatvanas, szemüveges férfi január 9-én délután hat óra körül telepedett le a Zalaegerszeg-Győr távolsági busz egyik utasához: ismerkedni próbált, és „többször is „illetlenül megérintette” a zaklatás ellen kézzel-lábbal tiltakozó nőt.
A feltételezett elkövetőről a buszpályaudvar térfigyelő kamerája készített felvételt; a rendőrök ez alapján keresik a a becsületsértéssel gyanúsított ismeretlent, és megtalálásához a lakosság segítségét is kérik.
A kapitányság kéri, hogy aki látható férfit felismeri, vagy tud a bűncselekmény részleteiről, az jelentkezzen személyesen hivatalukban, illetve névtelensége megőrzése mellett hívja a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-96-417-329-es hívószámon vagy az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámát, illetve a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikét.
Szerző

Rendőrök vitték el a magyar hackert, aki alaposan megkopasztott egy webáruházat (videó)

Publikálás dátuma
2020.02.22. 10:31
A csalással gyanúsított férfi mutatja a rendőröknek a jogtalanul megszerzett műszaki cikkeket
Fotó: police.hu
Totális "árleszállítást" tartott a budapesti férfi, a gyanú szerint ingyen vitte a több százezres értékű konzolokat, okosórákat.
A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai vitték el a 25 éves D. Zsoltot, akit azzal gyanúsítanak, hogy 22 alkalommal, 8 millió forint összértékben károsított meg egy műszaki webáruházat. A nyomozás adatai szerint a fiatal hacker 2019. december 8. és idén január 20. között úgy manipulálta a webáruház oldalát, hogy az kifizetettként érzékelte a valójában ingyen megszerzett, drága árucikkeket – okosórákat, konzolokat, laptopokat és telefonokat. A gyanúsított a zsákmányt aztán megtartotta vagy ismerőseinek adta, néhány alkatrészt pedig maga is értékesíteni szeretett volna – az NNI akciója azonban keresztül húzta számításait.
Az iroda kiberbűnözés elleni munkatársai február 19-én, összehangolt akcióban több helyszínen csaptak le: átkutatták a férfihez köthető ingatlanokat, lefoglalták az ott talált műszaki cikkeket és játékokat, és elfogták magát a gyanúsítottat is. A rendőrök kérésének megfelelően, a bíróság elrendelte a csalással gyanúsított fiatal férfi letartóztatását - írja a police.hu.
Szerző

Gyilkosság történt az éjjel Csepelen, besétált a rendőrségre a gyanúsított

Publikálás dátuma
2020.02.22. 08:25
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az áldozatot úgy megverték, hogy a kiérkező mentők sem tudtak rajta segíteni. A feltételezett tettes fél nap után feladta magát.
Fényképes körözést adott ki szombat reggel a BRFK Életvédelmi Osztálya egy 24 éves román állampolgár, K. Csaba ellen. Gyanújuk szerint a romániai magyar férfi szombatra virradó éjjel, egy elfajuló veszekedés után brutálisan bántalmazta haragosát a XXI. kerületi II. Rákóczi utcában, majd elmenekült a helyszínről.
Áldozata olyan súlyosan sérült, hogy életét a szakszerű ellátás sem menthette meg; a gyilkosság helyszínére riasztott nyomozók rövid időn belül azonosították az emberölés elkövetésével gyanúsított K.-t -a feltételezett elkövető megtalálásához pedig a lakosság segítségére is számítottak, és fényképes körözést adtak ki az ügyben, melyet korábban lapunk is közölt.
A hajsza azonban nem tartott sokáig: a fiatal férfi szombat délután kettő körül feladta magát a csepeli kapitányságon, ahol elfogták, és megkezdték kihallgatását.
Szerző
Frissítve: 2020.02.22. 17:14