Nyugdíjasbérek határok nélkül

JÁRADÉK Júliustól a versenyszférában is összeghatárok nélkül dolgozhatnak azok a nők, akik az öregségi nyugdíjkorhatár elérése előtt mentek nyugállományba. A közszolgálatban megmarad a munkavállalás engedélyhez kötése.
A nyugdíj mellett munkát végzők között speciális helyzetben vannak a nők kedvezményes nyugdíjában részesülők, hiszen keresetükre jelenleg még egy speciális korlátozás - az éves összeghatár, a minimálbér 18-szorosa-  vonatkozik, ami 2020. július 1-jétől megszűnik. Már egy esztendeje a korengedményes nyugdíjasok korlátozás nélkül dolgozhatnak, ebben 2020-ban sincs változás. Mint ismeretes, az idős korúak visszafoglalkoztatottsága érdekében 2019-ben megszüntették az éves összeghatárt, sőt, most már a nyugdíjasok keresetét semmilyen járulék nem terheli, mindössze a jelenleg 15 százalékos személyi jövedelemadót kell megfizetniük. A járulékfizetési kötelezettség eltörlése érintette a közérdekű nyugdíjas-szövetkezetben dolgozókat is. (Jelenleg mintegy 20 ezren dolgoznak ebben a konstrukcióban, arról nincs adat, hogy hányan vannak közöttük a korengedményes nyugdíjasok.) Ők nem munkabért, hanem szövetkezeti tagi jövedelmet kapnak. A korengedményes nyugdíjban részesülő nőknél azonban már tavaly sem kellett beszámítani az itt szerzett jövedelmet az éves összeghatárába. Ezzel szemben a vállalkozási vagy megbízási jogviszonyban folytatott keresőtevékenység esetén 2020. június 30-áig még érvényesül ez a korlátozás. Ez azt jelenti, hogy - a nyugdíjuk mellett - idén 2,898 millió forint, a minimálbér 18-szorosát kereshetik meg. (A korlátozás addig tartott, míg a nő be nem töltötte a nyugdíjkorhatárát.) Ha valaki átlépi a korlátot, akkor a nyugdíját nem folyósítják tovább. Ez a korlátozás azonban július 1-jétől megszűnik, mert minden nyugdíj melletti keresőtevékenységgel szerzett kereset és jövedelem járulékmentessé válik. De a korlátozás júliustól érvényes feloldása csak a versenyszférára érvényes. A közszférára mindez nem vonatkozik. A kedvezményes nyugdíj folyósítását 2020-ban is szüneteltetik arra az időtartamra, amíg az érintett (előzetes kormányzati engedéllyel létesített) közalkalmazotti vagy közszolgálati jogviszonya fennáll. Évente általában 30 ezer nő választja a kedvezményes nyugdíj lehetőségét. (A korkedvezményes nyugdíjas az, aki 40 éves jogosultsági jogviszonnyal - ebből 32 éves tényleges munkaviszonnyal, plusz legfeljebb 8 esztendős gyermekneveléssel töltött idővel - rendelkezik.) A támogatás 2011-es bevezetése óta összesen több mint 270 ezer nő vette igénybe ezt a lehetőséget, közülük jelenleg mintegy 150 ezer nem érte el a nyugdíj korhatárt. Arra nincsenek pontos adatok, hogy közülük hányan dolgoznak tovább. Ugyanis jelenleg a korkedvezménnyel nyugdíjba menők átlagos életkora 60 év körül jár, és a folyamatosan növekvő - idén 64 és fél éves - nyugdíjkorhatár miatt.  

A béremelések elviszik a korengedmény előnyeit

Bár nagyon kecsegtetőnek tűnik 40 éves munkaviszony után nyugdíjba menni, korántsem biztos, hogy ezzel mindenki jól is jár. Ha figyelembe vesszük, hogy az elmúlt három esztendőben két számjegyű százalékos mértékben növekedtek az éves jövedelmek, és ezzel szemben a nyugdíjak - az Erzsébet- és a rezsiutalványokat is figyelembe véve - ezalatt összességében három év alatt nőttek annyival, mint a munkavállalóké egyetlen év alatt. Akkor egyértelmű, hogy rosszul jártak. Ha azt vesszük figyelembe, hogy a friss nyugdíjak átlagosan 80 százalékát érik el az utolsó kereseteknek, akkor három év alatt elvesztett nyugdíjemelkedés mértéke 5 százalékos, havonta. Ennyit buktak a 2017-ben nyugdíjba menők ahhoz képest, ha 2020-ban mentek volna nyugállományba. Ma úgy számolnak, hogy egy nyugdíjas nő 17-20 évig kap nyugdíjat, így a veszteség tetemes, évente összességében elbukja egyhavi nyugdíjának 60 százalékát.

Szerző
Témák
Mozaik nyugdíj