Előfizetés

Múlt kedden elindult a boltba, azóta nem találják a csömöri nőt

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.02.12. 09:11

Fotó: police.hu
Eltűnésekor fekete dzsekit, barna nadrágot és fekete átmeneti csizmát viselt, vállán fekete válltáska volt.
A rendőrség közölte: a rendelkezésre álló adatok szerint a nő február 4-én a reggeli órákban csömöri otthonából boltba indult, ahonnan a mai napig nem tért haza, azóta életjelet nem adott magáról. Az asszony eltűnésekor fekete dzsekit, barna nadrágot és fekete átmeneti csizmát viselt, vállán fekete válltáska volt. A Gödöllői Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a képen látható Csömör Gábornét (Muzsnay Adrienne Mária) felismeri, és jelenlegi tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, az jelentkezzen személyesen munkaidőben (hétfő-csütörtök 7:30-16:00, péntek 7:30-13:30) a Gödöllői Rendőrkapitányságon (Gödöllő, Petőfi Sándor utca 6-10.), valamint névtelenségük megőrzése mellett bejelentést tehetnek az ingyenesen hívható 06-80/555-111 –es Telefontanú zöldszámán, vagy a 107 és 112-es központi segélyhívó számok valamelyikén.

Sorban álltak a vevők az óbudai dílernél, aztán beköszöntek a rendőrök is (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.02.12. 08:25
Nyomozók teperik le a meglepett dílert és vevőit a Keve utcában, 2020. február 10-én
Fotó: police.hu/Pest Megyei Rendőr-főkapitányság
Az utcán érték tetten a nyomozók a kereskedőt, akinél több millió forintot és közel két kiló drogot találtak.
Megvárták az átadást, majd „beköszöntek” a rendőrök hétfőn kora este a Budapest III., Keve utcában, ahol egy feltételezett drogdílerre. B. Zsoltra és vásárlóira csaptak le. Az alkalmilag összeverbuválódott csapattagok javarészt egy közeli településről érkeztek, és szinte sorban álltak a gyanúsított autója előtt, „azzal a nem titkolt szándékkal, hogy megvásárolják a következő adag szerüket” - írja a police.hu. 
A Pest megyei nyomozók az eladón kívül begyűjtöttek négy vásárlót is, majd kábítószerkereső kutya segítségével fedték fel a B. Zsolt járművében tárolt, 13 darab fóliába és reklámpapírba csomagolt, 204 grammnyi illegális szert rejtő paketteket. Később bérelt garázsában is kutatást tartottak, mérlegre és porciózásra szánt fóliára bukkantak, a hűtőből pedig több kiszerelésben további 1706 gramm kábítószergyanús anyag került elő. A rendőrségi felvételek alapján a férfinél marihuánát találtak – bár a közlemény megfogalmazása alapján ennél keményebb drogokra és függő fogyasztókra gondolhatnánk.
A gyanúsítottól 2,5 millió forintot, 3600 eurót foglaltak le a rendőrök, de elvették autóját is. A nála talált, immár bűnjelnek számító fűmennyiség feketepiaci értéke megközelíti a 4,7 millió forintot. A helyszínen elfogott, kábítószer-birtoklással gyanúsított vevők szabadlábon védekezhetnek, B. Zsolt viszont őrizetbe is került, ellene kábítószer- kereskedelem miatt indult eljárás. 

Két vonattal is ütközött egy autó Vecsésnél, megbénult a vasúti forgalom

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.02.11. 20:54

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
Komoly késések várhatóak a Budapest-Cegléd vonalon, több járatot is buszok pótolnak.
Előbb tehervonattal ütközött, majd a másik vágányra is átsodródott egy személyautó kedd este Vecsés és Üllő között, egy vasúti átjáróban. A kocsi utasai az első ütközés után elhagyták a járművet, így a szemközti vágányról érkező, Ceglédről a Nyugati pályaudvarra tartó személyvonat már csak az üres autóval karambolozott. A baleset, és az azt követő műszaki mentés, helyszínelés azonban így is megbénította vasúti közlekedést.
Szünetel a monori elővárosi közlekedés is, a de a MÁV-START már szervezi az utasok elszállítását,  derül ki a MÁV Inform Facebook- bejegyzéséből. A személyvonatok utasait pótlóbuszok szállítják majd – a Volán Kőbánya-Kispest és Monor között közlekedő buszain elfogadják a szakaszra érvényes vonatjegyeket és bérleteket is - az InterCity vonatok pedig Újszász érintésével, kerülő útvonalon közlekednének. 
Az InterCity, továbbá a gyors és sebesvonatok a Nyugati pályaudvar és Szolnok állomások között felármentesen vehetők igénybe. A helyzeten ugyanakkor némileg javíthat, hogy a MÁVInform frissítése szerint Vecsés és Üllő között 20:22-kor az egyik vágányon, váltakozó irányban, a baleset helyszínén sebességkorlátozással újraindult a vonatközlekedés.