Sorban álltak a vevők az óbudai dílernél, aztán beköszöntek a rendőrök is (videó)

Publikálás dátuma
2020.02.12. 08:25
Nyomozók teperik le a meglepett dílert és vevőit a Keve utcában, 2020. február 10-én
Fotó: police.hu/Pest Megyei Rendőr-főkapitányság
Az utcán érték tetten a nyomozók a kereskedőt, akinél több millió forintot és közel két kiló drogot találtak.
Megvárták az átadást, majd „beköszöntek” a rendőrök hétfőn kora este a Budapest III., Keve utcában, ahol egy feltételezett drogdílerre. B. Zsoltra és vásárlóira csaptak le. Az alkalmilag összeverbuválódott csapattagok javarészt egy közeli településről érkeztek, és szinte sorban álltak a gyanúsított autója előtt, „azzal a nem titkolt szándékkal, hogy megvásárolják a következő adag szerüket” - írja a police.hu. 
A Pest megyei nyomozók az eladón kívül begyűjtöttek négy vásárlót is, majd kábítószerkereső kutya segítségével fedték fel a B. Zsolt járművében tárolt, 13 darab fóliába és reklámpapírba csomagolt, 204 grammnyi illegális szert rejtő paketteket. Később bérelt garázsában is kutatást tartottak, mérlegre és porciózásra szánt fóliára bukkantak, a hűtőből pedig több kiszerelésben további 1706 gramm kábítószergyanús anyag került elő. A rendőrségi felvételek alapján a férfinél marihuánát találtak – bár a közlemény megfogalmazása alapján ennél keményebb drogokra és függő fogyasztókra gondolhatnánk.
A gyanúsítottól 2,5 millió forintot, 3600 eurót foglaltak le a rendőrök, de elvették autóját is. A nála talált, immár bűnjelnek számító fűmennyiség feketepiaci értéke megközelíti a 4,7 millió forintot. A helyszínen elfogott, kábítószer-birtoklással gyanúsított vevők szabadlábon védekezhetnek, B. Zsolt viszont őrizetbe is került, ellene kábítószer- kereskedelem miatt indult eljárás. 
Szerző

Két vonattal is ütközött egy autó Vecsésnél, megbénult a vasúti forgalom

Publikálás dátuma
2020.02.11. 20:54

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
Komoly késések várhatóak a Budapest-Cegléd vonalon, több járatot is buszok pótolnak.
Előbb tehervonattal ütközött, majd a másik vágányra is átsodródott egy személyautó kedd este Vecsés és Üllő között, egy vasúti átjáróban. A kocsi utasai az első ütközés után elhagyták a járművet, így a szemközti vágányról érkező, Ceglédről a Nyugati pályaudvarra tartó személyvonat már csak az üres autóval karambolozott. A baleset, és az azt követő műszaki mentés, helyszínelés azonban így is megbénította vasúti közlekedést.
Szünetel a monori elővárosi közlekedés is, a de a MÁV-START már szervezi az utasok elszállítását,  derül ki a MÁV Inform Facebook- bejegyzéséből. A személyvonatok utasait pótlóbuszok szállítják majd – a Volán Kőbánya-Kispest és Monor között közlekedő buszain elfogadják a szakaszra érvényes vonatjegyeket és bérleteket is - az InterCity vonatok pedig Újszász érintésével, kerülő útvonalon közlekednének. 
Az InterCity, továbbá a gyors és sebesvonatok a Nyugati pályaudvar és Szolnok állomások között felármentesen vehetők igénybe. A helyzeten ugyanakkor némileg javíthat, hogy a MÁVInform frissítése szerint Vecsés és Üllő között 20:22-kor az egyik vágányon, váltakozó irányban, a baleset helyszínén sebességkorlátozással újraindult a vonatközlekedés.  
Szerző
Frissítve: 2020.02.11. 22:31

Letartóztatták a francia turista feltételezett gyilkosát

Publikálás dátuma
2020.02.11. 16:07

Fotó: police.hu
A Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra – 2020. március 11-ig – elrendelte annak a külföldi férfinak a letartóztatását, akit egy francia állampolgár megölésével gyanúsítanak - közölte a Fővárosi Törvényszék.
A rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsított 2020. február 8-án hajnalban Budapest V. kerületében egy késsel – minden előzmény nélkül – szívtájékon szúrt egy francia állampolgárt, aki ennek következtében a helyszínen meghalt. Az ügyészség a férfi letartóztatását, míg a védő – a gyanúsított bipoláris zavarára hivatkozva – előzetes kényszergyógykezelésének elrendelését kérte. A bíróság az ügyészség indítványát találta megalapozottnak. A gyanúsított amerikai-brit-magyar állampolgár, Magyarországon bejelentett lakó-, illetve tartózkodási hellyel nem rendelkezik, a bűncselekmény helyszínét elhagyta. Mindezek és a gyanúsított terhére rótt bűncselekmény miatt kiszabható büntetés mértéke alapján megalapozottan lehet következtetni arra, hogy az kényszerintézkedés hiányában a hatóságok elől megszökne, vagy elrejtőzne. A gyanúsított büntetlen előéletű, azonban a vallomása, a nyomozás adatai, valamint a cselekmény céltalan jellege és előzménynélkülisége alapján feltehető, hogy indokolatlan agressziója mögött kóros elmeállapot állhat fenn. Elmondása szerint bipoláris zavarban szenved és az Egyesült Államokban alkoholfüggősége miatt kezelik. Figyelemmel minderre a bíróság szerint vele szemben fennáll a bűnismétlés veszélye. A bíróság a végzésben kifejtette, hogy szakértői vélemény hiányában jelenleg nincs lehetőség az előzetes kényszergyógykezelés elrendelésére és olyan dokumentum sem áll a bíróság rendelkezésére, amely alapján következtetni lehetne arra, hogy a gyanúsított elmeállapota, pszichés betegsége feltétlenül indokolja az orvosi kezelést, azaz az IMEI-ben történő elhelyezést. A végzés szerint az eljárás jelen szakaszában a kényszerintézkedéssel elérni kívánt célok a gyanúsított esetében kizárólag letartóztatással biztosíthatók. A végzés végleges.
Szerző