Elvették a rabok füvét, lázadás tört ki a kőbányai börtönben

Publikálás dátuma
2020.02.07. 15:04
Képünk illusztráció
Fotó: VOISIN / AFP
A felháborodott foglyok székkel verték a zárka ajtaját, veréssel fenyegették meg az őröket.
Nem mindennapi ok miatt tört ki zendülés 2017 nyarán egy kőbányai börtön tíz fős zárkájában:
a rabok teljesen bedühödtek, amiért elvették tőlük a titokban becsempészett marihuánát

– derül ki az ügyészség közleményéből. A vádirat szerint az eset 2017. július 27-én történt, a zárkában aznap biztonsági ellenőrzést tartottak, amely során az őrség más tiltott tárgyakkal együtt megtalálta és lefoglalta a kábítószert is. Az őrség a szabályszegés miatt a fogvatartottakat egyenként kívánta kihallgatni, és a társaság szétköltöztetését tervezte – erről tájékoztatták a fogvatartottakat is.
Ekkor feltörtek az indulatok: a rabok közül öt férfi felsorakozott a zárka közepén, kiabáltak, hogy nem mennek sehová, és kisszékkel verték az ajtót, hárman az őrök megtámadásával is fenyegetőztek. Eközben a zárkában elhelyezett többi fogvatartottat is ellenállásra és ellenszegülésre buzdították – mikor pedig az egyik zárkatárs csillapítani próbálta őket, a zendülők egyike rátámadt, és meg is verte. A helyszínre rendelt biztonsági erők gyorsan véget vetettek a felfordulásnak, és elkülönítették a lázadozókat; hármuk még támadó mozdulatot tett az őrök felé, sérülést azonban senkinek nem okoztak. Az erőszakos trió ellen „fogolyzendülésben erőszak alkalmazásával való részvétel bűntette”, két, kevésbé agresszív társuk ellen pedig fogolyzendülés alapesete miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség; mindannyiuk esetében letöltendő szabadságvesztést kérnek az ügyben eljáró Fővárosi Törvényszéktől.
Szerző

Tragédia Tatabányán: egy apa megölte két gyermekét, majd magával is végzett

Publikálás dátuma
2020.02.07. 14:50

Fotó: police.hu
Péntek délelőtt érkezett a bejelentés családi veszekedésről a rendőrségre.
A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2020. február 7-én 11 óra 24 perckor családi veszekedésről érkezett bejelentés - írja honlapján a rendőrség. A helyi rendőrök megjelentek a megadott tatabányai címen, ahol megállapították, hogy a lakásban élő férfi megölte 9 és 7 éves gyermekét, majd önmagával is végzett. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság a történtek pontos körülményeit büntetőeljárás keretében vizsgálja. Kérdéseinkkel megkerestük a megyei rendőr-főkapitányságot, azt közölték:
A nyomozás érdekeire való tekintettel a közleményben kiadott adatokon kívül további információt nem áll módunkban adni.

Az MTI információi szerint a bűncselekmény Tatabánya Bánhida városrészében, családi házas övezetben történt. A veszekedés után az anya elment otthonról, a rendőröket a szomszédok értesítették. A járőrök a 7 és 9 éves fiút megpróbálták újraéleszteni, de már nem lehetett segíteni rajtuk. Az MTI úgy tudja, a 40 év körüli apa pszichiátriai kezelés alatt állt.
Szerző
Frissítve: 2020.02.07. 16:36

Tanyasi terror: vasvillára hányta volna haragosait egy mezőszentgyörgyi gazda

Publikálás dátuma
2020.02.07. 14:26
A mezőszentgyörgyi gazdától lefoglalt, fegyverként használt vasvilla
Fotó: police.hu
Férjet-feleséget egyaránt le akart szúrni a korábbi sérelmei miatt őrjöngő férfi.
Több ember ellen elkövetett emberölési kísérlet miatt felelhet egy 36 éves mezőszentgyörgyi férfi, aki a nyomozás adati szerint február 5-én támadt rá régi haragosára és annak élettársára -írja a police.hu. A gyanúsított egy ismerőse társaságában lovaskocsiján utazott, amikor észrevette az egyik udvaron álló sértettet. 
Vita, majd dulakodás alakult köztük, a támadó pedig lekapta kocsijáról a vasvillát, és többször megütötte ellenfelét – felé is szúrt, amit ugyan áldozata hárított, de keze így is megsérült.
A dulakodás hangjaira kirohant az udvarra a sértett felesége is, de az őrjöngő férfi őt sem kímélte: megütötte a villával, s próbálta leszúrni is. Szerencsére azonban a gyanúsított utastársa ezúttal közbeavatkozott, félrerántotta a nőt a döfés elől. A Fejér Megyei Rendőr-kapitányság nyomozói elfogták a villás ámokfutót, és kihallgatása után őrizetbe vették. A rendőrség kérte a gyanúsított letartóztatását is, ám az ügyben eljáró bíróság a bűnügyi felügyelet elrendelése mellett döntött, vagyis a 72 órás őrizet lejárta után a támadó hazatérhet. 
Szerző