Előfizetés

Elvitték a hatost: valaki 715 millióval lett gazdagabb

MTI
Publikálás dátuma
2020.02.02. 17:19

Fotó: Shutterstock
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint az 5. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki.
Nyerőszámok: 12 (tizenkettő) 15 (tizenöt) 25 (huszonöt) 32 (harminckettő) 39 (harminckilenc) 42 (negyvenkettő)    Nyeremények: 6 találatos szelvény 1 darab, nyereménye 715.966.640 forint; 5 találatos szelvény 47 darab, nyereményük egyenként 353.930 forint; 4 találatos szelvény 2.148 darab, nyereményük egyenként 7.745 forint; 3 találatos szelvény 37.087 darab, nyereményük egyenként 2.065 forint.

Leomlott egy kisebb híd Piliscsabán

MTI
Publikálás dátuma
2020.02.02. 15:23

Fotó: Facebook/Tűzoltóság Piliscsaba
Az 1890 körül épült hidat gyalogosok és autósok is használták. Most több mint egy kilométeres kerülőt kell tenniük - számolt be a köztévé híradója.
A Pest megyei településről bejelentkező tudósító azt mondta: szombat délután egy arra járó kocogó vette észre, hogy elkezdett omlani a híd. A polgárőrség lezárta a helyszínt. A katasztrófavédelem kereső kutyákkal érkezett a helyszínre, mert nem tudták, nincs-e valaki a törmelékek alatt. A híd egy részét munkagépekkel elbontották, a híd másik részéhez viszont nem mertek nyúlni, mert attól félnek, hogy az utca is beomolhat. Remélik, hogy meg lehet menteni a hidat. A kár százmilliós nagyságrendű - hangzott el. 

Orbán válaszolt Dzurindának: találkozunk az Akropolisznál!

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.02.02. 14:59

Fotó: Facebook/Orbán Viktor
Elfogadta néppárti társának, az egykori szlovák miniszterelnöknek meghívását az EPP tavaszi, athéni konferenciájára.
Visszafogott kritikát fogalmazott meg Mikuláš Dzurinda korábbi szlovák miniszterelnök, a Wilfried Martens Európai Tanulmányok Központja elnöke Orbán Viktornak. Dzurinda a Népszavában pénteken megjelent nyílt levelében többek közt arról írt, Orbán alábecsüli az Európai Néppártban (EPP) folyó érték-vitát. Azt is szóvá tette, hogy a nemzeti konzervativizmus jelszavai nem lesznek elegek Orbánnak, hogy a jövő heti római konferencián megoldásokat találjon olyan kérdésekre, mint a migráció és az éghajlatváltozás. Dzurinda ezért meghívta a magyar miniszterelnököt alapítványának áprilisi konferenciájára, ahol, mint fogalmazott, a kereszténydemokrácia alapkövére és az EPP elveire építő válaszokat keresnek.
Orbán vasárnap ugyancsak nyílt levélben válaszolt, amit Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár Twitter-oldalán tett közzé. Alább - Dzurinda leveléhez hasonlóan - a levél teljes fordítását közöljük:
"Kedves Mikuláš,

nagy örömmel olvastam a leveled. Örömmel látom, hogy a szlovák virtus nem tűnt el az európai politikából.

Jó látni, hogy még mindig azok az eszmék inspirálnak, amik összekötöttek minket, amikor mindketten miniszterelnökként szolgáltunk. Ismersz minket, magyarokat, ezért tudod, hogy a leveledben hivatkozott értékek, mint az erős Európa, a szubszidiaritás, a decentralizáció és verseny támogatása, a katolikus szociális doktrína és a liberális értékek erőszakos terjesztése elleni fellépés mind zene a magyarok fülének. Örülök, hogy az élet jelét adtad, és ismét megjelentél a magyar politika láthatárán.

Köszönöm, hogy meghívsz az alapítványod athéni gyűlésére, amire a római konferencia után kerül sor. Ismered a véleményem, mi szerint Európa eszménye három hegyről jön: az Akropoliszról, a Capitoliumról és a Golgotáról. Szóval képzelheted azt az örömöt, amit meghívásod miatt éreztem.

Milyen kár, hogy azért, hogy a keresztény eszméket következetesen képviselhesse, pártunknak, a Fidesznek fel kellett függesztenie tagságát az EPP-ben. Nem tudom, hogy ilyen körülmények között is meghívhatsz-e Athénba. Ha igen, számíthatsz rám!

Találkozunk az Akropolisznál!

A legjobbakat,

Orbán Viktor"