Előfizetés

Decemberben tűnt el a 17 éves lány, keresik a rendőrök

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.01.25. 18:32

Fotó: police.hu
Szöllősi Noémit december 13. óta nem találják.
A police.hu oldalon közzétett tájékoztatásban az áll: a rendőrségre érkezett bejelentés szerint a 17 éves lány 2019. december 13-án győri tartózkodási helyéről távozott, oda nem tért vissza, és azóta ismeretlen helyen tartózkodik. Szöllősi Noémi 155 centiméter magas, vékony testalkatú, hosszú, fekete hajú. A Soproni Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a képen látható Szöllősi Noémit felismeri, tartózkodási helyéről, vagy eltűnésének körülményéről információval rendelkezik, hívja a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-96-417-329-es hívószámon, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, valamint a 107 vagy 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén. 

Hanggránát robbant egy szurkoló kezében Székesfehérváron, három ujját le kellett vágni

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.01.25. 17:14
Illusztráció
Fotó: Népszava
A fiatal férfit kórházba szállították.
Egy budapesti férfi hanggránátot szeretett volna eldobni, azonban az felrobbant a kezében szombat délután Székesfehérváron, a MOL Fehérvár-Budapest Honvéd NB I-es bajnoki labdarúgó mérkőzés előtt – derül ki a rendőrség közleményéből. A helyszínre érkező mentők a férfit kórházba szállították, akinek súlyos, maradandó sérülése keletkezett. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálja a pirotechnikai eszközzel történt jogsértés körülményeit. Csepely Balázs sajtóreferens az MTI-nek elmondta, hogy a Honvéd-drukker a vasútállomás a stadionig között sérült meg. Három ujja annyira szétroncsolódott, hogy azokat el kell távolítani – közölte.

Arattak a BRFK fejvadászai, egy év alatt 460 körözöttet kapcsoltak le

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.01.25. 13:15
Képünk illusztráció
Fotó: police.hu
Eszükbe jutott, hogy az utca helyett a célszemélyek ismert tartózkodási helyein csapjanak le, jöttek is az eredmények.
Az elmúlt évben 460 körözött embert fogtak el a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) munkatársainak felderítő munkája révén - mondta szombati budapesti sajtótájékoztatóján, Sulányi Vilmos, a BRFK célkörözési osztályának vezetője. . Sulányi a múlt évi eredményeiket összegezve megjegyezte, a célkörözési egység a "fejvadász munkához" hasonló tevékenységet végez, az érvényben lévő körözéseket figyeli, és megpróbálja felderíteni a keresett embereket.
A nagyszámú elfogás annak köszönhető, hogy sikerült koncentrálni az erőket, illetve kísérleti jelleggel bevezették az Aratás fedőnevű akciókat. Ezek lényege, hogy az utcai akciók helyett a körözöttek felderített tartózkodási helyein jelentek meg az elfogó egységek - hangzott el a sajtótájékoztatón. Sulányi Vilmos hozzátette: 
legsikeresebb ilyen akciójuk során két hét alatt hatvan embert kerítettek elő és fogtak el.

Vevőnek álcázzák magukat, de a padlásra is benéznek

A módszereikről az osztályvezető általánosságban azt mondta, hogy azok "nagyon csalafinták". Példaként említette, hogy a rendőrök vevőnek jelentkeztek egy körözött ember internetes hirdetésére, majd az adásvételkor elfogták.  A rendőrök "bónuszként"  keresett személy adásvételkor megjelent élettársát is elfogták, mert ellene is körözés volt érvényben. A beszámoló szerint akadt az elfogottak szerint  igazi csúcstartó is:  K. Márió ellen 19 körözés volt érvényben, nem véletlen, hogy őt végül külföldön kerítették kézre a rendőrök. Sulányi Vilmos megjegyezte azt is, volt olyan körözött ember, akit egy ház tetőrészében kialakított rejtekhelyen találtak meg - idézi Sulányit az MTI.
Nem volt azonban hiány klasszikus rajtaütéses akciókban sem: a BRFK tavaly kétszer tartotta meg a stílszerűen Rajtaütés elnevezésű akciót, amelynek során egyszerre hatvan rendőr szállta meg a Nyugati pályaudvart, és megpróbálták kiemelni a bűnelkövetőket. A húsz percig tartó akciók során három-három körözött embert fogtak el.