Magyarország, Ausztria és Svájc rendezi a 2024-es női kézi Eb-t

Publikálás dátuma
2020.01.25. 14:51
A kép illusztráció
Fotó: Shutterstock
A csoportmérkőzéseket Budapesten, Debrecenben, Innsbruckban és Bázelben, a középdöntőket Budapesten és Debrecenben, az elődöntőket és a helyosztókat pedig Budapesten tartják.
Magyarország, Ausztria és Svájc rendezheti a 2024-es női kézilabda Európa-bajnokságot a kontinentális szövetség (EHF) Stockholmban meghozott szombati döntése értelmében. A 2024-es lesz az első női Európa-bajnokság a sportágban, amelyen 24 válogatott vehet részt. A csoportmérkőzéseket Budapesten, Debrecenben, Innsbruckban és Bázelben, a középdöntőket Budapesten és Debrecenben, az elődöntőket és a helyosztókat Budapesten rendezik 2024 decemberében. Az EHF tavaly júniusban közölte, hogy a magyar szövetség is szeretne pályázni a kontinenstornára, majd szeptemberben derült ki, hogy az MKSZ az osztrákokkal és a svájciakkal közösen pályázik. Magyarország – Szlovákiával közösen – 2022-ben férfi Európa-bajnokságnak ad otthont.
Szerző

Babosék nyolcaddöntőbe jutottak az Australian Openen

Publikálás dátuma
2020.01.25. 07:05

Fotó: Liang Xu / AFP / Xinhua News Agency
A magyar és a francia Kristina Mladenovic győzött szombaton.
Női párosban Babos Tímea és a francia Kristina Mladenovic győzött a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokság második fordulójában szombaton, ezzel a 16 közé jutott. Eredmény: Női páros, 2. forduló (a 16 közé jutásért): Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.)-Ashleigh Barty, Julia Görges (ausztrál, német) 7:5, 6:4
Szerző

Eb-döntős a férfi vízilabda-válogatott, megvan az olimpiai kvóta

Publikálás dátuma
2020.01.24. 20:18

Fotó: Ladjánszki Máté / Népszava
A pénteki elődöntőben 10-8-ra győzték le Montenegró csapatát.
A magyar férfiválogatott ötkarikás kvótát szerzett, miután 10-8-ra legyőzte a montenegrói együttest a budapesti olimpiai kvalifikációs vízilabda Európa-bajnokság pénteki elődöntőjében. Pedig nem indult jól az összecsapás a magyar együttes számára, Montenegró kétgólos előnyre tett szert. Az első negyed végén összejött a szépítés, a második elején pedig sikerült egyenlíteni, majd Nagy Viktor bravúrjainak is köszönhetően félidőben már a magyarok vezettek 5-4-re. A harmadik felvonásban háromgólos előnyre tett szert a hazai csapat, s ugyan a végjátékban a játékvezetők és az ellenfél ráijesztettek a magyarokra, így is sikerült 10-8-ra győzni.
„A 0-2 pszichológiailag nem egy jó helyzetet teremtett. De a játékosaim nagyon erősek voltak, Viktor, ami védhető volt, azt védte. Bizonyították a fiúk, hogy velük is számolni kell bármilyen eseményen”

– értékelt elérzékenyedve Märcz Tamás, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. Mivel a másik ágon a világbajnoki ezüstérmüknek köszönhetően a már olimpiai kvótás spanyolok jutottak a döntőbe, a magyar válogatotté lett a Budapesten megszerezhető egyetlen tokiói indulási jog. A magyar válogatott a 2014-es hazai rendezésű Eb óta először jutott döntőbe, győznie legutóbb 1999-ben Firenzében sikerült, annak a csapatnak még játékosként tagja volt a mostani szövetségi kapitány.
Märcz együttese vasárnap 19 órától (tv: M4) döntőzik, míg a női válogatott szombaton 17.30-tól (tv: M4) játszik a bronzért Hollandia ellen.
Szerző
Frissítve: 2020.01.24. 21:31