Előfizetés

Negyedmilliárdos heroinszállítmányt állítottak meg Röszkénél

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.01.23. 09:32

Fotó: police.hu
A sofőr a padlólemezek alatt próbálta átcsempészni a 22 kilós drogkészletet, a NAV-osoknak viszont gyanús lett az autó.
Legalább 264 millió forintot érne a feketepiacon, de sosem jut már el a vevőkhöz az a heroinszállítmány, amit kedden éjszaka, Röszkén szúrtak ki a NAV nyomozói.  
A drogot egy 63 éves brit férfi szállította autójával, a pénzügyőrök pedig félreállították a kocsit, mert – a police.hu beszámolója szerint – átalakítás nyomait látták rajta. (Tegyük hozzá, a hatóságok akkor is gyakran hivatkoznak a sofőr gyanús viselkedésére, vagy átalakítás jeleire, ha a szállítmányt valójában egy pontos füles alapján buktatják le). Az első ülések és a kocsi gyári padlólemezei alatt aztán összesen 22 kiló, gondosan becsomagolt fehér port találtak, ami a „heroin-tesztre pozitívan reagált”.
A szegedi rendőrkapitányság munkatársai lefoglalták a drogot, a kábítószer-birtoklással gyanúsított brit férfit pedig őrizetbe vették, kihallgatták és kérvényezték letartóztatásának bírósági elrendelését is. Az ügyben a Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztályának szegedi részlege folytat nyomozást, szakértők bevonásával.

Halálra gázoltak egy férfit az M5-ösön

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.01.23. 06:46
Illusztráció
Fotó: Horst Galuschka / AFP
A baleset szerda éjszaka, Gyál közelében történt.
Gyalogost gázolt el egy autó szerda éjszaka az M5 autópálya 21. kilométerszelvényében, Gyál közelében, Budapest irányába. A férfi a balesetben olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette – írja a police.hu. A helyszínelés idejére a rendőrök a külső sávot lezárták. Az érintett útszakaszon azóta már ismét zavartalanul haladhat a forgalom.

Megerőszakoltak egy egyetemista lányt Budapesten

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.01.22. 13:02
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A 30 éves szomáliai gyanúsítottat elfogta a rendőrség.
Egy oltalmazotti státuszban, Magyarországon élő 30 éves férfi a megalapozott gyanú szerint bántalmazott, majd megerőszakolt egy egyetemista lányt Budapesten – írja a police.hu. A rendőrség közleménye szerint 25 éves lány január 20-án egy erzsébetvárosi szórakozóhelyen ünnepelte barátnőjének sikeres államvizsgáját, ahol a két fiatal megismerkedett két férfival. Hajnalban a két lány külön indult haza a szórakozóhelyről, és a 25 éves nőnek az alkalmi ismerőse felajánlotta, hogy elkíséri. A férfi a Kéthly Anna téren lévő parkba csalta a lányt azzal az indokkal, hogy elszív egy marihuánás cigarettát. A parkban a férfi szexuálisan közeledett a lány felé, aki ezt egyértelműen elutasította. A férfi ekkor erőszakossá vált, a lányt többször megütötte, befogta a száját és megerőszakolta, majd a lány telefonját is elvette. A nő sikoltozására egy amerikai férfi figyelt fel, aki a segítségére sietett, de a szomáliai férfi a lányt védeni próbáló amerikai férfira is rátámadt, többször megütötte, megrúgta, majd a dulakodás után elfutott a helyszínről.  A rendőröket az amerikai férfi értesítette, és az adatgyűjtés, az elkövetőről adott személyleírás, valamint a környéken lévő térfigyelő kamerák segítségével 17 órakor a VIII. kerületi Teleki téren a Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársaival elfogták a támadót, akinél megtalálták a lány telefonját is. A szomáliai állampolgárságú férfit a kerületi rendőrkapitányságra előállították, ahol gyanúsítottként hallgatták ki, a bűncselekmény elkövetését nem ismerte el. A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a 30 éves férfit szexuális erőszak, kifosztás és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete valamint kábítószer birtoklása vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.