Előfizetés

Ön nyert? Mutatjuk a hatos lottó eheti nyerőszámait

MTI
Publikálás dátuma
2020.01.19. 17:35

Fotó: Shutterstock
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 3. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
Nyerőszámok: 3 (három) 6 (hat) 15 (tizenöt) 24 (huszonnégy) 27 (huszonhét) 35 (harmincöt) Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt; 5 találatos szelvény 67 darab, nyereményük egyenként 247.005 forint; 4 találatos szelvény 2.728 darab, nyereményük egyenként 6.065 forint; 3 találatos szelvény 42.821 darab, nyereményük egyenként 1.780 forint.

Kemény fagyot, még több ködöt, de napsütést is tartogat a jövő hét

Népszava-MTI
Publikálás dátuma
2020.01.19. 15:25

Fotó: Shutterstock
Mínusz és plusz 9 fok között változik majd a hőmérséklet, igazán hideg a hét közepétől lesz.
A jövő héten csapadék csak elszórtan várható, majd a hét közepén ismét több lesz a napsütés. Emellett hidegre kell készülni, helyenként akár -9 fokig is hűlhet a levegő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.
Hétfőn nem lesz érdemi csapadék. A leghidegebb órákban -4 és 1, napközben 0 és 5 fok között alakul a hőmérséklet.
Kedden az ország nagy részén erősen felhős, párás, ködös idő lesz, csak néhol szakadozhat fel a felhőzet. Szitálás, ónos szitálás előfordulhat. A minimum hőmérséklet -6 és -1, a maximum hőmérséklet nagyrészt -1 és 3 fok között, a napos tájakon 5 fok körül alakul.
Szerdára virradóra ismét köd képződik, amely délig feloszlik, felszakadozik a felhőzet is, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Elsősorban északkeleten néhol kialakulhat hózápor. A szél megélénkül, helyenként megerősödik, a Bakony térségében este viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet -9 és -3, a legmagasabb hőmérséklet -1 és 5 fok között valószínű.
Csütörtökön és pénteken többórás napsütésre és csapadékmentes időre lehet számítani. A szél megélénkül, helyenként megerősödik. Csütörtökön a leghidegebb órákban -7 és 0, pénteken -9 és -4 fok között alakul a hőmérséklet. Csütörtökön napközben 1 és 6, pénteken 2 és 7 fok között alakulnak a maximumok.
Szombaton a nap második felében elszórtan előfordulhat gyenge eső. A minimum hőmérséklet -8 és -1, a maximum hőmérséklet 2 és 9 fok között valószínű.
Vasárnapra virradóra északon köd képződhet. Napközben főként délen helyenként előfordulhat eső. A legalacsonyabb hőmérséklet -5 és 2, a legmagasabb hőmérséklet 2 és 8 fok között alakul - olvasható az előrejelzésben.

Eddig több mint 20 ezer háztartásban okozott áramkimaradást az időjárás

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.01.19. 13:50
Az NKM több tucat szerelőcsapata dolgozik kosaras- és darus gépjárművekkel a javításokon, a gallyazó csapatok is segítik a helyreállítást.
Fotó: Nemzeti Közművek
A helyzet különösen Békés és Bács-Kiskun megyében, Kecskemét, illetve Kiskunfélegyháza környékén súlyos.
"Több mint húszezer háztartásban állítottuk vissza a villamosenergia-szolgáltatást" - írja vasárnap közösségi oldalán a Nemzeti Közművek. Azonban az egész hétvégén kitartó ködös, párás, zúzmarás időjárás miatt az ország egész területén okoz újabb vezetékszakadást a hálózatra fagyott jég. A helyzet különösen Békés és Bács-Kiskun megyében, Kecskemét, illetve Kiskunfélegyháza környékén súlyos, olvasható a közleményben.
A közép- és nagyfeszültségű hálózaton is előfordulnak rövidebb-hosszabb idejű áramkimaradást okozó hibák, mint arra már szombaton figyelmeztettek. A Nemzeti Közművek munkatársai napok óta megerősített létszámmal dolgoznak ezek elhárításán. A szerelők munkáját nehezíti, hogy a vezetékre fagyott dér és zúzmara egyfajta jégpalástot képez és napközben sem olvad el, így a jégréteg vastagodásával fokozódik a vezetékszakadás kockázata.
Szerda óta 198 középfeszültségen keletkezett üzemzavar, már 20 oszlopot, 10 kilométer vezetéket és 200 kötőelemet cseréltek ki. Az áramszolgáltatásból kiesett ügyfelek száma 5-8000 ezer között mozgott naponta.

Vasárnap délelőtt mintegy 1800 érintettről tudott az NKM. Főként a településeken kívül, a külterületeken élők érintettek.