Előfizetés

Róbert börtönbe akart menni, nyakhoz szorított késsel szerzett hozzá beutalót (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.01.18. 14:23

Fotó: Shutterstock
Jobb bent, mint kint – gondolhatta a fiatal gyanúsított, aki bevásárlás után tapétavágóval fenyegetett meg egy nőt az utcán.
Három órán belül elfogták a budaörsi rendőrök azt a férfit, aki a nyomozás adatai szerint péntek délután tapétavágó kést szorított egy nő nyakához Tök település külterületén - írja a police.hu.  A 21 éves sértett egy helyközi buszjáratról szállt le Tök határában, majd gyalogolt a község irányába, amikor a szintén a buszról leszálló férfi megragadta, földre teperte és egy sniccert szorított a nyakához. A nő próbált ellenállni, dulakodtak, miközben a támadó a „ne merj kiabálni” -  mondatot ismételgette. A dulakodás közben a sértett a kézfején vágott sérülést szenvedett, támadója pedig a következő pillanatban felállt és, magára hagyva áldozatát, elgyalogolt a település irányába. A budaörsi járőrök hiányos személyleírást kaptak ugyan, ám a sértett nem elhanyagolható információkat osztott meg az egyenruhásokkal:
beszélt a gyanúsított irhakabátjáról, feltűnően erős dohányszagáról, és a támadónál lévő szatyorban lapuló kiflikről. Az adatok, és az, hogy tettes és áldozata ugyanott szállt le a buszról, elegendő volt az azonosításhoz.

 A nyomozók a térfigyelő kamerák felvételein kiszúrták az irhakabátos, kiflikkel megrakott szatyrú férfit, így már, mint törzsvásárlójukat ismerték fel a közeli élelmiszerüzlet dolgozói. A további adatgyűjtés a támadó nevére és tartózkodási helyére szűkítette a keresést, a budaörsi járőrök pedig 19 óra előtt egy munkásszállón elfogták a 27 éves orosházi H. Róbertet. Lakrészében megtalálták a bűncselekmény elkövetésekor viselt irhakabátot, és a támadáshoz használt sniccert is. 
H. Róbert beismerő vallomást tett, elmondása szerint biztonságosabbnak érezné magát a börtönben, ahol jobb sora is lenne a mostani sanyarú körülményeihez képest.

Az őrizetbe vett férfi ellen felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértése bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztálya.

Villanyoszlopnak ütközött egy autó a XXIII. kerületben, egy sérültet feszítővágóval szabadítottak ki

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.01.18. 14:23
Villanyoszlopnak ütközött, összeroncsolódott személygépkocsi Budapesten, a XXIII. kerületi Köves úton 2020. január 18-án
Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
A balesetben a gépkocsi a felismerhetetlenségig összeroncsolódott.
Egy úttestet elválasztó járdaszigeten álló villanyoszlopnak ütközött egy autó szombat hajnalban Budapesten, a XXIII. kerületi Köves úton. A balesetben a gépkocsi a felismerhetetlenségig összeroncsolódott – közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A járműben ülő embert a fővárosi tűzoltók szabadították ki, a mentéshez két feszítővágó berendezést és két nyomóhengert alkalmaztak. E szakfelszerelésekkel tudták annyira szétfeszíteni a fém alkatrészeket, hogy az autóban ülőt ki lehessen emelni az utastérből. A sérültet a mentőszolgálat kórházba szállította.

Halálos baleset – Két jármű karambolozott az M2-esen

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.01.18. 14:08
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A balesetben egy ember olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítását követően életét vesztette.
Összeütközött két gépjármű szombat délután az M2-es autóúton, a Dunakeszi irányából Vác felé vezető oldalon – írja a police.hu. Az egyik jármű vezetője a baleset során olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítását követően elhunyt.  A helyszíni szemle és a műszaki mentés 17 óra 20 perckor véget ért. Az út teljes szélességében járható.