Halálos baleset – Két jármű karambolozott az M2-esen

Publikálás dátuma
2020.01.18. 14:08
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A balesetben egy ember olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítását követően életét vesztette.
Összeütközött két gépjármű szombat délután az M2-es autóúton, a Dunakeszi irányából Vác felé vezető oldalon – írja a police.hu. Az egyik jármű vezetője a baleset során olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítását követően elhunyt.  A helyszíni szemle és a műszaki mentés 17 óra 20 perckor véget ért. Az út teljes szélességében járható.
Szerző
Frissítve: 2020.01.18. 19:18

Szexuális erőszak gyanújával került rács mögé a kunágotai lelkész

Publikálás dátuma
2020.01.18. 13:34
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A férfit még szilveszter estéjén vitték el a rendőrök, a gyanú szerint egy „saját nevelése alatt álló” fiatalt bántalmazott.
Rendőrök szállták meg szilveszter estéjén a Békés megyei Kunágotát, elfogtak és őrizetbe is vettek egy 58 éves férfit – azzal gyanúsítják, hogy szexuális erőszakot követett el a nevelése alatt álló, tizennyolcadik életévét be nem töltött személy ellen. A rendőrség ennél többet nem árult el, de a Beol.hu úgy tudja, a település református lelkésze, H. G. a gyanúsított.
A lap megkereste a református egyházat is, ahol közölték: az egyházmegyei elnökség „az ügy súlyosságára tekintettel H. G. lelkész ellen január 8-án fegyelmi eljárást indított, s ezzel egyidejűleg január 9-ével felfüggesztette a lelkészi szolgálatok végzése alól” - és a rendőrségi vizsgálat eredményétől függ, hogy visszahelyezik-e posztjára.
Az ügyben másodfokon eljáró Gyulai Törvényszék ugyanakkor pénteken elrendelte a gyanúsított egy hónapig érvényes letartóztatását. Indoklásukban hangsúlyozták, az eljárás jelen szakában kizárólag a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelésével biztosítható, hogy a a férfi a bizonyítási eljárást – különösen a tanúk befolyásolásával – ne nehezítse, vagy akadályozza.  

RTL: Nem először jelentette fel nevelt lánya

Az RTL Híradó úgy tudja, hogy a lelkészt 14 éves nevelt lánya jelentette fel. Az egyházmegye esperese a csatornának azt mondta: a lelkész mindig jól végezte a munkáját, a lány pedig másfél évvel ezelőtt egyszer már feljelentette, de akkor állítása szerint kiderült, hogy alaptalan volt a vád.

Szerző
Frissítve: 2020.01.18. 22:16

A Dunából mentettek ki egy nőt Budapesten

Publikálás dátuma
2020.01.18. 09:40
Illusztráció
Fotó: Horst Galuschka / AFP
A Boráros térnél lévő hajóállomásnál egy női sikoltást, majd csobbanást hallottak.
A police.hu azt írja: a rendőrségre szombat hajnalban érkezett bejelentés arról, hogy Budapest IX. kerületében, a Boráros térnél lévő hajóállomásnál egy női sikoltást, majd csobbanást hallottak. A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság járőrei, Balázs Benedek r. hadnagy és Kapusi Zoltán r. főtörzszászlós három percen belül a helyszínre értek és a Dunába esett nőt kiemelték a vízből. A megmentett nőt átadták a mentőszolgálat munkatársainak, akik kórházba szállították.
Szerző