Előfizetés

Rendőrök mentették meg az M3-ason elütött vizslát

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.01.14. 17:41

Fotó: police.hu
Linda sokkos állapotban rohangált az autók között.
A BRFK Motoros Alosztályának két munkatársa, Dobrocsi Gábor r. törzsőrmester és Horváth Péter József r. törzsőrmester autóval látott el szolgálatot az M3-as autópálya bevezető szakaszán, amikor egy kutyára lettek figyelmesek - írja honlapján a rendőrség. A vizsla az autók között rohangált, ezért a rendőrök bekapcsolták a megkülönböztető jelzést, megálltak a szélső sávban, és megpróbálták megfogni az ebet. A rémült állatot végül a helyszínre érkező XV. kerületi járőrökkel és egy állampolgár segítségével sikerült befogni. A vizslát egy autó ütötte el, így a rendőrök a sérült állatot orvoshoz vitték. A kutya rendelkezett chippel, de regisztrálva nem volt, így a XV. Kerületért Állatvédő Egyesület segítségével került vissza a gazdájához.

Engedélyezték a "skálás gyilkos" feltételes szabadságát, de a döntés nem végleges

Népszava-MTI
Publikálás dátuma
2020.01.14. 15:03
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A '96-ban társával több embert meggyilkoló férfi azóta szakmát szerzett a börtönben, nagyrészt kifogástalan magatartás tanúsított, áldozatainak önként kártérítést is fizet.
Első fokon engedélyezte az egyik "skálás gyilkos", Bene László feltételes szabadságra bocsátását a bíróság, de a döntés még nem végleges. A büntetés-végrehajtási bíró első fokon döntött a budai Skálánál történt 1992-es pénzszállítórablás és gyilkosság életfogytiglanra ítélt egyik elkövetőjének feltételes szabadságáról.
Az ügyészi fellebbezés miatt a végzés nem végleges, az elítélt szabadon bocsátására még nem került sor.

A bíró a keddi tárgyaláson megállapította, hogy az elítélt fogva tartásának jelentős része alatt a büntetés-végrehajtási intézet rendjét betartotta, kifogástalan magatartás tanúsított. Szakmát szerzett, szabadulása után munkáltatása biztosított. A férfi kifejezte megbánását, a részére az alapvető jogokat sértő elhelyezési körülmények miatt korábban jogerősen megítélt kártalanítás összege fedezi szabadulása utáni lakhatását, valamint a sértett hozzátartozóinak önként kártérítést fizet.
Bene Lászlót a Legfelsőbb Bíróság 1996-ban több emberen, részben előre kitervelten, részben nyereségvágyból, részben aljas indokból elkövetett emberölés bűntettében és más bűncselekményekben mondta ki bűnösnek. Bene több súlyos bűntettet követett el társával, Donászi Aladárral, aki 2001-ben a bv-intézetben öngyilkos lett. Együtt rabolták ki például 1992-ben a Budai Skála áruház pénzszállító autóját, megölve közben egy egyetemistát, lőgyakorlatozás közben pedig két vadász életét oltották ki.
A Legfelsőbb Bíróság döntése az volt, hogy az elítélt legkorábban 20 év után bocsátható feltételes szabadságra. Ez az időtartam 2014. május 4-én telt le. A bíróság legutóbb 2018-ban döntött a férfi ügyében, és akkor nem helyezte feltételes szabadságra.

18 éves lány a dunavarsányi gyilkosság negyedik gyanúsítottja

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.01.14. 14:41

Fotó: police.hu
Már négy gyanúsítottja van a szilveszteri bűnténynek, közülük hármat le is tartóztattak azóta.
Újabb gyanúsítottat fogtak el a dunavarsányi gyilkosság kapcsán, írja közleményében a rendőrség. A 18 éves N. Nikolettát hétfőn Naszály településen elfogták, vele szemben emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt, őrizetbe vétele mellett indult eljárás. A többi gyanúsított a 36 éves B. Krisztián, a 41 éves N. Károlyné és a 18 éves N. Tamás, az ő letartóztatásukat bíróság azóta elrendelte.
Az elkövetők, a nyomozás jelenlegi adatai szerint 2019. december 31-én dunavarsányi otthonában olyan súlyosan bántalmazták az ott lakó 56 éves férfit, hogy belehalt sérüléseibe. A férfire január 4-én találtak rá otthonában, de csak öt nappal később, a boncolás során vették észre, hogy gyilkosság áldozata lett.
Amikor a rendőrök átkutatták a házat, amiben a már letartóztatott három gyanúsított bujkált, számos, a megölt dunavarsányi férfi otthonából származó értéktárgyat, köztük mobiltelefont, ékszert, élelmiszert találtak. A gyanúsítottak által használt autó is lopott volt.