Előfizetés

18 éves lány a dunavarsányi gyilkosság negyedik gyanúsítottja

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.01.14. 14:41

Fotó: police.hu
Már négy gyanúsítottja van a szilveszteri bűnténynek, közülük hármat le is tartóztattak azóta.
Újabb gyanúsítottat fogtak el a dunavarsányi gyilkosság kapcsán, írja közleményében a rendőrség. A 18 éves N. Nikolettát hétfőn Naszály településen elfogták, vele szemben emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt, őrizetbe vétele mellett indult eljárás. A többi gyanúsított a 36 éves B. Krisztián, a 41 éves N. Károlyné és a 18 éves N. Tamás, az ő letartóztatásukat bíróság azóta elrendelte.
Az elkövetők, a nyomozás jelenlegi adatai szerint 2019. december 31-én dunavarsányi otthonában olyan súlyosan bántalmazták az ott lakó 56 éves férfit, hogy belehalt sérüléseibe. A férfire január 4-én találtak rá otthonában, de csak öt nappal később, a boncolás során vették észre, hogy gyilkosság áldozata lett.
Amikor a rendőrök átkutatták a házat, amiben a már letartóztatott három gyanúsított bujkált, számos, a megölt dunavarsányi férfi otthonából származó értéktárgyat, köztük mobiltelefont, ékszert, élelmiszert találtak. A gyanúsítottak által használt autó is lopott volt.

Betontömb zuhant egy munkásra Szombathelyen, vádemelést javasolnak

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.01.14. 13:22

Fotó: police.hu
Az 57 éves férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.
A police.hu oldalon felidézik: még 2019. június 19-én érkezett bejelentés a rendőrségre arról, hogy a déli órákban a Bolyai János utcában a távhővezeték javításán végzett földmunkálatok során, a munkagödörben egy betontömb egy munkásra zuhant. Az 57 éves férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség gyanúja miatt indított büntetőeljárást az ügyben. A beszerzett adatok, valamint szakértői vélemények alapján megállapították, hogy a munkavédelmi szabályok több ponton történő figyelmen kívül hagyása és a munkabaleset között közvetlen okozati összefüggés áll fenn. A nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki egy meggyeskovácsi és egy zalaegerszegi férfit. A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat vádemelési javaslattal megküldte a Szombathelyi Járási Ügyészségnek.

Tűz ütött ki egy bábolnai csarnoképületben, 168 embert kísértek biztonságos helyre

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.01.14. 12:13
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A megyei rendőr-főkapitányság mesterlövésze kilőtte a kigyulladt palackot.
Kigyulladt egy acetilén palack egy felújítás alatt álló, ezer négyzetméteres csarnoképületben Bábolnán, az Erzsébet utcában – közölte a katasztrófavédelem. A tűz nem terjedt át az épületre, amelyet az ott tartózkodók időben elhagytak. Varga Mihály Sebestyén, a Komárom-Esztergom megyei katasztrófavédelem szóvivője az MTI-nek elmondta: a hegesztőgázt tartalmazó tíz köbméteres palack munkavégzés közben kezdett lángolni, a nyakán lévő nyomásszabályzó közelében. A tűzoltóság négy autóval vonult a helyszínre, vízsugárral hűtötték a palackot és környezetét, valamint átszellőztették az épületet. A tűz az épület falaira és a tetőre nem terjedt át. A hűtés közben a megyei rendőr-főkapitányság mesterlövésze több lövést adott le a palackra, melyből a nyomás alatt lévő gáz eltávozott. A kilövés idejére a közeli óvodát és bölcsődét, valamint a lovardát kiürítették, az intézkedés százhatvannyolc embert érintett.