Előfizetés

Beszakadt egy út Északnyugat-Kínában, hat ember meghalt

Népszava-MTI
Publikálás dátuma
2020.01.14. 14:03

Fotó: STR / AFP
A balesetben tizenhatan megsérültek. Többen eltűntek, őket még keresik a hatóságok.
Hat ember holttestét találták meg, és további eltűntek után kutatnak, miután kedd reggel beszakadt egy út Északnyugat-Kínában, és egy arra közlekedő busz a hirtelen nyílt árokba zuhant – olvasható a CGTN kínai nemzetközi hírcsatorna internetes oldalán. A Csinghaj tartományban található, több mint kétmillió lakosú Hszining városban kedden kora reggel történt a baleset. Az utasok épp a buszra szálltak a megállóban, amikor az út váratlanul beszakadt, és a busz orral az árokba bukott, majd – ahogy az interneten közzétett felvételen látszik –, a járda egy része is beomlott, a gödörben pedig robbanás történt. A balesetben megsérült 16 embert kórházba szállították, állapotuk stabil. A sérültek közül egy fiatal fiú segítségnyújtás közben esett maga is a gödörbe – írta a Thepaper.cn kínai hírportál. A baleset okát vizsgálják, a további eltűntek – egyes sajtóértesülések szerint két, mások szerint négy ember – felkutatása pedig jelenleg is zajlik. A hatóságok csaknem 1000 embert és 30 járművet, valamint két földkotrót vezényeltek a helyszínre.

Johnson nem támogatja az újabb skóciai függetlenségi népszavazást

MTI
Publikálás dátuma
2020.01.14. 13:59

Fotó: OLI SCARFF / AFP
A brit miniszterelnök közölte: Sturgeon és elődje egyaránt megígérte 2014-ben, hogy az a referendum egy teljes nemzedéknyi időre szól.
Elutasította kedden az újabb skóciai függetlenségi népszavazás engedélyezését Boris Johnson brit miniszterelnök. Nicola Sturgeon skót kormányfőnek küldött, a Downing Street által ismertetett levelében Johnson leszögezi: Sturgeon és elődje, Alex Salmond volt skót miniszterelnök egyaránt személyesen ígérte meg a skót függetlenségről 2014-ben tartott népszavazás előtt, hogy az a referendum egy teljes nemzedéknyi időre szól. A 2014-es népszavazáson a résztvevők 55 százaléka arra voksolt, hogy Skócia ne szakadjon el Nagy-Britanniától. Boris Johnson keddi levele szerint a brit kormány változatlanul a skót nép e demokratikus döntéséhez tartja magát. A brit miniszterelnök közölte: ennek alapján nem áll módjában teljesíteni azt a kérést, hogy London adja át az újabb függetlenségi népszavazás kiírásához szükséges döntési hatásköröket Skóciának. Nicola Sturgeon a decemberi nagy-britanniai parlamenti választások után szólította fel hivatalosan Londont annak lehetővé tételére, hogy a skót parlament dönthessen az újabb függetlenségi referendum kiírásáról.
Boris Johnson brit kormányfő és Nicola Sturgeon skót miniszterelnök
Fotó: DUNCAN MCGLYNN / AFP

Holttestet találtak egy nádszegi házban

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.01.14. 12:07

Fotó: Goggle Street View
Keddre virradó éjszaka egy 28 éves férfi bejelentette a rendőrségen, hogy néhány évvel ezelőtt megölt egy nőt.
Az éjszaka egy fiatal férfi bejelentette a rendőrségen, hogy gyilkosságot követett el – tájékoztatta a Paramétert Martina Kredatusová rendőrségi szóvivő. A portál szerint hétfőről keddre virradó éjszaka egy 28 éves férfi jelent meg a rendőrség nádszegi kirendeltségén, ahol bejelentette, hogy néhány évvel ezelőtt megölt egy nőt. A férfi jól láthatóan tudatmódosító szerek hatása alatt állt. A rendőrök elmentek a férfi házához, ahol a lépcsők alatt egy szőnyegbe csavart emberi torzóra bukkantak. A holttest személyazonossága egyelőre nem ismert, a portál információi szerint viszont egy 51 éves nádszegi nő lehet az áldozat, akit 2017 szeptembere óta eltűntként keresett a rendőrség. A helyszínelés a délelőtti órákban is folyamatban volt, a holttestet átvizsgáló orvos törvényszéki boncolást rendelt el.