Előfizetés

Mutatjuk a hatos lottó nyerőszámait, ellenőrizze szelvényét!

MTI
Publikálás dátuma
2020.01.12. 16:54

Fotó: Shutterstock
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 2. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
Nyerőszámok: 3 (három) 7 (hét) 32 (harminckettő) 36 (harminchat) 43 (negyvenhárom) 44 (negyvennégy) Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt; az 5 találatos szelvényekre 454 295; a 4 találatos szelvényekre 7260; a 3 találatos szelvényekre 1880 forintot fizetnek.

Zúzmarás köddel indul a hét - ónos szitálás, hószállingózás is kialakulhat

Népszava-MTI
Publikálás dátuma
2020.01.12. 16:47

Fotó: Shutterstock
A Kárpát-medence időjárását anticiklon alakítja, melynek éppen Közép-Európa felett van a középpontja. Egyre nagyobb területen lesz ködös, borongós idő.
Kelet felől egyre nagyobb területen képződik zúzmarás köd, illetve alacsonyszintű felhőzet, ami aztán a legtöbb helyen hétfőn, napközben is megmarad. Leginkább a Dunántúlon fordulhat elő felszakadozás, főként a ködös tájakon alakulhat ki néhol ónos szitálás, hószállingózás. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -6 és -2 fok között alakul. Hétfőn a legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn -2 és +3 fok között valószínű.

Időjárási helyzet Európában

Hozzávetőlegesen az 50. szélességi körtől északra az erőteljes nyugati áramlásban változékony, gyakran csapadékos az idő. Nagyobb mennyiségű csapadék Skandinávia közepén és Dél-Anglián át húzódó időjárási front mentén, illetve azokon a helyeken esik, ahol ez az áramlás nekiütközik a hegyeknek. A tengerpartokon inkább eső, a hegyekben havazás a jellemző, másutt vegyes a csapadék halmazállapota. A hőmérséklet csúcsértéke ebben a régióban -7 és +12 fok között változik, nyugatról kelet, északkelet felé folyamatosan csökken.
Európa nagy részén ezzel szemben anticiklon terül el, amelynek középpontja Közép-Európa felett van. Ennek területén számottevő csapadék nem esik, és nagyrészt napos idő van, 6 és 18 fok közé melegszik fel a levegő, azonban a völgyekben, medencékben sokfelé megül a köd, ami egész nap makacsul tartja magát, és fagypont közelében marad a hőmérséklet is. Hétfő estig a Kárpát-medence időjárását ez az anticiklon alakítja, egyre nagyobb területen lesz ködös, borongós idő.

Továbbra is marad a szmogriadó Budapesten

MTI
Publikálás dátuma
2020.01.12. 13:56

Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI
A levegő minőségének átmeneti javulása ellenére a Főpolgármesteri Hivatal továbbra is indokoltnak tartja Budapesten a szmogriadó tájékoztatási fokozatának fenntartását.
A hivatal péntekre virradó éjszaka tájékoztatott arról, hogy Karácsony Gergely főpolgármester elrendelte a szmogriadó tájékoztatási fokozatát Budapesten, miután a szálló por légszennyezettségi szintje január 8-án és 9-én is három mérőponton meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket. Vasárnapi közleményükben azt írták: szombaton átmenetileg javult a levegő minősége, de az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint vasárnaptól Budapesten is a légszennyezők, különösen a szálló por (PM10) koncentrációjának emelkedésére lehet számítani, ennek napi átlaga jellemzően az egészségügyi határérték felett lesz. Hétfőtől szerdáig jelentősen nőhet a légszennyezők koncentrációja, a szállópor-koncentráció napi átlaga is várhatóan meghaladja a tájékoztatási küszöbértéket, mint ahogy előreláthatóan a hét második felében is. A legvalószínűbb, hogy a következő hétvégén sem várható javulás. A veszélyeztetett csoportokba tartozóknak - gyermekek, idősek, betegek - azt javasolják, hogy kerüljék a jelentős gépjárműforgalom által érintett tereket, útszakaszokat, ne tartózkodjanak a szabadban és lehetőség szerint kora délután szellőztessenek. A fővárosi szmoghelyzet romlásának elkerülése érdekében Karácsony Gergely főpolgármester továbbra is arra kéri a lakosságot, hogy lehetőség szerint mérsékeljék a szilárd- és olajtüzelésű berendezések használatát, továbbá autójuk helyett utazzanak a közösségi közlekedéssel, a termelő tevékenységet végző létesítmények üzemeltetői pedig csökkentsék a porkibocsátást.