Két beteget is felgyújthattak a bukaresti Floreasca kórházban

Publikálás dátuma
2020.01.07. 22:01
A bukaresti Floreasca kórház
Fotó: Google Street View
A második áldozat túlélte a történteket, az ő ügyében gondatlanságból elkövetett testi sértés gyanúja miatt folyik vizsgálat.
Gondatlanságból elkövetett testi sértés gyanúja miatt hivatalból kivizsgálást indított a bukaresti rendőrség, miután a román egészségügyi miniszter kedden közölte: egyes információk szerint egy második páciens is égési sérüléseket szenvedett műtét közben a bukaresti Floreasca kórházban - írja a bukaresti rendőrség közleménye nyomán a Transindex.ro.
Victor Costache egészségügyi kedden azt mondta, arra vonatkozó információkat kapott, miszerint egy másik páciens is égési sérüléseket szenvedett műtét közben. A tárcavezető újságírói kérdésre kijelentette, az eset még kivizsgálás alatt áll, és ezért csak annyit mondott vele kapcsolatban, hogy az a páciens életben van, és az incidens "kisebb horderejű" volt. A miniszter arra kér minden beteget, hogy jelezze, ha ilyen égési sérüléseket szenvedett.
December végén derült ki, hogy szerint lángra lobbantottak egy pácienst a műtőasztalon a Floreasca kórházban: a 66 éves nőt egy sebész "gyújtotta fel" véletlenül, a bőrfelület sterilizálására használt alkoholos fertőtlenítőszerrel. A balesetet nem élte túl, ügyében gondatlanságból elkövetett emberölés miatt indult vizsgálat.
Szerző

56-an belehaltak, de végül sikerült eltemetni Szulejmánit

Publikálás dátuma
2020.01.07. 21:13

Fotó: ATTA KENARE / AFP
A meggyilkolt iráni tábornok temetésén olyan tömeg gyűlt össze, hogy félszáz ember halt bele a tolongásba, legalább 213-an pedig megsérültek.
Megkezdték Kászim Szulejmáni, az iráni Forradalmi Gárda különleges egysége, az al-Kudsz néhai parancsnokának temetését, amelyet azért kellett elhalasztani néhány órával, mert az iráni Kermán városában tartott keddi ceremónián kialakult tolongásban - a legfrissebb értesülések szerint - legalább 56 embert halálra tapostak és 213-an megsérültek.
"Néhány perccel korábban a holttestét áthelyezték a kermáni temető mártírok számára fenntartott parcellájába"

- jelentette az ISNA félhivatalos iráni hírügynökség. A helyi egészségügyi szolgálatok adatai szerint a tolongás azért tört ki, mert túl sokan érkeztek a tartományokból, hogy elbúcsúzzanak a "legendás katonától".
Szulejmánival egy célzott amerikai légicsapás végzett pénteken az iraki főváros, Bagdad közelében. Az incidens miatt ismét fellángolt a viszály Washington és Teherán között. Irán nagyvárosaiban hatalmas tömegek siratták a tábornokot, sokan pedig azt skandálták, hogy "Halál Amerikára!". A felháborodás ugyanakkor messze túlnyúlik Irán határain. Az alábbi kép például Szíriában készült, ahol szintén tömegek gyászolták Szulejmánit, akinek Bassár el-Aszád rezsimje is köszönheti, hogy még nem bukott el.
Témák
Szulejmáni

Orbán Varsóban tárgyalt

Publikálás dátuma
2020.01.07. 20:16

Fotó: Vivien Cher Benko / MTI
Európai ügyekről beszélt a lengyel kormányfővel.
Megbeszélést folytatott Varsóban Jarosław Kaczyńskivel, a kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) párt elnökével Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár kedden este.
Közlése szerint Orbán Viktor és Jarosław Kaczyński megbeszélésén aktuális európai pártpolitikai kérdésekről volt szó, valamint egyeztettek az Európa jövőjéről szóló konferencián folytatandó együttműködés lehetőségeiről is.