Előfizetés

Eltűnt egy 70 éves gödi nő

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.01.07. 16:19

Fotó: police.hu
A dunakeszi rendőrök a lakosság segítségét kérik Kenessey Zoltánné megtalálása érdekében.
A police.hu oldalon közzétett tájékoztatás szerint a 70 éves gödi nő hétfőn, az esti órákban otthonából ismeretlen helyre távozott. A felkutatására tett rendőri intézkedések eddig nem vezettek eredményre. Kenessey Zoltánné körülbelül 155 centiméter magas, átlagos testalkatú, rövid, ősz hajú. Eltűnéskor rózsaszín-lila, hosszított fazonú dzsekit, fekete nadrágot és fekete bakancsot viselt. A Dunakeszi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a képen látható asszonyt felismeri, és tartózkodási helyéről információval rendelkezik, hívja a 06-27/341-055-ös telefonszámot, illetve névtelensége megőrzésével tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80/555-111 Telefontanú zöldszámán, illetve a 107-es, 112-es központi telefonszámok egyikén.

Felakasztotta a kutyáját egy baranyai férfi

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.01.07. 16:19
Illusztráció
Fotó: Horst Galuschka / AFP
A feltételezett tettest rövid időn belül azonosították, a gyanúsított beismerte tettét.
Állatkínzás miatt indult nyomozás egy férfi ellen, aki felakasztotta kutyáját a Baranya megye déli részén található Cún község határában, és az állat elpusztult – tájékoztatott a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon. A közlemény szerint a gyanúsított hatvankét éves cúni férfi beismerte tettét. Az MTI tudósítása szerint a rendőrség közölte: a férfi azt mondta, bárányainak tereléséhez kérte el a kutyát az egyik ismerősétől, azonban mivel úgy látta, hogy az eb nem lesz megfelelő erre a feladatra, megszabadult tőle. A rendőrségre hétfőn napközben érkezett bejelentés arról, hogy egy felakasztott, elpusztult kutyát találtak. A tetemre egy szántóföld melletti akácosban bukkantak, a rendőrség megállapítása szerint az állat az akasztás következtében pusztult el. A feltételezett tettest rövid időn belül beazonosították. A Siklósi Rendőrkapitányság állatkínzás miatt folytat eljárást az ügyben.

480 ezer forintos büntetés

A Debreceni Törvényszék kedden egy hasonló ügyről tájékoztatott: a Hajdúböszörményi Járásbíróság 480 ezer forintos pénzbüntetést szabott ki egy állatgondozóként dolgozó férfira, aki – 2019 szeptemberében – szintén felakasztotta a kutyáját. Ennél az esetnél az eb túlélte a bűncselekményt, mivel végül egy szemtanú fellépésére és közbenjárásával a férfi kiszabadította az állatot a hurokból.

Tizenegy nap alatt több mint 250 online csalást derített fel a rendőrség

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.01.07. 14:57
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az érintett tranzakciók összértéke meghaladta a 41,5 millió forintot.
Magyarországon tizenegy nap alatt több mint 250 online csalásra derítettek fényt egy közelmúltban tartott nemzetközi akció keretében – írja a police.hu. A tájékoztatás szerint a 19 ország bűnüldözési hatósága részvételével rendezett és az Europol Európai Kiberbűnözés Elleni Központja által koordinált internetes termékvásárlási csalásokra fókuszáló akció 2019. szeptember 23. és október 4. között zajlott. Az együttműködő rendőri szervek összesen 6500 csalárd tranzakciót azonosítottak, melyek értéke meghaladta az 5 millió eurót. A műveletekben a hatóságok összesen 60 internetes csalót fogtak el. Magyarország részéről a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda vezette az akciót, illetve az azt megelőző hazai szervezésre a Magyar Bankszövetséggel együttműködésben készült elő. Hazánkban az akció alatt
több mint 250 csalárd tranzakciót szűrtek ki, több mint 130 bankkártyaadat felhasználásával. A csalással érintett tranzakciók összértéke meghaladta a 41,5 millió forintot.

A rendőrség közleményében felhívta a figyelmet arra, hogy a csalások nagy része megelőzhető. Azt javasolják, hogy mindenki
  • ellenőrizze, hogy biztonságos-e az eszköze az online vásárláshoz,
  • ellenőrizze, hogy az oldal valódi-e és biztonságos-e, valamint keresse a https://-t az URL elején,
  • mindig mentse el a dokumentumokat az online vásárlásával kapcsolatban,
  • és ha online vásárol valakitől, ne küldjön előre pénzt az eladónak, ha pedig lehetséges, éljen azon jogával, hogy előbb megkapja a terméket.
A rendőrség további tanácsait itt találja.