Fényterápiával gyógyít Felcsúton EU-s pénzből egy repülőjegyeket árusító cég

Publikálás dátuma
2019.12.30. 18:40

Fotó: Facebook
A helyi focisták fényágyban pihenhetik ki fáradalmaikat.
Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő osztotta meg Facebook-oldalán a hírt, miszerint "a repülőjegyek értékesítésével és autóbérléssel foglalkozó TENSI AVIATION KFT. 8,75 millió forintot kapott az Egyedi hatásmechanizmusra épülő Sensolite polarizált fényterápiás gyógyágy beszerzése című projektre". A pályázat kódja szerint a támogatáshoz a gazdaságfejlesztésre és innovációra szánt forrást használták fel, ami "elvileg a kis- és középvállalkozások versenyképességének javítását szolgálja". De az adott projektnél az állt, hogy a "felcsúti sportélet fejlesztésére" szánják az eszközt.  A Tensi Aviation honlapján is ott a projekt leírása, amiben többek közt az áll, hogy "a polarizált fényterápiás fényágy nagy hatásfokkal rendelkező gyógyászati segédeszköz, a beszerzésre kerülő Sensolite polarizált fényterápiás gyógyágyat Felcsúton tervezi üzemeltetni a cég, ezzel is hozzájárulva a sportélet fejlesztéséhez". 
Szerző

Böjte Csabának megjelent egy angyal, aztán a felcsúti fociakadémiára ment karácsonyozni Mészáros Lőrinccel

Publikálás dátuma
2019.12.30. 18:12
Böjte Csaba
Fotó: Népszava
Az angyal azt mondta a szerzetesnek, hármat kívánhat.
Böjte Csabával ünnepelte a felcsúti Puskás Akadémia évzáróján december közepén - szúrta ki a 444 a klub honlapján közzétett beszámolóból. A Dévai Szent Ferenc Alapítványt vezető szerzetes a fiatal focistáknak beszédét mondott, amit közös imádság zárt. 
"Ha hiszik, ha nem, tegnap a dévai templomban imádkoztam, s megjelent egy angyal. Megkérdezte, hova jövök, s elmondtam. Erre azt mondta, kérhetek három dolgot. Elmondom, hogy mit kértem"

- jelentette be az ünnepségen Böjte Csaba.

Majd tényleg elmondta, mit kért az angyaltól:
  • hogy az akadémia karácsonyfája alá egy csomagba legyen berakva a reményből, a bátorságból, a kitartásból, amellyel Jézus a világba jött;
  • hogy milyen jó lenne, ha 15 millió magyar akadémiája volnánk, ha minél többen sportolnának a Kárpát-medencében, mert a templom akkor szép, ha tele van, ez az akadémia is legyen hát tele;
  • hogy legyen minél több gól, végül is egy akadémia attól működik. Szívem minden szeretetével imádkoztam ezért.
A lap szerint az évzárón az alapító Orbán Viktor a szokásoktól eltérően nem szólt a tanítványokhoz, Mészáros Lőrinc viszont igen. Az akadémia kuratóriumának elnöke miután felsorolta az idei eredményeket, megállapította, hogy "volt értelme az elmúlt tizenhárom évnek, volt sok siker és öröm, de hisszük, hogy még ennél is többet kell dolgozni, s akkor még ennél is többet érhetünk el. Célunk, hogy labdarúgóink egyéni képzését helyezzük fókuszba, s hogy fiataljaink erősebb, magasabb osztályban is pallérozódhassanak".
Szerző

Karácsony: A petárdázás nem csak béna dolog, de igazi károkozás is

Publikálás dátuma
2019.12.30. 18:10

Fotó: Shutterstock
A főpolgármester közölte: híve lenne szigorúbb szankciók bevezetésének, és támogatja az LMP ezzel kapcsolatos törvénymódosítását.
„Hogy a petárdázásban mégis mi a jó, azt én megérteni soha nem fogom. Évek óta okoz maradandó sérüléseket a meggondolatlanoknak és vétleneknek is, nagyon nehezen elviselhető sok autizmussal élő embertársunknak, a megrettent, sokkhatás alá kerülő, menekülő kutyákról és macskákról nem is szólva” – írta Karácsony Gergely a Facebook-oldalán. A főpolgármester hozzátette: bár a petárdázás már ma is tiltott, híve lenne szigorúbb szankciók bevezetésének, és támogatja az LMP ezzel kapcsolatos törvénymódosítását. „Amit főpolgármesterként tehetek, az az, hogy utasítottam a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóságot, hogy lehetőségeikhez mérten szerezzenek érvényt a szabályoknak, és a rendőrséggel közösen lépjenek fel az illegális árusok ellen” – fogalmazott. Kiemelte, hogy a rendőrség, valamint a katasztrófavédelem felhatalmazott ügyintézője mellett a közterület-felügyelők is kiszabhatnak helyszíni bírságot közterületen a nem szabályszerűen használt pirotechnikai eszköz tulajdonosával szemben. „Persze a legjobb lenne, ha mindenki tudomásul venné, hogy a petárdázás nem csak hogy béna dolog, de igazi károkozás is” – írta Karácsony.
Az LMP társelnökei, Schmuck Erzsébet és Kendernay János vasárnapi közleményükben azt írták: kezdeményezik a tűzijáték és a petárda használatának betiltását. „A hozzá nem értő használat miatt rendszeresen keletkeznek tűzesetek, melyek jelentős anyagi és egészségügyi károkkal is járhatnak. A háziállatok pedig a zaj- és fényhatásoktól sokkot kaphatnak, emiatt megszökhetnek, az esetek egy részében azonnali pusztulásuk is bekövetkezhet. A nagy mennyiségben kilőtt rakéták ráadásul jelentősen hozzájárulnak a települési szmog kialakulásához: németországi mérések szerint a szilveszterkor eldurrogtatott petárdák akár az adott város teljes éves légszennyezettség-kibocsátásának egyötödét is okozhatják” – fogalmaztak, hozzátéve: ideje hazánknak is követni más országok és városok jó példáját, ezért az LMP törvénymódosító javaslatot nyújt be a petárdázás és a pirotechnikai eszközök tiltása érdekében. 
Szerző