Mártha Imre a Főtáv új vezetője

Publikálás dátuma
2019.12.28. 13:03

Az új vezérigazgató fontos feladata a társaság átvilágítása, szerződés-állományának az átláthatóság szempontjainak való megfeleltetése – közölte Karácsony Gergely, hozzátéve: Mártha Imre feladata lesz, hogy a FŐTÁV felkészüljön a klímabarát működésre.
Lezárult a FŐTÁV vezérigazgatói posztjára kiírt nyilvános pályázat, és Karácsony Gergely január elsejétől Mártha Imrét nevezi ki a vállalat élére. A főpolgármester az erről szóló Facebook-bejegyzésében azt írta: az új vezérigazgatótól a FŐTÁV távfűtési rendszereinek hatékonyabb működtetését és a távhőrendszerbe jutó hőtermelés hatékonyságának javítását várja, ugyanis a versenyképesebb szolgáltatás megnyitja az utat a lakossági és üzleti felhasználók áttérése előtt. Mártha Imre feladata lesz, hogy a FŐTÁV felkészüljön a klímabarát működésre. „Egy közszolgáltatónak elemi kötelessége, hogy működésében, döntési folyamataiban meghatározó legyen az átláthatóság. Ezért az új vezérigazgató fontos feladata a társaság átvilágítása, szerződés-állományának az átláthatóság szempontjainak való megfeleltetése” – tette hozzá. A bejegyzésben egyebek mellett felidézte, hogy Mártha Imre Angliában földgáz és villamosenergia kereskedelemben dolgozott. Az első Orbán kormány idején, az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. Energetikai és Infrastruktúra Igazgatósága vezetőjévé nevezték ki, ezt követően igazgatósági tag lett a Magyar Villamos Művek Zrt.-ben. Az MVM-nél több mint nyolc éven keresztül, négy kormány alatt töltött be csúcsvezetői pozíciókat, utoljára évekig az MVM Csoport vezérigazgatói posztját. 2011-től visszatért a magánszektorba és az ELMIB energetikai vállalatcsoport vezérigazgatója lett. Ezt követően mintegy hat éven át az Invitel Távközlési Csoportot vezette, operatív főigazgatóként. Az Invitel sikeres értékesítését követően, független szakértőként a távközlési szektorban dolgozott tovább.
A Főpolgármesteri Hivatal még december elején közölte, hogy Karácsony Gergely december 10-i hatállyal meneszti dr. Mitnyan Györgyöt, a Főtáv vezérigazgatóját, és pályázatot ír ki a pozícióra.
Szerző

Egy talicska, három mikrosütő, festmény - ezeket hagyták el idén a BKV járatain

Publikálás dátuma
2019.12.28. 12:53

Fotó: Népszava
De rengeteg irat mellett találtak laptopot, több rollert, gördeszkát és hangszert is.
Hivatalos dokumentumok, pénz, tárcák, mobiltelefonok, tornazsákok és táskák, cipők és ruhaneműk, valamint kulcsok tartoztak a legjellemzőbb tárgyak közé, amiket idén szertehagytak az utasok a fővárosi tömegközlekedés járművein, írja közösségi oldalán a BKV Zrt. A talált tárgyak között szokványosnak számító darabok mellett ebben az évben az érdekesebbek közé tartozott
  • egy elhagyott talicska és
  • három mikrohullámú sütő.
De találtak laptopot, több rollert, gördeszkát és hangszert is, sőt festmény is érkezett a Talált Tárgy Kezelőségére.
Talált tárgyakat leadni forgalmasabb csomópontokban, a végállomásokon, valamint a forgalomirányító helyszíneken dolgozó BKV munkatársaknál lehet, írják, valamint az Ügyfélközpontokban. A Talált tárgyak ügyintézéséről honlapjukra töltöttek fel bővebb információkat.
Szerző

Tíz megyére adtak ki figyelmeztetést az erős szél miatt

Publikálás dátuma
2019.12.28. 10:30
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Késő estére -2, +3 fok közé hűl le a levegő. Néhol hózápor is lehet.
Borsod-Abaúj-Zemplén, FejérGyőr-Moson-SopronHajdú-BiharKomárom-Esztergom, SomogySzabolcs-Szatmár-Bereg, Vas, Veszprém és Zala megyére is elsőfokú figyelmeztetést adott ki szombatra a szél miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat, az érintett területeken a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t. A szél estétől fokozatosan veszíteni kezd erejéből, de éjszaka a Bakonyban, valamint síkvidéken a Bodrogköz térségében még mindig előfordulhatnak 70 km/h körüli lökések. Az előrejelzés szerint szombaton változóan felhős lesz az ég, de pár órára mindenhol kisüt majd a nap, a legtöbb napsütés a Duna vonala mentén valószínű. Helyenként – nagyobb eséllyel a keleti megyékben – hózápor fordulhat elő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +5 fok között alakul, késő estére -2, +3 fok közé hűl le a levegő.
Vasárnap napközben szerte az országban fokozatosan mérséklődik a légmozgás.
Szerző