Két autó karambolozott a Ferihegyi reptérre vezető úton

Publikálás dátuma
2019.12.28. 10:58
Illusztráció
Fotó: Shuttestock
A műszaki mentési munkálatok ideje alatt félpályán haladt a forgalom.
Összeütközött két autó szombat délelőtt Budapest XVIII. kerületében, a Ferihegyi repülőtérre vezető úton. A balesethez a főváros hivatásos tűzoltóit riasztották – közölte honlapján a Katasztrófavédelem. A tájékoztatás szerint az egység a társhatóságokkal közösen dolgozik a helyszínen, ahol a műszaki mentési munkálatok ideje alatt félpályán haladt a forgalom.
Szerző
Témák
karambol Budapest
Frissítve: 2019.12.28. 20:20

Kigyulladt egy lakóház Pécsen

Publikálás dátuma
2019.12.28. 09:52
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A Bogádi úton található épület teljes terjedelmében égett.
Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy lakóház Pécsen, a Bogádi úton – írja honlapján a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A tűzhöz a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit riasztották, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett előbb körülhatárolták a tüzet, majd eloltották a lángokat. 
Szerző
Témák
Pécs tűz

Így repül le a fejed a nyakadról, ha petárdázol szilveszterkor (videó)

Publikálás dátuma
2019.12.27. 15:49

Fotó: Pavel Bogolepov / Népszava
A rendőrség finoman figyelmeztet: az újévi robbantgatások bármikor rosszul sülhetnek el.
A pirotechnikai eszközök használatának veszélyeit ismertették ma a Készenléti Rendőrség budapesti bázisán. A bemutató vizuális elrettentésbe torkollott, ahány bábu, annyi életveszélyes sérülés. A szilveszteri tűzijátékok használatához a hatóságok adtak néhány jó tanácsot:
  • a petárdázás továbbra is szabálysértés és életveszélyes (a tűzijáték szilveszterkor megengedett, mert a tűzijáték nem petárda);
  • mindenki csak legális forrásból szerezze be a pirotechnikai eszközöket, mert a "feketén" árult termékek súlyos baleseteket okozhatnak;
  • a rakétákat soha ne a földbe szúrva indítsa el, hanem például egy fixen rögzített üres üvegből;
  • az állatok nagyon utálják a petárdázást és a tűzijátékozást is, úgyhogy legyen tekintettel a környezetében élő egyéb két- és négylábúakra, a házi kedvencek gazdái ilyenkor különösen figyeljenek állataikra;
  • 2020. január 1. reggel 6 óráig nem szabálysértés a tűzijáték, onnantól viszont ismét az, a megmaradt pirotechnikai eszközöket január 5-ig lehet visszavinni a vásárlás helyére.
De hogy miként is néz ki egy petárdázás és/vagy tűzijátékozás közben beszerzett életveszélyes sérülés, vagyis például hogyan is válik el a fej a nyaktól egy felrobbantott bábu esetén, azt szépen végigkövethetik ebben a videóban:
Szerző