Van aki az asztalnál ünnepel, van aki a hulladékudvarban matat gyanús szerek után

Publikálás dátuma
2019.12.25. 08:35

Fotó: police.hu
Egy helyi polgárőr értesítette a vámosszabadi körzeti megbízottat arról, hogy - a zárva tartó - hulladékudvarban mozgást észleltek, valaki kutat a konténerekben. A pihenőidejét töltő rendőr szolgálatba helyezte magát, és a helyszínre sietett, írja a police.hu. A polgárőrök elmondták neki, hogy érkezésüket észlelve a hulladékudvarból egy férfi próbált meg elfutni egy közelben parkoló autóhoz, azonban megállították és visszatartották őt és a járművezetőt is a rendőr érkezéséig. A férfi a drótkerítést felhúzva jutott be a területre, ahol két táskába rakodta a lopott tárgyakat, majd azokat a kerítésen kívül hagyta menekülés közben.  A körzeti megbízott és az időközben megérkező győri rendőrök átvizsgálták a tolvajok autóját és egy műanyagzacskóban kábítószergyanús anyagot találtak. A gépkocsit ellenőrizve azt is megállapították, hogy a járművön található hatósági jelzést Németországban lopás miatt körözik és a rendszámtáblák nem annak a járműnek a hatósági jelzései, amivel az elkövetők közlekedtek. A 31 éves écsi és a 26 éves győri lakost a járőrök elfogták és a Győri Rendőrkapitányságra előállították, ahol velük szemben drogtesztet alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott. A nyomozók mindkettőjüket kábítószer birtoklása vétség, lopás vétség, továbbá az écsi férfit egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.
Szerző

A templom kapujában raboltak ki egy idős nőt Kiskunfélegyházán

Publikálás dátuma
2019.12.24. 15:50
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A nyomozók rövid időn belül elfogták az elkövetőt.
A police.hu oldalon megjelent közlemény szerint egy ismeretlen férfi vasárnap, valamivel 18 óra előtt az egyik kiskunfélegyházi templom bejáratánál odalépett egy idős asszonyhoz, és lerántotta a válláról a táskáját, amiben készpénz, valamint imakönyv volt. A nő emiatt a hátára esett, és beütötte a fejét a térkőbe. Az elkövető ezt követően a táskával együtt elrohant a helyszínről. A kiskunfélegyházi rendőrök rövid időn belül azonosították és elfogták a rablással gyanúsítható 21 éves kecskeméti lakost. A nyomozók őrizetbe vették a férfit, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.
Szerző

Csempészett cigarettával kitömött kisbuszt fogtak a határon

Publikálás dátuma
2019.12.24. 10:24

Fotó: police.hu
7230 doboz a fogás, az árú értéke közel 10 millió forint.
A magyar-ukrán államhatár közelében fogtak el hétfőn a köcsei rendőrök egy magyar állampolgárságú férfit, aki az általa vezetett gépkocsiban mintegy 7230 doboz magyar adó- és zárjegy nélküli csempészett cigarettát szállított - írja a police.hu. A lefoglalt jövedéki termék értéke közel tízmillió forint.
A bűncselekmény elkövetése miatt előállított férfit a rendőrök átadták az eljárás lefolytatására illetékes Nemzeti Adó-és Vámhivatal munkatársainak.
Szerző