Ismeretlen szennyező anyagot öntött egy férfi a bajai csatornahálózatba

Publikálás dátuma
2019.12.21. 12:23
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Kellemetlen szagú gáz szivárgott a felszínre, miután a teherautó tartályát a csatornába ürítette a 30 éves, azóta őrizetbe vett férfi.
Elfogták azt a férfit, aki a bajai szennyvízcsatorna-hálózatba engedett bele nagyobb mennyiségű ismeretlen folyadékot - közölte a rendőrség. A közlemény szerint a férfi még csütörtökön egy speciális felépítménnyel ellátott, tartályos tehergépjárművel megjelent az egyik bajai kereszteződésnél - a Szegedi út környékén -, ahol egy csatornanyílást felnyitott, és azon keresztül a tehergépjármű tartályából az ismeretlen hulladékot a hálózatba öntötte. A katasztrófavédelem munkatársai megállapították, hogy
a csatornarendszerből kellemetlen szagú gáz szivárgott a felszínre. Az ismeretlen hulladék pontos összetevőit szakértő vizsgálja.

A nyomozók a 30 éves bajai férfit hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt őrizetbe vették és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

Késeléssé fajult egy mongol vendégmunkások közti vita Győrben

Publikálás dátuma
2019.12.21. 10:38

Fotó: police.hu
Négy lakó italozott egy munkásszállón, amikor közülük ketten összevesztek.
Győrim unkásszállón késeltek meg egy férfit szombat hajnalban, írja közleményében a rendőrség. A helyszínre érkező rendőrök - az elsődleges intézkedések eredményeként - megállapították, hogy négy lakó italozott a szállón, amikor közülük ketten összevesztek. Az elfajult vita során egyikük,
egy 28 éves mongol férfi egy 20 centiméter pengehosszúságú késsel többször is vitapartnere felé szúrt és vágott.

A megtámadott szintén mongol férfi védekezés közben kezén, lábán és fején is vágott sérüléseket szenvedett, ezért őt a mentők kórházba vitték.
A késelőt a járőrök elfogták és előállították, emberölés kísérlete bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult ellene büntetőeljárás. A helyszíni szemle és a körülmények tisztázása jelenleg is folyamatban van.
Szerző

Két baleset történt hajnalban az M5-ösön, egy ember meghalt

Publikálás dátuma
2019.12.21. 08:07

Fotó: Donka Ferenc / MTI
Többen megsérültek. Az autópálya mindkét oldalán komoly torlódás alakult ki.
Két baleset is történt szombat hajnalban az M5-ös autópályán. A police.hu azt írja: a sztráda 61-es kilométerénél 5 óra körül összeütközött több gépjármű. A balesetben egy ember életét vesztette és többen megsérültek. A rendőrök a helyszínelés és műszaki mentés idejére Budapest felé az autópályát teljes szélességében lezárták, a forgalmat Lajosmizsénél az 5-ös számú főútra terelik. Az autópályára Örkénynél lehet visszatérni.
A sztráda 106-os kilométerénél – Szeged felé – a fenti balesettel szinte egy időben három autó ütközött össze. A jelenlegi adatok szerint nem történt személyi sérülés, de csak a leállósávon és a külső forgalmi sávon halad a forgalom.
Szerző
Frissítve: 2019.12.21. 12:50