Hatottak Hoppál Péter szavai: buzizó, fideszes nyugdíjasok támadták meg a pécsi egyetemet

Publikálás dátuma
2019.12.20. 11:48

Fotó: Google Street View
Hál'Istennek malomkő és tenger sem akadt a közelben.
Ahogy a Népszava elsőként megírta, Hoppál Péter fideszes országgyűlési képviselő, bukott kulturális államtitkár az Emberség Erejével Alapítvány (EEA) érzékenyítő programja miatt borult ki, ugyanis középiskolások szembesülhettek azzal a ténnyel, hogy léteznek azonos nemű párok és emberhez méltó életet szeretnének élni. Nem csak hogy kiborult, javasolt is:
aki gyerekeket érzékenyít a homoszexualitásra, annak jobb volna, ha malomkövet kötnének a nyakára és a tenger mélyébe vetnék.

-írta Facebook-oldalán Hoppál Péter.

A Pécsma most azt írja, hogy Polyák Gábor, a pécsi egyetem Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék tanszékvezetője ezután a Facebookon arról posztolt: a fideszes média cikkei és bejegyzései után „fideszes nyugdíjasok” rohanták meg a kommunikációs tanszéket, és
számon kérték a kollégáin, miért engedik be „ide a buzikat”.

(Az EEA programja a Zsolnay-negyedben, a kommunikáció tanszék épületében zajlott - a szerk.)

Pécsen lesz az első vidéki Pride

Jövőre Pécsen is felvonulást tart a Budapest Pride – jelentette be a melegjogi szervezet. „A 2020-as évben szeretnénk a magyarországi LMBTQ mozgalmat széles körben megerősíteni. Ezzel reményeink szerint több program valósulhat meg, és a látogatók is több helyszínre tudnak majd ellátogatni. De a fő cél, hogy ne csak Budapesten legyen lehetőség átélni a Pride hangulatot, és hogy az erre nyitott szervezetek helyben valósítanának meg saját eseményeket: beszélgetéseket, kiállításokat, filmvetítéseket, színházi előadásokat, és felvonulást is” – áll a közleményben, hozzátéve, hogy jövőre Budapest mellett a vidéki városok közül elsőként Pécsen lesz felvonulás. A kezdeményezés miatt újra elindították a Budapest Pride Szolidaritási Alapot, amelyen keresztül a rendezvényekre és a kampányukra gyűjtenek adományokat, és vidéki szervezeteiket támogatják majd belőle. Céljuk, hogy jövőre országos méretű legyen a fesztivál.

A tanszékvezető szerint „Hoppál Péter, bukott fideszes politikus, egyelőre országgyűlési képviselő nem mellesleg a PTE adjunktusa” a Facebookon „nem túl burkoltan azt javasolja, hogy az Emberség tagjait, mint a gyerekek megrontóit fojtsuk vízbe”. Azt kérdezi: „Az egyetem hogy tűrheti el, hogy egy oktatója, legyen bár történetesen országgyűlési képviselő, uszítson? Az egyetem miért fél attól, hogy a falai között az emberi jogokról beszélnek? Az a dolgunk, hogy most is elmondjuk a diákjainknak, hogy amit maguk körül látnak, az nem végleges, főleg nem normális, hogy kölcsönös tisztelet és megértés nélkül nincs társadalom. Én erről ne beszéljek, Hoppál meg bibliai idézetbe bújtatva, fideszkeresztényi módon gyűlölködhessen?” 
Szerző
Frissítve: 2019.12.20. 15:19

A magyarok fogyatkozása: a kormány képtelen megállítani az egyre gyorsuló népességcsökkenést

Publikálás dátuma
2019.12.20. 09:57

Fotó: Artur Widak / AFP
A fiatalok házassági kedve nagy, gyerekcsináló kedve viszont nem annyira, és ezt az idősek hosszabb élete sem képes kompenzálni.
Az előzetes adatok szerint 2019 első tíz hónapjában a születések száma 1,6, a halálozásoké 0,3 százalékkal maradt el 2018 azonos időszakához képest, így a természetes fogyás 2,7 százalékkal, 897 fővel nőtt. 2019 októberében az előző hónaphoz képest az élveszületések száma 2,5, a halálozásoké 4,4 százalékkal csökkent - közölte a KSH-ra hivatkozva a Napi.hu. De lássuk a szikár adatok listáját: 

2019 októbere:

 • 7780 gyermek jött világra, ami 203 újszülöttel, 2,5 százalékkal kevesebb, mint 2018 októberében.
 • 10 435 fő vesztette életét, 483 elhunyttal, 4,4 százalékkal kevesebb az előző év azonos havinál.
 • A havi természetes fogyás a 2018. októberi 2935-tel szemben 2655 fő volt, ami 9,5 százalékos mérséklődés.
 • 5609 pár lépett frigyre, 65 százalékkal, 2201-gyel több a 2018. októberinél. Az októberi házasságkötések száma utoljára 1988-ban haladta meg a mostanit.

2019 januárja és októbere közötti időszak:

 • 74 064 gyermek jött világra, ami 1242-vel, 1,6 százalékkal elmaradt a 2018. január-októberi születésszámtól.
 • A teljes termékenységi arányszám 1 nőre számított becsült értéke 1,48 volt az előző év első tíz hónapjára számított 1,49-hoz képest.
 • 108 123-an haltak meg, 345-tel kevesebben, mint az előző év azonos időszakában.
 • Az élveszületések száma nagyobb mértékben mérséklődött, mint a halálozásoké, ennek következtében a természetes fogyás a tavalyi első tíz havi 33 162-vel szemben 34 059 fő volt, ami 2,7 százalékos növekedést jelent.
 • 57 774 pár kötött házasságot, ez jelentősen, 24 százalékkal, 11 023-mal több az előző év azonos időszakinál. A 2019. január-októberi időszakban kötött házasságok száma a legmagasabb érték 1990 óta.
 • Ezer lakosra 9,1 élveszületés és 13,3 halálozás jutott. Az előbbi 0,1 ezrelékponttal alacsonyabb volt az előző év azonos időszakinál, az utóbbi nem változott, e tényezők eredményeként a természetes fogyás 0,1 ezrelékponttal, 4,2 ezrelékre emelkedett.
 • Ezer élveszületésre 3,7 csecsemőhalálozás jutott, ami 0,2 ezrelékponttal több az előző év azonos időszakinál.
 • A házasságkötési arányszám 7,1 ezrelékes értéke 1,4 ezrelékponttal magasabb volt az egy évvel korábbinál.
Szerző

Gyerekgyilkosság Győrben: a kormány szerint súlyos, elfogadhatatlan hibák vezettek a tragédiához

Publikálás dátuma
2019.12.20. 08:27
Hollik István
Fotó: Soós Lajos / MTI
Erről Hollik István kormányszóvivő beszélt. Természetesen hozzácsapta a Szeviép-ügyet is.
Súlyos, elfogadhatatlan hibák vezettek a Győrben történt kettős gyermekgyilkossághoz - nyilatkozta Hollik István kormányszóvivő MTI szerint. Mint mondta, két hiba biztosan történt: az egyik, hogy a vádlott tíz év helyett öt évet kapott. A másik hiba az volt, hogy le sem ülte az öt évet, feltételesen szabadlábra helyezték. A kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy még egy ilyen tragédia ne történhessen - tette hozzá a kormányszóvivő. Kiemelte: az Országos Bírósági Hivatalnak ki kell vizsgálnia az esetet, a Kúriának pedig olyan jogegységi határozatokat kell hoznia, amelyek iránymutatóak a bíróságok számára. A fideszes kormányszóvivő természetesen nem hagyta ki a lehetőséget, és ha már a közmédiában járt, kitért arra is, hogy szerinte a Szeviép-ügyben erősen felmerül a bírói korrupció gyanúja. Hozzátette: a bírósági szervezeteknek reagálniuk kell a történtekre, mert nem mehet minden úgy, ahogy eddig zajlott az igazságszolgáltatásban, mert a független igazságszolgáltatásba, a bírókba vetett bizalomnak helyre kell állnia.
Szerző