Felborult egy autó, hatan megsérültek Újpesten

Publikálás dátuma
2019.12.18. 08:04
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Lezárták a Károly István utcát, mentők érkeztek a helyszínre.
Legalább hat ember megsérült, amikor két személyautó ütközött össze szerda reggel Újpesten, az Attila utca és a Károlyi István utca kereszteződésében. Az eddig tisztázatlan körülmények között történt balesetben az egyik autó fel is borult. 
A sérültekhez mentők érkeztek, a forgalmi akadályt képező roncsokat a tűzoltók távolítják el katasztrófavédelem közleménye szerint. A műszaki mentés és helyszínelés idejére a rendőrök lezárták a Károlyi István utcát, a Baross utca és a Venetianer utca közötti szakaszon (police.hu, katasztrofavedelem.hu)
Szerző

Jövőképe pozitív, optimista – írta a szakértő a későbbi gyerekgyilkosról

Publikálás dátuma
2019.12.18. 07:30
Bűnügyi helyszínelők a győri lakásban, ahol egy apa 2019. december 15-én agyonverte két gyermekét
Fotó: police.hu
A pszichológus véleményét a bíróság és az ügyészség sem vonhatta kétségbe, ezért is maradhatott meg a gyerekeket agyonverő apa láthatási joga.
„Kötődése őszinteségét illetően kétségek nem mutatkoztak. Az apa személyiségében jelenleg kóros vonások, amelyek a szülői szerepben való helytállásra őt alkalmatlanná tennék, nem mutatkoznak. Jövőképe pozitív, optimista. Szülői felelősségét hangsúlyozza.”

Ezt H. G-ről, a győri gyerekgyilkosról mondta ki egy pszichológus, félévvel a borzalmas családirtás előtt. Egy olyan férfiről, aki kalapáccsal akarta agyonverni feleségét, és ezért öt év fegyházra ítélték. H. G jó magaviselet miatt korábban szabadult,  ám már az első láthatáson végzett 13 nevelt lányával és 10 éves kisfiával majd öngyilkos lett. Csak a hat éves kislányát hagyta életben.  Mivel a szakértői vélemény is közrejátszott abban, hogy a férfit később gyermekei közelébe engedték, a hvg.hu megkereste a bíróságot és az ügyészséget is, hogy miért nem kérdőjelezték meg a jellemzést. 
A bírósági sajtóosztály elmondása szerint ezt meg sem tehették volna. Az szakértői elemzést ugyanis törvény szerint csak négy esetben kérdőjelezhetik meg: • ha az hiányos, • homályos, • önmagával vagy a perbeli adatokkal ellentétes, • vagy a helyességéhez nyomatékos kétség fér. Ezek egyike sem állt fenn. A szakértői véleményt az ügyészség és az anya is elfogadta - érvelt tovább a bíróság. A lap megkérdezte a Vas megyei ügyészséget is, miért nem kérdőjelezték meg a szakértő véleményét, mire azt írták, „a kompetenciája körében eljáró igazságügyi pszichológus szakértő véleménye egyértelmű és ellentmondásoktól mentes volt, ezért nem volt alap arra, hogy azt az ügyészség megkérdőjelezze.”
Az apa szülői felügyeleti jogának megszüntetését az ügyészség kezdeményezte - ezt meg is vonta a bíróság -, azonban a láthatás korlátozásáról nem született döntés. A bíróság tegnap erre a hvg.hu-nak azzal érvelt, senki sem kezdeményezte ezt, így nekik. A Nane Egyesület munkatársa, Wirth Judit hétfőn a hírportálnak, azt mondta, hiába írták le a tanúk is jó apának a férfit, 
egy megfelelő kockázatelemzési tudással rendelkező, a bántalmazás természetrajzával tisztában lévő szakértő nem gondolta volna, hogy ez igaz.

Az RTL Klub megszólaltatta a gyerekek dédijét és nagyanyját. A nagymama arról beszélt, hogy rossz előérzete volt a tragédia előtt, le akarta beszélni a lányát arról, hogy elvigye a gyerekeket volt férjéhez, Győrbe. 
Szerző

Zebrán gázoltak halálra egy férfit Tatán

Publikálás dátuma
2019.12.18. 06:38
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A baleset körülményeit vizsgálja a rendőrség.
Halálos baleset történt kedd este Tatán, a Május 1. úton – írja a police.hu. A Környei út irányába haladt két jármű, és a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen egy gyalogos lépett az úttestre, ekkor a szélső forgalmi sávban közlekedő gépkocsi megállt, a belső sávban haladó Volkswagen típusú személygépkocsi azonban nem, és elütötte a férfit. A gyalogos olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A baleset körülményeit vizsgálja a rendőrség. 
Szerző
Témák
baleset gázolás