A KDNP-s Szirmay Tamás lekurvaanyázta a PM-es Tordai Bencét, akinek a tökén is szeretne ugrálni

Publikálás dátuma
2019.12.17. 11:36
Dr. Veres András megyéspüspök és Szirmay Tamás
Fotó: Szirmay Tamás / Facebook
Egy CPg-dalszöveget írt át a keresztényi szereteten alapuló párt külügyi szakbizottságának tagja, ezzel üzent Tordainak.
Szirmay Tamás a KDNP külügyi szakbizottságának tagja, és a Magyar Narancs szerint igen aktív a Facebookon. A cikk szerzője szerint ráadásul úgy tűnik, hogy a KDNP-s politikus szereti a punkzenét, de nem szereti a párbeszédes Tordai Bencét. Egyik posztjában ugyanis "átírta" a CPg punkegyüttes legendás, Erdős Péterhez címzett dalát, csak Erdős nevét kicserélte Tordaiéra, és kitette a Facebookra. Ha valaki emlékszik még rá, a CPg tagjait börtönbüntetésre ítélték a kommunizmus ideje alatt dalszövegeikért. Szirmay egyébként végül törölte a posztját, de hát az internet az olyan, hogy nem felejt. Tordai Bence saját oldalán reagált: "Adventi hangulat, avagy így készül a szeretet ünnepére egy KDNP-s politikus." Ha végigböngészik Szirmay Facebook-oldalát, találnak érdekességet rajta bőven.

Szirmay: írói munkásságom része

Még hétfőn este sikerült elérnie Szirmayt a Magyar Hangnak. Arra voltak kíváncsiak, hogy a KDNP-s politikus szerint miként fér össze a keresztényi értékrenddel posztja, valamint mi volt annak előzménye. Azt írják, válasz helyett Szirmay először visszakérdezett: „ön rokona, párttársa Tordai Bencének? Ön antiszemita? Rasszista?” Majd közölte az újságíróval, hogy „az ön humorérzéke hihetetlenül alacsony szintű, de ez az ön baja. Ön mindenféle dolgokat kérdez az értékrendemről, csak ezt teszem én is”. Sokadik nekifutásra aztán kifejtette, kiírása riposzt volt arra, hogy Tordai Bencéék koporsót vittek a Köztársasági Elnöki Hivatalhoz, mikor az új tb-törvény ellen demonstráltak. Megjegyezte, nem ő törölte posztját, hanem valószínűleg a Facebook. A KDNP-s politikus végül úgy fogalmazott, a CPg-parafrázis mondhatni, írói munkásságának része volt. Hozzátette még: "a reakció lavinából be kellett látnom hogy a közönség nem értékelte, így Tordai Bence kapott egy ingyenreklámot. Sajnálom! Rossz vicc volt".

Szerző
Frissítve: 2019.12.17. 20:35

Mesterházy Attila lett a NATO-parlament elnöke

Publikálás dátuma
2019.12.17. 10:57
Mesterházy Attila
Fotó: Népszava
Több mint 50 ország parlamentjének közel 300 képviselője közül kérték fel a feladatra.
Mesterházy Attilát, az MSZP volt elnökét két hónappal azután, hogy megválasztották a NATO-parlament alelnökévé, most felkérte a NATO Parlamenti Közgyűlés vezetése az elnöki teendők ellátására. Erről az MSZP sajtóközleményben számolt be. „Ez az első alkalom, hogy magyar politikus vezethet egy nemzetközi szervezetet. A NATO Parlamenti Közgyűlés elnöki tisztsége azután üresedett meg, hogy Madaleine Moon képviselőasszony a december 12-i brit parlamenti választásokon nem szerzett újra mandátumot, így a továbbiakban nem láthatja el a NATO Parlamentjének elnöki feladatait" – írják. Mesterházy Attila a következő egy évben vezetheti a NATO Parlamenti Közgyűlést, ahol több mint 50 ország parlamentjének közel 300 képviselője van jelen. A volt pártelnök nagy megtiszteltetésnek tartja a felkérést, és bízik abban, hogy ezzel az új pozícióval képes lesz megmutatni Magyarország elkötelezettségét a transzatlanti értékek és együttműködés iránt. Mesterházy Attila 2006 óta tagja a NATO Parlamenti Közgyűlés magyar delegációjának. Két évig rapportőr, vagyis parlamenti felelős volt. A korábbi pártelnök 2018 óta vezeti a Parlament szocialista frakcióját, valamint a Transzatlanti Védelmi és Biztonsági Együttműködés Albizottságot.
Szerző

Ritkán látott munka lesz ma a parlamentben, Áder által visszaküldött törvényről tárgyalnak

Publikálás dátuma
2019.12.17. 09:39

Fotó: Béres Márton / Népszava
És ezzel várhatóan el is búcsúztatják a 2019-es évet a képviselők.
Az Országgyűlés ma rendkívüli üléssel zárja idei munkáját a kormány kezdeményezésére - írja az MTI. A képviselők a bírák és az ügyészek fizetésemelése érdekében módosíthatnak egy előző héten már elfogadott törvényjavaslaton a köztársasági elnök vétója után. A parlament honlapján elérhető napirendi javaslat alapján az ülés 13 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik. Ezt követően kerülnek ismét terítékre az államfő által visszaküldött, az egyfokú járási hivatali eljárások megteremtésével összefüggő törvénymódosítások. A parlament előbb megvitatja a törvényalkotási bizottság előterjesztéshez benyújtott jelentését és módosító javaslatait, majd a képviselők ismét szavaznak a kétharmados támogatást igénylő indítványról. Áder János köztársasági elnök múlt csütörtökön azt követően küldte vissza az Országgyűlésnek a két nappal korábban elfogadott jogszabályt, hogy a parlament nem fogadta el a törvényalkotási bizottság összegző módosító indítványát, amely több, megalapozott kifogást orvosolt volna. Az államfő szerint a törvény kiemelt célja a közigazgatási eljárásokra vonatkozó egységes, és az alaptörvénnyel összhangban álló bírói joggyakorlat kialakítása, ami feltétlenül igényli az igazságszolgáltatásban dolgozók anyagi és egyéb megbecsülését, ezt azonban az elfogadott jogszabály nem teszi lehetővé. A határozathozatal után interpellációk, azonnali kérdések és kérdések következnek. Az Országgyűlés - várhatóan utolsó - idei ülése napirend utáni felszólalásokkal zárul. 
Szerző