Orvosi javaslatra hagyta ki az ítélethirdetést a zuglói kokainos gázoló

Publikálás dátuma
2019.12.16. 11:14
Rendőr helyszínel a halálos kimenetelű gázolásnál a füredi úton
Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
A fiatal nő büntetéséről így távollétében döntött a Fővárosi Törvényszék. A börtönt már nem kerülheti el.
„Rossz pszichés állapota miatt, orvosi javaslatra” nem ment el a másodfokú tárgyalásra, így a bíróság hétfőn a távollétében döntött annak a nőnek az ügyében, aki még 2016-ban a Füredi úton gázolt halálra egy idős férfit, majd megállás nélkül elhajtott – írja az Index.
A nő a gázolás után egy közeli szépségszalonba ment, hogy felrakassa a műszempilláit, összetört Audiját is a kozmetika előtt találták meg a rendőrök.

Nem sokkal a baleset után kiderült, hogy a 28 éves nő kokainozott, ezért nem érzékelte, hogy elütött egy embert. A Fővárosi Törvényszék másodfokon részben megváltoztatta az elsőfokú bíróság ítéletét, de bűnösnek találta bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntettében, valamint segítségnyújtás elmulasztásának bűntettében a nőt, és öt és félév börtönbüntetésre, hat év közügyektől való eltiltásra ítélték, valamint végleg eltiltották a járművezetéstől.
Szerző
Frissítve: 2019.12.16. 14:31

Hableány-tragédia: újra letartóztatnák a Viking Sigyn kapitányát

Publikálás dátuma
2019.12.16. 10:47

Fotó: Mónus Márton / MTI
A bíróság hétfőn tart ülést az ügyben.
A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség indítványt tett a bíróságnál arra, hogy ismételten rendeljék el a Viking Sigyn kapitányának letartóztatását – derül ki az ügyészség közleményéből. Ebben felidézik, hogy a kerületi ügyészség 2019. november 28-án emelt vádat halálos tömegszerencsétlenséget eredményező vízi közlekedés gondatlan veszélyeztetésének vétsége és más bűncselekmények miatt az ukrán hajóskapitánnyal szemben. „Az ügyészség az eljárás során végig azt a határozott szakmai álláspontot képviselte, hogy a szökés határozott veszélyére és más okra is figyelemmel a legsúlyosabb kényszerintézkedés szükséges és indokolt. Az ügyészség ezért a vádiratában indítványozta, hogy a perbíróság – a Pesti Központi Kerületi Bíróság – rendelje el a vádlott letartóztatását” – fogalmaznak. A bíróság az ügyben hétfőn tart ülést, ahol határoz az indítványról.
Szerző
Frissítve: 2019.12.16. 13:00

Western Kőbányán: elfoglalt parkolóhelye miatt lövöldözött Károly

Publikálás dátuma
2019.12.16. 10:19
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A férfinak nem tetszett, hogy beálltak a helyére, hozta is gyorsan a gázpisztolyt.
Riasztást kaptak vasárnap délután a kőbányai rendőrök, hogy valaki több lövést is leadott a Gyakorló utcában. A kiérkező járőrök a helyszínen el is fogtak egy 37 éves férfit, és megtalálták nála gáz riasztófegyverét.
Mint a vizsgálat során kiderült, a gyanúsított, I. Károly az utcában lakott, és éktelen haragra gerjedt, amikor látta, hogy valaki beállt a szerinte neki fenntartott parkolóhelyre. Az indulatokat tettek követték: Károly befutott a házba, és gázpisztolyával tért vissza, majd dühében lövöldözni kezdett az utcán. Egy ott lakó idős férfi rászólt, hogy ezt hagyja abba, de az őrjöngő fegyveres előbb ráfogta a pisztolyt, majd úgy fellökte, hogy a 72 éves sértett elesett, fejét a járdaszegélybe ütötte.
Károlyt a rendőrök a kerületi kapitányságra vitték, fegyverét pedig lefoglalták. A gyanúsított ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt indult eljárás, fellökött szomszédja szerencsére csak kisebb sérüléseket szenvedett (police.hu).
Szerző