Előfizetés

Elvitték a hatost, ellenőrizze szelvényét!

MTI
Publikálás dátuma
2019.12.15. 17:02

Fotó: Shutterstock
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint az 50. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
Nyerőszámok: 10 (tíz) 14 (tizennégy) 16 (tizenhat) 26 (huszonhat) 36 (harminchat) 42 (negyvenkettő) Nyeremények: A 2 darab 6 találatos lottószelvényre egyenként 1 051 934 000 forintot; az 5 találatos szelvényekre 264 900; a 4 találatos szelvényekre 6760; a 3 találatos szelvényekre 1710 forintot fizetnek.

Visszatér az ősz: hétfőn 15 fokig melegszik a levegő

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.12.15. 16:54

Fotó: Shutterstock
Napközben a Dunántúlon feltámad a délies szél, északnyugaton erős lökések kísérhetik.
Hétfő reggelre az ország északi felén sokfelé képződik pára, sűrű köd, ami az Északi-középhegység térségében tartósabban megmaradhat, majd belőle alacsony szintű rétegfelhőzet képződhet és néhol szitálás előfordulhat. Az ország más részein hosszabb időre kisüt a nap - írja előrejelzésében az Időkép. Napközben a Dunántúlon feltámad a délies szél, északnyugaton erős lökések kísérhetik. Hajnalban gyenge fagy helyenként még kialakul, nappal a legtöbb helyen 11-15 fokot mérhetünk, 10 fok alatt a felhősebb északi tájakon maradhat a hőmérséklet.
Kedd reggel foltokban ismét pára, sűrű köd alakulhat ki, ami a kevésbé szeles déli, középső és északi tájakon lehet tartós, másutt többnyire napos, száraz, szeles időre van kilátás. Sokfelé lesz élénk, északnyugaton erős, viharos a délies szél. Enyhe lesz a hajnal, gyenge fagy legfeljebb néhol lehet, délután 10-17 fokot mérhetünk. Szerdán és csütörtökön hasonlóan alakul időjárásunk, hajnalra több helyen pára-, ködfoltok alakulhatnak ki, helyenként tartós köd. Számottevő csapadék nem valószínű, főként a Dunántúl északi felén lehet élénk, erős a déli, délnyugati szél. Az enyhe hajnalt követően napközben 10-15 fok körül alakulnak a maximumok. A péntek hajnalra képződő ködfoltok gyorsan feloszlanak, feltámad a déli szél, a Dunántúlon erős, viharos lehet, így többfelé derült lesz az égbolt. Hajnalban 1-9, délután 9-15 fok között alakul a hőmérséklet.

Itt vannak a mától érvényes vasúti menetrend legfontosabb változásai

Pion István
Publikálás dátuma
2019.12.15. 13:20

Fotó: Béres Márton / Népszava
Sokat nyer a váci vonal, nem csak időben: februárban szolgálatba állnak az emeletes motorvonatok is.
A MÁV és a GYSEV 2019-2020-as menetrendje vasárnap lépett életbe, írja az MTI. Számos változással készült a vasúttársaság, ezek közül emeltük ki a fontosabbakat, hogy önnek már ne kelljen.

Hosszú szakaszok rövidebb idő alatt

A Mezőzombor-Sátoraljaújhely vonalszakasz idén nyáron befejezett korszerűsítése nyomán a főváros és Sátoraljaújhely között végig villamosított pályán közlekedhetnek a járatok. Miskolc és Sátoraljaújhely között átlagosan 5 perccel csökken a menetidő, a leggyorsabb eljutást biztosító közvetlen fővárosi IC vonatpáré 35 perccel. Az új menetrendben Zalaegerszegre is el lehet jutni InterCity-vel, Székesfehérvár és Veszprém érintésével kétóránként megy a Göcsej IC-járat, így 17-34 perccel csökken a menetidő ezen a vonalon. Mostantól Budapest és Szombathely között Veszprémen át kétóránként közlekednek a Bakony IC-k. A MÁV-Start tesztjelleggel autóbuszokat indít Ukk és Sümeg között az InterRégió vonatok által nem kiszolgált települések elérésére.

Győrből a Balatonra, Televonattal Szegedre

Létrejön Győr és térsége közvetlen balatoni kapcsolata, a Győr-Celldömölk-Keszthely-Balatonszentgyörgy útvonalon kétóránként napi 7 pár InterRégió vonat közlekedik. A korábbihoz képest csaknem 30 perccel csökken az eljutási idő Győr és Balatonszentgyörgy között, a nyugat-dunántúli városok és a Balaton közötti kapcsolat számottevően javul. Megállás nélkül közlekedik a szegedi vonalon naponta két vonatpár Budapest és Szeged között, a menetidő így 18 perccel rövidül. Kecskemétre közvetlen új vonatok közlekednek Kőbánya-Kispest és a megyeszékhely között. A MÁV-Start a szegedi vonalon is bevezeti a Debrecen-Nyíregyháza felé már népszerűnek bizonyult Televonat szolgáltatását. Az iskolai tanítási rend szerint vasárnaponként közlekedő járatokon Flirt motorvonatok vehetők igénybe kedvezményes áron, a hagyományos 50 százalékos jegynél is olcsóbb jegytípussal, helybiztosítással.

Reggeltől estig zónázhatunk emeletes vonatokkal

A változások a váci zónázó vonatok közlekedését is érinti, a zónázó járatokat kiterjesztik a reggeli és az esti órákra is. Várhatóan februárban állnak forgalomba a legforgalmasabb váci és ceglédi vonalon az első KISS emeletes motorvonatok. Az összes nagykapacitású jármű forgalomba állításával 2022 őszére Budapest elővárosában évente 60 millió embert szállítanak majd ilyen járművekkel.