Előfizetés

Átható fűszag leplezte le a százmilliós drogszállítmányt Röszkén (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.11.26. 14:43
Bőröndökbe rejtették, alaposan becsomagolták, mégis fennakadt a szűrőn a százmilliós drogszállítmány
Fotó: police.hu
Bőröndökbe rejtették a drogot, a pénzügyőrök mégis kiszagolták a több mint 40 kiló marihuánát.
Szerbia felől érkező buszjáraton találtak komoly drogmennyiséget Röszkén a NAV pénzügyőrei: az eset még november 21-én hajnalbantörtént, a fináncok szerint véletlenszerű ellenőrzésre intették félre a buszt. A pénzügyőröket a csomagtér felnyitásakor marihuánaszag csapta meg, írja a police.hu: rögtön értesítették a rendőröket is, a kiérkező nyomozók pedig négy bőröndben összesen 43,5 kilónyi füvet találtak, melynek feketepiaci értéke megközelíti a 109 millió forintot.
Bár a rendőrségi beszámoló szerint a szállítmányt a szag buktatta le, az alaposan, többször is becsomagolt fűtéglák alapján valószínűbb, hogy a hatóság füles alapján dolgozott - az ilyesmit azonban nem szokás beismerni.
A bőröndök tulajdonosai – egy 29 éves és egy 31 éves román állampolgár – ellen különösen jelentős mennyiségű kábítószer birtoklása miatt indított eljárást a Nemzeti Nyomozó Iroda. Kihallgatásuk után előbb őrizetbe, majd a bíróság jóváhagyása után letartóztatásba kerültek.

Négy teherautó karambolozott az M3-ason

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.11.26. 13:46
Illusztráció
Fotó: Shuttestock
Az egyik járműbe beszorult egy ember, akit a tűzoltók feszítővágóval emeltek ki.
Összeütközött négy tehergépjármű az M3-as autópálya 137-es kilométerszelvényénél, Mezőkeresztes térségében, a Nyíregyháza felé vezető irányban – közölte a katasztrófavédelem. Az egyik járműbe beszorult egy ember, akit a mezőkövesdi hivatásos tűzoltók feszítővágóval emeltek ki. A helyszínre a társhatóságok is kiérkeztek.

Kiürítettek egy iskolát Sárszentmihályon

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.11.26. 10:50

Fotó: Google Street View
Egy munkagép átvágott egy középnyomású gázvezetéket az épület közelében.
Munkálatok közben vágott el egy munkagép egy középnyomású gázvezetéket a Fejér megyei Sárszentmihályon, a Fő úton – közölte a katasztrófavédelem. A tűzoltók kiürítették a terület közelében álló iskolát, mintegy száznegyven gyermeket és a pedagógusokat a közeli művelődési házba kísérték át a hatósági munkálatok idejére. A gázszolgáltató szakemberei elzárták a vezetéket, a munkaterület körül méréseket végeztek, gázkiáramlást nem tapasztaltak. A helyszínre a székesfehérvári hivatásos tűzoltók mellett a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is kiérkezett.