Nyolc férfit fogtak a rendőrök a pécsi lövöldözés után

Publikálás dátuma
2019.11.25. 14:31

Fotó: Shutterstock
Gázpisztolyt, kést és üvegeket vetettek be a családi háború során, vér is folyt a pécsi rendezvényközpontban.
Lövöldözés miatt riasztották a pécsi rendőröket vasárnap hajnalban az Expo Centerhez, írta meg a Népszava is – a helyszínen két társaság esett egymásnak, üvegeket dobáltak, és valaki egy gázpisztollyal adott le több lövést.
A police.hu hétfői beszámolójából már több részlet is kiderül az esetről: mint írták, egy 21 éves pécsi, valamint egy 24 éves szintén helyi férfi keveredett vitába korábbi nézeteltérés miatt egy több fős családdal, a gázpisztolyt pedig a 21 éves gyanúsított használta – a család erre tagjai üvegdobálással válaszoltak, majd összecsapás közben a 24 éves férfit lábon is szúrták.
A rendőrök végül nyolc férfit vittek el a helyszínről, közülük pedig négyet hallgattak ki gyanúsítottként és hármat vettek őrizetbe. A 21 és a 24 éves, valamint egy 32 éves férfi ellen garázdaság, míg egy 27 éves gyanúsított – a feltételezett késelő – ellen súlyos testi sértés kísérlete miatt nyomoz a Pécsi Rendőrkapitányság.
Szerző

Nem tudta berúgni, így felgyújtotta a motort

Publikálás dátuma
2019.11.25. 09:30

Fotó: Shutterstock
Közveszély okozás kísérlete és más bűncselekmények miatt két év felfüggesztett börtönt kapott egy 22 éves, büntetett előéletű férfi, aki, miután nem tudott beindítani egy motort, felgyújtotta.
A vádlott 2017 októberében idegesen sétált Balatonlellén, bement egy apartmanházakból álló ingatlan udvarára, s nekiállt törni-zúzni: megrongálta egy autó csomagtartóját, leszakította hátsó ablaktörlő lapátját, és egy elektromos kerékpár túradobozának zárját is kitörte. A férfi ezt követően továbbment, s egy bezárt üzlet előtti fedett teraszon meglátott egy motort. Ki akarta próbálni, ám nem sikerült beindítania. A sokadik próbálkozás után ismét dühbe gurult, egy papírzsebkendőt tömött a benzintankba, majd meggyújtotta, s annak ellenére elsétált, hogy látta, a motor lángolni kezd. Az égő motort egy arra haladó rendőrjárőr vette észre, aki a tüzet eloltotta. A szakértő szerint oltás hiányában reális esélye volt, hogy a tűz a terasz ponyvájára, onnan az üzlet tetőszerkezetére és a szomszédos épületekre is átterjedjen. A vádlottat a Kaposvári Járásbíróság 2 év, négy esztendőre felfüggesztett börtönre ítélte, az ítélet azonban nem jogerős, mert az ügyészség letöltendő szabadságvesztés miatt fellebbezett.
Szerző

Hableány-tragédia: napokon belül vádat emelnek a Viking Sigyn kapitánya ellen

Publikálás dátuma
2019.11.25. 08:10

Fotó: Erdős Dénes / Népszava
Az ukrán hajóskapitány jelenleg egy budapesti lakásban, házi őrizetben van.
A Hableány-tragédia nyomán napokon belül vádat emelhetnek a Viking Sigyn kapitánya ellen - írja az atv.hu. A Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője szerint Az ügyészség korábban közölte, hogy a gyanúsított és a védő számára biztosított határidő lejárta után, még novemberben benyújtja a vádiratot. A budapesti VI. és VII. kerületi ügyészség, amely a közlekedési bűncselekményekre specializálódott, ehhez a határidőhöz tartja magát, erősítette meg a szóvivő a Híradónknak.
Jurij C. valószínűleg tömegszerencsétlenséget eredményező vízi közlekedés veszélyeztetése és 35 rendbeli segítségnyújtás elmulasztása miatt áll majd bíróság elé.

Az ukrán kapitány ellen eleinte halálos tömegszerencsétlenséget eredményező vízi közlekedés veszélyeztetése miatt nyomozott a rendőrség, július végétől azonban már segítségnyújtás elmulasztása miatt is vizsgálódtak. A balesetben meghalt magyar matróz családjának védője szerint, az előbbiért külön is 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztés adható, az utóbbiért pedig akár 5 év is. 
Az ukrán hajóskapitány jelenleg egy budapesti lakásban, házi őrizetben van. Az előzetes letartóztatásból, miután letették érte a 15 millió forintos óvadékot. Július végén vették újra őrizetbe, amikor segítségnyújtás elmulasztásával is meggyanúsították. Három és fél hónap után szabadult újra.
A Hableány sétahajó május 29-én süllyedt el Budapesten, a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A Hableányon 35-en utaztak, 33 dél-koreai turista és a kéttagú magyar személyzet. Hét koreait sikerült kimenteni, és azóta huszonhét holttestet találtak meg.
Szerző