Csaknem 15 ezer élő juhval a fedélzetén borult fel egy hajó Midia kikötőjében (videók)

Publikálás dátuma
2019.11.24. 15:10

Fotó: YOUTUBE
Felborult vasárnap délelőtt egy hajó a romániai Midia kikötőjében 14 600 élő juhval és 22 tengerésszel a fedélzetén - közölte az Agerpres hírügynökség.
A palaui zászló alatt hajózó Queen Hindre a román kikötőben rakodták fel a juhokat. A hajó azt követően dőlt az oldalára, hogy elhagyta a rakodópartot. A 22 tagú, szír állampolgárságú legénység egyik tagja a tengerbe esett, de őt is, a társait is kimentették a román hatóságok. A vízbe esett tengerészt a kihűlés veszélye miatt kórházba szerették volna szállítani, de elutasította. A fél oldalára dőlt hajó egyelőre nem süllyedt el. 
Szerző

Repülőszerencsétlenség a kongói Gomában - legalább 24 ember meghalt (videók)

Publikálás dátuma
2019.11.24. 13:06
Képünk illusztráció!
Fotó: Shutterstock
Kisrepülőgép zuhant vasárnap a Kongói Demokratikus Köztársaság keleti részén fekvő Goma egyik szegénynegyedére, a balesetben legalább 24 ember meghalt - közölték a hatóságok.
A Busy Bee helyi légitársaság Dornier 228 típusú, két légcsavaros gépe Észak-Kivu tartomány Goma városában szállt fel - olvasható a tartományi kormányzó közleményében. A gépen az első tájékoztatás szerint 17 utas és kétfős legénység tartózkodott, amikor röviddel a felszállás után a repülőtér közelében lévő egyik sűrűn lakott városrészre zuhant. Jean Paul Lumbulumbu, Észak-Kivu parlamentjének alelnöke később azt közölte, hogy a roncsok között 24 ember holttestét találták meg. A mentőszolgálat neve elhallgatását kérő munkatársa azt mondta, hogy 26 holttestet találtak.
Szerző
Frissítve: 2019.11.24. 14:57

Súlyos az árvízhelyzet Észak-Olaszországban (videó)

Publikálás dátuma
2019.11.24. 12:50
Velencében sem javult az árvízhelyzet, szombat éjjelre a vízszint 1,4 méterre nőtt.
Fotó: MIGUEL MEDINA / AFP
Változatlanul súlyos volt a helyzet vasárnap a heves esőzések és áradások által sújtott észak-olaszországi területeken, különösen Liguria és Piemont régiókban, az utóbbiban egy ember eltűnt, feltehetően egy megáradt folyóba fulladt.
Liguria régió Alessandria megyéjében egy gépkocsi három utassal a Bormida folyóba esett, a mentők két embert kimentettek, a harmadik, eltűnt személy után még folyik a kutatás. A Pó folyó Torinó közelében kilépett medréből. Genova, Savona és Imperia városokat továbbra is heves esőzések sújtják. Savonában egy férfi a Letimbro folyóba esett, de ki tudták menteni. A tűzoltóság tucatnyi alkalommal vonult ki elárasztott pincékhez és garázsokhoz. A Ferrero édességgyár szombaton délután kénytelen volt leállítani a termelést a piemonti Albában működő üzemében, miután a közeli Tanaro folyó veszélyesen megduzzadt, és óvintézkedéseket kellett elrendelni. Velencében sem javult az árvízhelyzet, szombat éjjelre a vízszint 1,4 méterre nőtt. A város egyes részei változatlanul víz alatt állnak. A La Fenice operaházban vasárnap este készülnek Verdi Don Carlos című operájának évadnyitó bemutatójára. Az operaház az elmúlt heti árvízben súlyos károkat szenvedett, de ezeket a premierre sikerült helyrehozni, és bíznak benne, hogy az előadást meg tudják tartani.
Szerző